• Kuva: Anna Autio.

VUODEN 2025 AVOIN HAKU ON PÄÄTTYNYT! KIITOS KAIKILLE HAKIJOILLE. ILMOITAMME HAUN TULOKSISTA MARRASKUUN LOPPUUN MENNESSÄ.

Forum Boxin näyttelyhaku 2025

Näyttelyhaku vuodelle 2025 on käynnissä ajalla 18.8.–15.9.2023. Haku päättyy pe 15.9.2023 klo 15.00 (Suomen aikaa). Lue tarkemmat hakuohjeet alta.

Forum Boxin näyttelyvalinnoista vastaa osuuskunnan jäsentaiteilijoista koostuva näyttelytyöryhmä.

Forum Boxin henkilökunta vastaa näyttelyhakua koskeviin kysymyksiin arkisin puhelimitse 050 524 1781 sekä sähköpostitse info [at] forumbox.fi.

Huom! Emme käsittele lainkaan paperihakemuksia!

NÄYTTELYTILA

Näyttelytilaa voi hakea:
– yhtenä 300 m2 kokonaisuutena yksityis- tai ryhmänäyttelyyn, projektille tai esityksille
– yhtä tai kahta gallerian kolmesta näyttelytilasta yksityisnäyttelylle, projektille tai esitykselle

Galleriatila on jaettu kolmeksi eri näyttelyhuoneeksi. Tilat ovat ovelta katsoen: oikealla Permanto, vasemmalla Monttu ja takatilassa Parvi (ks. pohjakaavalinkki hakuohjeen lopussa). Tiloja tulee hakea näillä nimillä. Tila luovutetaan käytettäväksi sellaisena kuin se näyttelysopimusajan alka­essa on. Huomioithan tilan originaalin luonteen (esim. lämpötila, ilmankosteus, pintamateriaalit jne.) hakiessasi. Hakiessasi näyttelyaikaa vain osaan tilasta, Forum Boxin näyttelytyöryhmä valitsee tilaan muut näyttelyt. Huomioithan, että muissa tiloissa oleviin näyttelyihin saattaa sisältyä esimerkiksi äänimaailma. Kaikki näyttelytilat on mahdollista pimentää taiteilijan omin verhoin, gallerian julkisivun ikkunoita ei sen sijaan saa peittää eikä pimentää. Lisätietoja tilasta saa Forum Boxin henkilökunnalta.

Permanto-tilassa on kolme yhtenäistä seinää, ja huonekorkeus on 5,6 m. Tila on kooltaan noin 65 neliötä.
Montun tilaa jakavat portaat, huonekorkeus on 5,6 metriä. Tilan koko on noin 70 neliötä.
Parvi-tilassa katto on matalammalla (huonekorkeus noin 4,2 metriä), mutta seinätilaa on monipuolisesti, ja Parvi on myös tiloista suurin 90 neliön koollaan.


NÄYTTELYAJAT

Perusnäyttelyaika ripustuksineen on neljä viikkoa. Vuodelle 2025 on mahdollista hakea näyttelyaikaa myös yhden tai kahden viikon kestäville projektiluontoisille näyttelyille ja esityksille. Myös nämä ajat ovat kokonaisaikoja ja sisältävät ripustuksen, näyttely- tai esitysajan sekä purun.

Nyt haettavat näyttelyajat sijoittuvat seuraaville kuukausille: tammi–joulukuu 2025.

Vaihtoehdot:
– 4 viikon näyttelyaika
– 1–2 viikon näyttely- tai projektiaika
– myös muunlaisia aikatoiveita otetaan vastaan, ja arvioidaan tapauskohtaisesti

Muut tila- ja aikatoivomukset sovitaan tapauskohtaisesti. Pohjana hinnoittelulle on kuitenkin käytössä oleva tilavuokran tuntitaksa monitaiteellisille tapahtumille.

