Forum Boxin näyttelyhaku 2022

Näyttelyhaku vuodelle 2022 (päättynyt)
Näyttelyhaku vuodelle 2022 on nyt päättynyt. Kiitämme kaikkia hakijoita!

Haku vuodelle 2023 julkistetaan alkusyksystä 2021.


Forum Boxin näyttelyvalinnoista vastaa osuuskunnan jäsentaiteilijoista koostuva näyttelytyöryhmä. Kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnoista marraskuun 2020 loppuun mennessä.


NÄYTTELYTILA

Näyttelytilaa voi hakea:

– yhtenä 300 m2 kokonaisuutena yksityis- tai ryhmänäyttelyyn, projektille tai esityksille
– yhtä gallerian kolmesta näyttelytilasta yksityisnäyttelylle, projektille tai esitykselle

Galleriatila on jaettu kolmeksi eri näyttelyhuoneeksi. Tilat ovat ovelta katsoen: oikealla Permanto, vasemmalla Monttu ja takatilassa Parvi (ks. pohjakaavalinkki hakuohjeen lopussa). Tiloja tulee hakea näillä nimillä. Hakiessasi näyttelyaikaa vain osaan tilasta, Forum Boxin näyttelytyöryhmä valitsee tilaan muut näyttelyt. Huomioithan, että muissa tiloissa oleviin näyttelyihin saattaa sisältyä esimerkiksi äänimaailma. Kaikki näyttelytilat on mahdollista pimentää taiteilijan omin verhoin, gallerian julkisivun ikkunoita ei sen sijaan saa peittää eikä pimentää.

Permanto-tilassa on kolme yhtenäistä seinää, ja huonekorkeus on 6 m. Tila on kooltaan noin 65 neliötä.

Montun tilaa jakavat portaat, mutta huonekorkeus on 6 metriä. Tilan koko on noin 70 neliötä.

Parvi-tilassa katto on matalammalla (huonekorkeus noin 4,5 metriä), mutta seinätilaa on monipuolisesti, ja Parvi on myös tiloista suurin 90 neliön koollaan.NÄYTTELYAJAT

Perusnäyttelyaika ripustuksineen on neljä viikkoa. Vuodelle 2022 on mahdollista hakea näyttelyaikaa myös yhden tai kahden viikon kestäville projektiluontoisille näyttelyille ja esityksille. Myös nämä ajat ovat kokonaisaikoja ja sisältävät ripustuksen, näyttely- tai esitysajan sekä purun.

Nyt haettavat näyttelyajat sijoittuvat seuraaville kuukausille:
– helmikuu 2022
– kesä–joulukuu 2022

Vaihtoehdot:

  • 4 viikon näyttelyaika
  • 1–2 viikon näyttely- tai projektiaika
  • myös muunlaisia aikatoiveita otetaan vastaan, ja arvioidaan tapauskohtaisesti

Muut tila- ja aikatoivomukset sovitaan tapauskohtaisesti. Pohjana hinnoittelulle on kuitenkin käytössä oleva tuntitaksa monitaiteellisille ryhmille.

Neljän viikon koko tilan näyttelyaika oikeuttaa koko galleriatilan käyttöön. Lisäksi tilassa sijaitsee itsenäinen mediataidetila Mediabox, jonka ohjelmiston Forum Box kuratoi yhteistyössä AV-arkin kanssa. Yksityisnäyttelyn osalta galleriaan ei tule muita näyttelyitä tai projekteja, ainoastaan Boxin poikkitaiteelliset iltaohjelmat ja mahdolliset keskustelu– sekä yksityistilaisuudet. Forum Boxin ohjelmaryhmä vastaa yhden tilan näyttelyiden ja projektien kuratoimisesta sopiviksi kokonaisuuksiksi.


KÄYTTÖKORVAUS NÄYTTELYLTÄ TAI PROJEKTILTA

Forum Box pyrkii alentamaan näyttelyvuokria portaittain ja on toteuttanut ensimmäiset vuokranalennukset vuodesta 2020 alkaen.

NÄYTTELYVUOKRAT 2022 (sis. alv 24 %):

Neljän viikon näyttelyvuokrat:

2 250 € koko tila / 850 € osa tilasta (Permanto, Monttu tai Parvi)

Kahden viikon näyttelyvuokrat:

1 400 € koko tila / 700 € osa tilasta (Permanto, Monttu tai Parvi)

Yhden viikon näyttelyvuokrat:

1 000 € koko tila / 500 € osa tilasta (Permanto, Monttu tai Parvi)

Forum Boxin perimä näyttelytilan käyttökorvaus sisältää mm. tiedotuksen, markkinoinnin, näyttelyvalvonnan ja teosmyynnin. Vuokra ei sisällä mm. teosvakuutuksia, kuljetuksia eikä avajaistarjoilua. Forum Box perii teosmyynnistä 40 % provision (+ alv 24 %).


