Forum Boxin näyttelyhaku 2022

Koronapandemian vuoksi Forum Boxin näyttelyhaku lykkääntyy. Näyttelyhaku vuodelle 2022 alkaa elokuun alussa, johon mennessä päivitämme hakuohjeet tälle sivulle. Ilmoitamme näyttelyhaun tarkemmasta aikataulusta verkkosivuillamme ja sosiaalisen median kanavissamme. Pysy kuulolla!

 

Näyttelyhaku vuodelle 2021 (päättynyt)

Galleria Forum Boxin näyttelyhaku vuodelle 2021 on päättynyt. Kiitämme kaikkia hakijoita!

Hakijoille ilmoitetaan päätöksestä sähköpostitse elokuussa 2019. Hakemuksia ei palauteta, ellei mukaan ole liitetty riittävin postimerkein varustettua palautuskuorta. Hakemuksen voi myös noutaa Forum Boxista lokakuun 2019 loppuun mennessä.

Näyttelyehdotuksia vuodelle 2022 haetaan jälleen loppukeväästä 2020. Tiedotamme aikataulusta huhtikuussa 2020 verkkosivuillamme sekä sosiaalisessa mediassa.

**

Galleria Forum Boxin näyttelyhaku vuodelle 2021 on nyt auki. Hakuaika päättyy 19.5.2019 Näyttelyt valitsee Forum Boxin jäsenistöstä valittava, uuden strategian pohjalta toimiva näyttelytoimikunta. Forum Box pyrkii alentamaan näyttelyvuokria portaittain ja toteuttaa ensimmäiset vuokranalennukset jo vuodesta 2020 alkaen.

 

MEDDELLANDE FÖR UTSTÄLLNINGAR 2021 PÅ SVENSKA

 

NÄYTTELYTILA

Näyttelytilaa voi hakea:
– yhtenä 300 m2 kokonaisuutena yksityis- tai ryhmänäyttelyyn, projektille tai esityksille
– yhtä tilaa gallerian kolmesta tilasta yksityisnäyttelylle, projektille tai esityksille

Galleriatila on nimetty kolmeksi eri näyttelyhuoneeksi. Tilat ovat ovelta katsoen: oikealla Permanto, vasemmalla Monttu ja takatilassa Parvi (ks. pohjakaavalinkki alla). Tiloja tulee hakea näillä nimillä. Hakiessasi näyttelyaikaa vain osaan tilasta, Forum Boxin näyttelytyöryhmä valitsee tilaan muut näyttelyt. Huomioithan, että muissa tiloissa oleviin näyttelyihin saattaa sisältyä esimerkiksi äänimaailma.

Permanto-tilassa on kolme yhtenäistä seinää, ja huonekorkeus on 6 m. Tila on noin 65 neliötä.

Montun tilaa jakavat portaat, mutta huonekorkeus on sama 6 metriä, kuin Permannollakin, ja neliöitä on noin 70 m2.

Parvi-tilassa katto on matalammalla (huonekorkeus noin 4,5 metriä), mutta seinätilaa on monipuolisesti, ja Parvi on myös tiloista suurin 90 neliön koollaan.


NÄYTTELYAJAT

Perusnäyttelyaika ripustuksineen on neljä viikkoa. Vuodelle 2021 on mahdollista hakea myös yhden tai kahden viikon kestäville projektiluontoisille näyttelyille ja esityksille näyttelyaikaa. Myös nämä ajat ovat kokonaisaikoja ja sisältävät ripustuksen, näyttely- tai esitysajan, sekä purun.

Vaihtoehdot:

  • 4 viikon näyttelyaika
  • 1–2 viikon näyttely- tai projektiaika
  • myös muunlaisia aikatoiveita otetaan vastaan, ja arvioidaan tapauskohtaisesti

Muut tila- ja aikatoivomukset sovitaan tapauskohtaisesti. Pohjana hinnoittelulle on kuitenkin käytössä oleva tuntitaksa monitaiteellisille ryhmille.

Neljän viikon koko tilan näyttelyaika oikeuttaa koko gallerian käyttöön. Lisäksi tilassa sijaitsee Mediabox, jonka ohjelmiston Forum Box kuratoi yhteistyössä AV-arkin kanssa. Gallerian ympäristössä ja julkisivussa voi olla lisäksi muuta ohjelmaa ja teoksia. Yksityisnäyttelyn osalta tilaan ei tule muita näyttelyitä tai projekteja, ainoastaan Boxin poikkitaiteelliset iltaohjelmat ja keskustelutilaisuudet. Forum Boxin ohjelmaryhmä vastaa yhden tilan näyttelyiden ja projektien kuratoimisesta sopiviksi kokonaisuuksiksi.


KÄYTTÖKORVAUS NÄYTTELYLTÄ TAI PROJEKTILTA

Forum Box pyrkii alentamaan näyttelyvuokria portaittain ja toteuttaa ensimmäiset vuokranalennukset jo vuodesta 2020 alkaen.

