Forum Box

Forum Box on kuvanveistäjä, akateemikko Kain Tapperin (1930–2004) aloitteesta vuonna 1996 perustettu taideosuuskunta, jonka tarkoituksena on ylläpitää vapaata, voittoa tavoittelematonta tilaa kaikelle taiteelle Suomen kulttuurielämän sisällön tukemiseksi. Forum Boxin toiminnan takana on yli 80 suomalaista eturivin taiteilijaa ja kulttuurin kentällä toimijaa.

Forum Box on kuvataiteen näyttämö ja kaikille taiteen aloille avoin tila. Forum Box on taidetila, joka iltaisin muuttuu monitaiteelliseksi kulttuurinäyttämöksi, sillä järjestämme kuukausittain vaihtuvien korkeatasoisten kuvataidenäyttelyiden ohella erilaisia taidetapahtumia ja taiteilijatapaamisia. Mahdollistamme lukuisia performansseja ja musiikki-, tanssi- ja teatteriesityksiä. Haluamme antaa eri alojen taiteilijoille mahdollisuuden koetella rajojaan vapaasti suuressa ja sallivassa tilassamme – museon ja perinteisen gallerian välimaastossa. Tuomme esiin ajankohtaisia kotimaisia ja ulkomaisia, sekä etabloituja että nuoria, kuvataiteilijoita.

Forum Boxin arvoja ovat taiteen vapaus, yhteisöllisyys ja monimuotoisuus. Forum Box on taiteilijavetoinen ja taiteilijalähtöinen.

 

Forum Boxin hallitus 2021–2022

Arto Jurttila (puheenjohtaja)
Mia Hamari
Kaisaleena Halinen
Markus Konttinen
Arto Korhonen
Virpi Näsänen
Juha-Heikki Tihinen
Camilla Vuorenmaa

Varajäsenet:

Antti Oikarinen
Vesa-Pekka Rannikko
Pauliina Turakka Purhonen
Stiina Saaristo

 

Osuuskunnan kunniapuheenjohtaja:

Antti Kantola