HAKUOHJEET

Taiteilijat / kuraattorit / työryhmät voivat hakea Forum Boxista näyttelyaikaa. Emme käsittele myöhästyneitä hakemuksia.

Huom! Syksystä 2020 alkaen emme enää vastaanota lainkaan paperisia hakemuksia!

SÄHKÖISET HAKEMUKSET

Näyttelyaikaa voi nyt hakea ainoastaan sähköisesti. Sähköiset hakemukset tulee toimittaa osoitteeseen info [at] forumbox.fi.

Hakemus toimitetaan yhtenä, max. 4MB kokoisena pdf-tiedostona, joka sisältää hakemuslomakkeen (ladattavissa hakuohjeiden lopussa) sekä vaaditut liitteet.

Nimeä hakemuslomakkeen ja liitteet sisältävä pdf-tiedosto muotoon: Etunimi_Sukunimi_Open Call_2022

Kirjoita hakemussähköpostin otsikoksi OPEN CALL 2022

Kuittaamme kaikki saamamme sähköiset hakemukset vastaanotetuiksi. Mikäli et ole hakuajan päättymisen (su 20.9.2020 klo 23:59) jälkeisen arkipäivän loppuun mennessä saanut kuittausta lähettämääsi sähköpostiin, olethan yhteydessä gallerian henkilökuntaan.


HAKEMUKSEN LIITTEET

Hakemuksen tulee sisältää:

  • hakulomake täytettynä (hakulomake pdf- ja doc -muotoisena löytyy hakuohjeen lopusta)
  • näyttely- / projektisuunnitelma (max 2 x A4), josta käy ilmi aikatoivomus, tilan käyttösuunnitelma, mahdollinen näyttelyn tai projektin idea tai teema ja esille tulevat teokset. Hakemuksessa on mainittava, mikäli tila aiotaan pimentää, esille tulee ääntä sisältäviä teoksia tai mikäli näyttelyyn tai projektiin liittyy muita erikoisjärjestelyjä vaativia seikkoja.
  • taiteilijan / taiteilijaryhmän / kuraattorin ansioluettelo(t)
  • värillisiä teoskuvia tuoreimmasta tuotannosta, mielellään noin 10 kpl

Hakemukseen voi lisäksi liittää linkkejä esimerkiksi valokuviin tai videoon.

Huom! Emme käsittele enää lainkaan postitse lähetettyjä tai galleriaan toimitettuja paperihakemuksia! 

Jos sinulla on ongelmia hakemuksen täyttämisessä tai lataamisessa tai muuta kysyttävää näyttelyhausta, ole meihin yhteydessä info [at] forumbox.fi tai +358 (0) 50 5241 781


NÄYTTELYVALINNAT

Näyttelyhaussa toteutetaan Forum Boxin uuden strategian mukaista ohjelmistopolitiikkaa. Tavoitteena ovat taiteilijoiden työskentelyedellytysten parantaminen sekä entistä joustavampi, laadukas näyttelytarjonta.

Osuuskunnan hallituksen valitsema, vuosittain vaihtuva näyttelytyöryhmä vastaa toiminnanjohtajan kanssa Forum Boxin näyttelyohjelmiston monipuolisuudesta. Ohjelmistossa voidaan toteuttaa näyttelyjä myös hakumenettelyn ulkopuolelta, mutta avoin haku toimii edelleen runkona ohjelmiston valinnassa. Valittu taiteilija saa halutessaan entistä enemmän tukea Forum Boxilta läpi näyttelysuunnitteluprosessin.

Forum Box pyrkii osaltaan parantamaan taiteilijoiden taloudellista asemaa. Osuuskunnan hallitus on keväällä 2019 päättänyt laskea taiteilijoilta perittävää näyttelyvuokraa portaittain vuodesta 2020 alkaen. Mahdollisista uusista muutoksista ilmoitetaan aina Forum Boxin viestinnässä ja henkilökohtaisesti valituille taiteilijoille.

Kaikille hakijoille ilmoitetaan päätöksestä sähköpostitse marraskuun 2020 loppuun mennessä.

Näyttelytyöryhmä 2022: Juha-Heikki Tihinen, Kaisu Koivisto ja Jussi Goman.


HAKEMUSLOMAKE 2022 (.pdf)
HAKEMUSLOMAKE 2022 (.doc)

Galleria Forum Boxin pohjapiirros

Hakumateriaalit ovat ladattavissa myös täältä.

Useita pdf-tiedostoja voi yhdistää yhdeksi esimerkiksi osoitteessa: https://www.sodapdf.com/pdf-merge/

Pdf-tiedostoja voi tarvittaessa pienentää osoitteessa: https://smallpdf.com/compress-pdf