• Kuva Kaisaleena Halisen työhuoneelta.

 • Wound  2020,
  Installaatio, video, keramiikka

  Kuva: Ari Karttunen

 • Säikähdys 2021,
  lasitettu keramiikka, muste 

  Kuva: Kaisaleena Halinen

   

 • Ennustus 2020,
  lasitettu keramiikka, muste

  Kuva: Kaisaleena Halinen

Esittelyssä: Kaisaleena Halinen

Hei Kaisaleena! Minkä parissa työskentelet tällä hetkellä?

Minulla on eri vaiheissa olevia teoksia ja prosesseja meneillään. Seuraava isompi näyttely noin kahden vuoden päästä, olen aloittanut näyttelyn pohtimisen pienoismallin avulla. Samalla teen materiaalikokeiluja, testejä ja työstän yksittäisiä teoksia.

Mitä haluaisit nostaa esiin työskentelyprosessistasi? Mikä on oleellinen osa sitä?

Olen hidas tekijä, kehittelen ja pyörittelen pitkään ideoita ja teosten aihioita. Kokeilen ja etsin oikeaa materiaalia ja muotoa teoksille. Usein kesken prosessin vaihdan suuntaa tai materiaali käyttäytyy jotenkin odottamattomasti, teen virheitä tai löydän jokin uuden tavan ilmaista asia, jota käsittelen. Saattaa esimerkiksi käydä niin, että teos, jonka lopullisen muodon olin aluksi ajatellut olevan veistos, päätyykin näyttelyyn videona. Oleellista työskentelylleni on erilaiset materiaalit sekä niiden sisältämät merkitykset. Usein myös tila, jossa teokseni esitän, on tärkeässä roolissa.

Anna vinkki sinua inspiroivasta kirjasta, elokuvasta, kappaleesta tms

Luen parhaillaan Yoko Ogawan ”Muistipoliisi” kirjaa, yritän hidastella, jotta kirja kestäisi pidempään. Yoko Ogawan tapa kirjoittaa on hyvin visuaalinen. Kirjan aiheet kuten muisti, sanat, käsitteet ja jonkinlainen olemassaolon problematiikka, ovat myös itselleni tärkeitä aiheita taiteessani.

Jos et tee taidetta, mitä teet?

Kävelen, uin tai luen. Tosin nämä ovat myös keinoja rauhoittaa ajatukset, jotta pystyn keskittymään ja tekemään taidetta. Lintuja tarkkaillessa pystyn unohtamaan parhaiten taiteen tekemisen.

Miksi halusit liittyä Forum Boxin jäsentaiteilijaksi?

Hain Forum Boxin jäseneksi pidettyäni näyttelyn Forum Boxin Permannolla, olin silloin vastavalmistunut kuvataiteilija ja tuntui tärkeälle kuulua johonkin yhteisöön.

Mikä on parasta boxilaisuudessa?

Yhteisö sekä kollegat.

 

Haastattelu tehty helmikuussa 2022.