Neljän viikon koko tilan näyttelyaika oikeuttaa koko galleriatilan käyttöön. Lisäksi tilassa sijaitsee itsenäinen mediataidetila Mediabox, jonka ohjelmiston Forum Box kuratoi yhteistyössä AV-arkin kanssa. Yksityisnäyttelyn osalta galleriaan ei tule muita näyttelyitä tai projekteja, ainoastaan Boxin poikkitaiteelliset iltaohjelmat ja mahdolliset keskustelu- sekä yksityistilaisuudet.  (Huom! Forum Box vuokraa galleriatilojaan yksityistilaisuuksille gallerian aukioloaikojen ulkopuolella ja aina esillä olevan näyttelyn ehdoilla). Forum Boxin näyttelytyöryhmä vastaa yhden tilan näyttelyiden ja projektien kuratoimisesta sopiviksi kokonaisuuksiksi.


KÄYTTÖKORVAUS NÄYTTELYLTÄ TAI PROJEKTILTA

Forum Box pyrkii alentamaan näyttelyvuokria portaittain ja on toteuttanut ensimmäiset vuokranalennukset vuodesta 2020 alkaen. Vuokranalennukset näyttelyajan vastaanottamisen jälkeen ovat mahdollisia.

NÄYTTELYVUOKRAT 2025 (sis. alv 24 %):

Neljän viikon näyttelyvuokrat:
2 250 € koko tila / 850 € osa tilasta (Permanto, Monttu tai Parvi)

Kahden viikon näyttelyvuokrat:
1 400 € koko tila / 700 € osa tilasta (Permanto, Monttu tai Parvi)

Yhden viikon näyttelyvuokrat:
1 000 € koko tila / 500 € osa tilasta (Permanto, Monttu tai Parvi)

Forum Boxin perimä näyttelytilan käyttökorvaus sisältää mm. tiedotuksen, markkinoinnin, näyttelyvalvonnan ja teosmyynnin. Vuokra ei sisällä mm. teosvakuutuksia, –kuljetuksia eikä avajaistarjoilua. Forum Box perii teosmyynnistä 40 % provision (+ alv 24 %).


HAKUOHJEET

Haku päättyy pe 15.9.2023 klo 15.00 (Suomen aikaa)

Taiteilijat / kuraattorit / työryhmät voivat hakea Forum Boxista näyttelyaikaa. Emme käsittele myöhästyneitä hakemuksia. Huom! Syksystä 2020 alkaen emme ole vastaanottaneet enää lainkaan paperisia hakemuksia!

Sähköiset hakemukset tulee toimittaa osoitteeseen haku [at] forumbox.fi pe 15.9.2023 klo 15.00 mennessä. Emme käsittele myöhästyneitä hakemuksia.
Hakemus toimitetaan yhtenä, max. 4MB kokoisena pdf-tiedostona, joka sisältää hakemuslomakkeen (ladattavissa hakuohjeiden lopussa) sekä vaaditut liitteet.

Nimeä hakemuslomakkeen ja liitteet sisältävä pdf-tiedosto muotoon: Etunimi_Sukunimi_Open Call_2025
Kirjoita hakemussähköpostin otsikoksi OPEN CALL 2025.


HAKEMUKSEN LIITTEET

Hakemuksen tulee sisältää:

  • hakulomake täytettynä (hakulomake pdf- ja doc -muotoisena löytyy hakuohjeen lopusta)
  • näyttely- / projektisuunnitelma (max 2 x A4), josta käy ilmi aikatoivomus, tilan käyttösuunnitelma, mahdollinen näyttelyn tai projektin idea tai teema ja esille tulevat teokset. Hakemuksessa on mainittava, mikäli tila aiotaan pimentää, esille tulee ääntä sisältäviä teoksia tai mikäli näyttelyyn tai projektiin liittyy muita erikoisjärjestelyjä vaativia seikkoja.
  • taiteilijan / taiteilijaryhmän / kuraattorin ansioluettelo(t)
  • värillisiä teoskuvia tuoreimmasta tuotannosta, mielellään noin 10 kpl

Hakemukseen voi lisäksi liittää linkkejä esimerkiksi valokuviin tai videoon.