NÄYTTELYVUOKRAT 2021 (sis. alv 24 %):

Neljän viikon näyttelyvuokrat:

2 250 € koko tila / 850 € osa tila (Permanto, Monttu tai Parvi)

Kahden viikon näyttelyvuokrat:

1 400 € koko tila / 700 € osa tila (Permanto, Monttu tai Parvi)

Yhden viikon näyttelyvuokrat:

1 000 € koko tila / 500 € osa tila (Permanto, Monttu tai Parvi)

Forum Boxin perimä näyttelytilan käyttökorvaus sisältää mm. tiedotuksen, markkinoinnin, näyttelyvalvonnan ja teosmyynnin. Vuokra ei sisällä mm. teosvakuutuksia, kuljetuksia eikä avajaistarjoilua. Forum Box perii teosmyynnistä 40 % provision (+ alv 24 %).


HAKUOHJEET

Taiteilijat / kuraattorit / työryhmät voivat hakea Forum Boxista näyttelyaikaa. Näyttelyhakemusten deadline on 19.5.2019. Jos hakemus tuodaan suoraan galleriaan, sen pitää olla toimitettuna 19.5.2019 klo 16:00 mennessä. Emme käsittele myöhästyneitä hakemuksia.

Postita hakemuksesi:
FORUM BOX
PL 316
00181 Helsinki

Merkitse kirjekuoreen ”OPEN CALL 2021”

Hakemusta tuodessasi huomaathan, että galleria on suljettu maanantaisin, eikä julkisivussa ole postilaatikkoa tai postiluukkua. Hakemuksia voi toimittaa gallerian ollessa avoinna arkisin ti, to, pe klo 12–17, ke 12–20 ja viikonloppuisin klo 12–16.


HAKEMUKSEN LIITTEET

Hakemukset tulee toimittaa portfoliomuotoisessa kansiossa, jonka päällä on nimi.

Hakemuksen tulee sisältää:

  • hakulomake tulostettuna ja täytettynä (hakulomake-pdf löytyy hakuohjeen lopusta)
  • näyttely- / projektisuunnitelma (max 2 x A4), josta käy ilmi aikatoivomus, tilan käyttösuunnitelma, mahdollinen näyttelyn tai projektin idea tai teema ja esille tulevat teokset. Hakemuksessa on mainittava, mikäli tila aiotaan pimentää, esille tulee ääntä sisältäviä teoksia tai mikäli näyttelyyn tai projektiin liittyy muita erikoisjärjestelyjä vaativia seikkoja.
  • taiteilijan / taiteilijaryhmän / kuraattorin ansioluettelo(t)
  • teoskuvia tuoreimmasta tuotannosta, väriprintteinä, mielellään noin 10 kpl (huom! portfolioon tulee lisätä tulostettuja kuvia)

Portfolioon voi lisäksi liittää kuvia tai liikkuvaa kuvaa muistitikulla. Kerrothan tarkasti miten kuvat / videot aukeavat ja millä ohjelmalla ne on tallennettu. (Kuvat mieluiten jpg- / png-filenä).

Huom: emme käsittele sähköpostilla lähetettyjä hakemuksia!


NÄYTTELYVALINNAT

Näyttelyhaussa toteutetaan Forum Boxin uuden strategian mukaista ohjelmistopolitiikkaa. Tavoitteena ovat taiteilijoiden työskentelyedellytysten parantaminen sekä entistä joustavampi, laadukas näyttelytarjonta.

Osuuskunnan hallituksen valitsema, vuosittain vaihtuva näyttelytoimikunta vastaa toiminnanjohtajan kanssa Forum Boxin näyttelyohjelmiston monipuolisuudesta. Ohjelmistossa voidaan toteuttaa näyttelyjä myös hakumenettelyn ulkopuolelta, mutta avoin haku toimii edelleen runkona vuoden ohjelmiston valinnassa. Valittu taiteilija saa halutessaan entistä enemmän tukea Forum Boxilta läpi näyttelysuunnitteluprosessin.

Forum Box pyrkii osaltaan parantamaan taiteilijoiden taloudellista asemaa. Osuuskunnan hallitus on keväällä 2019 päättänyt laskea taiteilijoilta perittävää näyttelyvuokraa 50 % vuodesta 2020 alkaen. Mahdollisista uusista muutoksista ilmoitetaan aina Forum Boxin viestinnässä ja henkilökohtaisesti valituille taiteilijoille.

Hakijoille ilmoitetaan päätöksestä sähköpostitse elokuussa 2019. Hakemuksia ei palauteta, ellei mukaan ole liitetty riittävin postimerkein varustettua palautuskuorta. Hakemuksen voi myös noutaa Forum Boxista lokakuun 2019 loppuun mennessä.

Näyttelytoimikunta 2021: Juha-Heikki Tihinen, Kaisaleena Halinen, Ilari Hautamäki ja Antti Oikarinen.

 

Pohjapiirros.pdf

Näyttelyhakemuslomake_2021 (FI, ENG, SVE).pdf