Forum Box

Forum Box on kuvanveistäjä, akateemikko Kain Tapperin (1930–2004) aloitteesta vuonna 1996 perustettu taiteilijaosuuskunta, jonka tarkoituksena on ylläpitää vapaata, voittoa tavoittelematonta tilaa kaikelle taiteelle Suomen kulttuurielämän sisällön tukemiseksi. Forum Boxin toiminnan takana on yli 100 Suomessa vaikuttavaa eturivin taiteilijaa ja kulttuurikentän toimijaa.

Forum Box on kuvataiteen näyttämö ja kaikille taiteen aloille avoin tila. Forum Box on taidetila, joka iltaisin muuttuu monitaiteelliseksi kulttuurinäyttämöksi, sillä järjestämme kuukausittain vaihtuvien korkeatasoisten kuvataidenäyttelyiden ohella erilaisia taidetapahtumia ja taiteilijatapaamisia. Mahdollistamme lukuisia performansseja ja musiikki-, tanssi- ja teatteriesityksiä. Haluamme antaa eri alojen taiteilijoille mahdollisuuden koetella rajojaan vapaasti suuressa ja sallivassa tilassamme – museon ja perinteisen gallerian välimaastossa. Tuomme esiin ajankohtaisia kotimaisia ja ulkomaisia, sekä etabloituneita että uransa alkupäässä olevia, kuvataiteilijoita.

Forum Boxin arvoja ovat taiteen vapaus, yhteisöllisyys ja monimuotoisuus. Forum Box on taiteilijavetoinen ja taiteilijalähtöinen.

Forum Boxin hallitus 2022–2023

Arto Jurttila (puheenjohtaja)
Kaisaleena Halinen
Markus Konttinen
Virpi Näsänen
Vesa-Pekka Rannikko
Stiina Saaristo
Juha-Heikki Tihinen
Camilla Vuorenmaa

Varajäsenet:

Antti Oikarinen
Eeva Peura
Jani-Matti Salo
Pauliina Turakka Purhonen

Osuuskunnan kunniapuheenjohtaja:

Antti Kantola