Vuonna 1999 ovensa avannut galleria Forum Box täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Juhlavuoden keskiössä ovat osuuskunnan taiteilijat.

Näyttelyohjelmasta on mm. vapautettu monta aikaa osuuskunnan jäsenille ja juhlavuotena Forum Boxissa esittäytyykin ennätyksellisen monta osuuskunnan jäsentaiteilijaa: Petteri Cederberg, Markus Konttinen, Sampo Malin, Pauliina Turakka Purhonen ja Antti Ruuhela. Jokainen näyttely on yksityisnäyttely. Perustajajäseniä juhlitaan syyskuussa omalla näyttelyllään ja oheisohjelmistolla. Julkaisemme tällä sivustolla syksyllä tarkemman ohjelman.

 

TAIDE EDELLÄ JO 20 VUOTTA – GALLERIA FORUM BOX

Galleria Forum Box juhlii tänä vuonna 20-vuotista taivaltaan. Galleria Forum Boxin tie ei ole ollut suora eikä tasainen, mutta sitäkin värikkäämpi ja mukaansatempaava. Osuuskunnan historiasta voit lukea lisää täältä. Tänä päivänä Osuuskunta Forum Boxilla on yli 90 jäsentaiteilijaa eri kuvataiteen alueilta. Forum Box on energinen ja ennakkoluuloton kaksikymppinen, jonka toiminta jatkuu rohkeana, kiinnostavana ja monitaiteellisena.

Syyskuun 10. päivä alkaen vietämme Forum Boxin juhlaviikkoa. Viiden päivän aikana galleriassa on esillä perustajajäsenten näyttely, joka nostaa esiin teoksia Forum Boxin alkuajoilta. Monet teoksista näkevät päivänvalon pitkän ajan jälkeen. Kiinnostavaa onkin, miten nämä teokset näyttäytyvät nyt 20 vuoden jälkeen. Miten teokset ovat kiinni nykyhetkessä ja minkälaisia ajatuksia ne meissä tänä päivänä herättävät?

Juhlaviikolla käynnistämme Forum Box Talks -keskustelusarjan, jota luotsaa taidehistorioitsija Juha-Heikki Tihinen. Olemme kutsuneet taidekentän ammattilaisia keskustelemaan ajankohtaisista ilmiöistä nykytaiteessa 20 vuoden aikajänteellä. Keskustelusarjan teemat, puhujat sekä tarkemmat ajankohdat ilmoitetaan elokuun aikana. Juhlaviikolla galleriassa järjestetään myös muuta oheisohjelmaa.

Seuraa päivittyvää ohjelmistoa verkkosivuillamme sekä sosiaalisessa mediassa!