11.11. — 4.12.2022

Henna Aho
Päivikki Alaräihä
Taru Happonen:
Cosmic Zoom

  • Taru Happonen

  • Päivikki Alaräihä: Nimeämätön (2022), kierrätyspaperi, akvarelli, 46 x 27 x 7 cm

  • Henna Aho

Henna Aho leikittelee taiteessaan maalauksen ominaislaaduilla ja pohtii maalauksen muotoa ja materiaalisuutta. Tällä hetkellä hänen työtään inspiroivat maalauskankaan käsitteelliset ulottuvuudet, Montun näyttelytila, kangaspuut, tekstiiliveistokset, moniaikaisuus, vihreä lakka ja oranssi.

Henna Aho asuu ja työskentelee Turussa. Hänellä on maisterin tutkinto Kuvataideakatemiasta sekä Taideteollisesta korkeakoulusta. Hänen töitään on viimeksi nähty Mäntän Kuvataideviikoilla sekä Turun Taidehallissa. Ahon töitä on Helsingin taidemuseo HAMin (syksyllä 2022), Valtion, Turun kaupungin ja Turun AMK:n kokoelmissa.

IG: @dr.hennings

 

Päivikki Alaräihä tutkii maalauksen ja installaation keinoin paikan, teoksen ja kehon välisiä suhteita. Forum Boxiin valmistuva teoskokonaisuus perustuu huoneen horisontaalisten ja vertikaalisten linjojen peukalointiin sekä jännitteisiin materiaaliyhdistelmiin.

Päivikki Alaräihä (s. 1981) asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän valmistui Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta 2015. Yksityisnäyttelyitä hänellä on ollut mm. Galerie Anhavassa 2019 ja 2016 sekä Gallerie Sinnessä 2015 ja hän on osallistunut ryhmänäyttelyihin mm. Nykytaiteen museo Kiasmassa 2019 ja Kuopion taidemuseossa 2018. Vuonna 2020 hänelle myönnettiin Suomen taideyhdistyksen William Thuring -nimikkopalkinto.

 

Cosmic Zoom

Taru Happonen on Helsingissä asuva kuvataiteilija, joka työskentelee maalauksen laajennetulla kentällä. Hän tarkastelee teoksissaan ympäristöä ja eliöitä mikroskooppisen läheltä ja kaukaa kosmisesta mittakaavasta, teosten synteettisten ja orgaanisten materiaalien kietoutuessa erottamattomasti yhteen. Häntä kiinnostaa luonnossa esiintyvä kompleksisuus ja jatkuva käynnissä oleva muutos. Teoksissa on havaittavissa eri mittakaavojen kuvioita esimerkiksi perhosten siivistä, solujen rakenteesta ja tähtisumusta.

Taru Happonen (s. 1989, Lahti) on Helsingissä asuva kuvataiteilija, joka työskentelee maalauksen laajennetulla kentällä. Hän on esittänyt teoksiaan aktiivisesti Suomessa ja ulkomailla, viimeisimpänä Saatchi Galleryssa Lontoossa ja Galleria Huudossa Helsingissä. Hänen teoksiaan on Valtion taideteostoimikunnan ja HUS:in taidekokoelmissa, sekä yksityisissä kokoelmissa Suomessa ja ulkomailla.

www.taruhapponen.com
IG: @taruhapponen

 

Tulevien näyttelyiden tiedot päivittyvät nettisivuille syksyn mittaan.

 

 

Mediabox