Huom! Emme käsittele enää lainkaan postitse lähetettyjä tai galleriaan toimitettuja paperihakemuksia!

Jos sinulla on ongelmia hakemuksen täyttämisessä tai lataamisessa tai muuta kysyttävää näyttelyhausta, ole meihin yhteydessä info [at] forumbox.fi tai +358 (0) 50 5241 781


NÄYTTELYVALINNAT

Näyttelyhaussa toteutetaan Forum Boxin strategian mukaista ohjelmistopolitiikkaa. Tavoitteena ovat taiteilijoiden työskentelyedellytysten parantaminen, taiteellinen sisältö edellä toimiminen sekä entistä joustavampi ja monipuolisempi näyttelytarjonta.

Osuuskunnan hallituksen valitsema, vuosittain vaihtuva näyttelytyöryhmä vastaa toiminnanjohtajan kanssa Forum Boxin näyttelyohjelmiston monipuolisuudesta. Ohjelmistossa voidaan toteuttaa näyttelyjä myös hakumenettelyn ulkopuolelta, mutta avoin haku toimii edelleen runkona ohjelmiston valinnassa. Valittu taiteilija saa halutessaan entistä enemmän tukea Forum Boxilta läpi näyttelysuunnitteluvaiheen, sillä jokaiselle mukaan valitulle taiteilijalle nimetään näyttelytyöryhmän parista mentori/yhteyshenkilö, johon voi olla matalalla kynnyksellä yhteyksissä läpi koko prosessin.

Forum Box pyrkii osaltaan parantamaan taiteilijoiden taloudellista asemaa. Taiteilijoilta perittävää näyttelyvuokraa on alettu laskea portaittain vuodesta 2020 alkaen. Mahdollisista uusista muutoksista ilmoitetaan aina Forum Boxin viestinnässä sekä henkilökohtaisesti valituille taiteilijoille.

Kaikille hakijoille ilmoitetaan päätöksestä sähköpostitse marraskuun 2023 loppuun mennessä. Mikäli et ole kuullut meistä marraskuun loppuun mennessä, ole yhteydessä info [at] forumbox.fi tai 050 524 1781


SAAVUTETTAVUUSRAIDERI

Valitut taiteilijat voivat halutessaan lähettää meille saavutettavuusraiderinsa. Saavutettavuusraideri on alunperin taiteilija Johanna Hedvan kehittämä työkalu helpottamaan vammaisten taiteilijoiden työskentelyä. Saavutettavuusraideri on dokumentti, joka voi sisältää esimerkiksi taiteilijan tarpeita, toiveita ja rajoja yhteistyöhön liittyen.

Suomessa konseptia ovat tehneet tutuksi Jessie Bullivant ja Jemina Lindholm osana Frame Contemporary Art Finlandin Vieraanvaraisuusharjoituksia-ohjelmaa. Access Riders -julkaisu on ladattavissa ilmaiseksi Framen nettisivuilta: https://frame-finland.fi/en/resources/access-riders/ . Suomeksi asiaa on omalla esimerkillään avannut ainakin Aku Meriläinen tässä Instagram-julkaisussa: https://www.instagram.com/p/Ch9Uu88NYxp/ .


 

HAKULOMAKE FORUM BOX 2025  (.doc)
HAKULOMAKE FORUM BOX 2025 (.pdf)

Galleria Forum Boxin pohjapiirros

Useita pdf-tiedostoja voi yhdistää yhdeksi  Adobe Reader -ohjelman ohella maksutta monen eri verkkopalvelun kautta, hae hakukoneella esim. ”merge pdf files for free”.

Pdf-tiedostoja voi tarvittaessa pienentää Adobe Reader -ohjelman ohella maksutta monen eri verkkopalvelun kautta, hae hakukoneella esim. ”compress pdf files for free”.