15.9.2019

Forum Box 20 vuotta! – Perustajajäsenten juhlanäyttelyn -kierros

Juhlanäyttelyn kuraattori Juha-Heikki Tihisen opastama kierros näyttelyyn sunnuntaina 15.9. kello 14–15

Juhlaviikon viimeisenä päivänä sunnuntaina 15. syyskuuta näyttelyssä pidetään taidehistorijoitsijan Juha-Heikki Tihisen opastama kierros Taiteella on väliä – Forum Box 20-vuotta! -näyttelyyn.

Kierroksen jälkeen nähdään osuuskunnan jäsentaiteilijan Seppo Salmisen performanssi Still life VI, Vanitas.

Tapahtuma on kaikille avoin ja luvassa on pientä tarjoilua. Lämpimästi tervetuloa!


JUHLAVIIKKO JA PERUSTAJÄSENTEN NÄYTTELY 10.9.–15.9.2019

Syyskuun 10. päivä alkaen vietämme Forum Boxin juhlaviikkoa. Viiden päivän aikana galleriassa on esillä perustajajäsenten näyttely Taiteella on väliä – Forum Box 20-vuotta!, joka nostaa esiin teoksia Forum Boxin alkuajoilta. Monet teoksista näkevät päivänvalon pitkän ajan jälkeen. Kiinnostavaa onkin, miten nämä teokset näyttäytyvät nyt 20 vuoden jälkeen. Miten teokset ovat kiinni nykyhetkessä ja minkälaisia ajatuksia ne meissä tänä päivänä herättävät?

Forum Boxin toiminnan keskiössä on ollut alusta lähtien taiteellinen vapaus ja taiteen vapaus. Taide edellä on edelleen yhteisömme keskeinen toiminta-ajatus, jonka takaa vahva kollegiaalisuus osuuskunnan jäsenten välillä. Juhlanäyttely kertoo, että Forum Box on luonteikas, Helsingin vaikuttavimmaksi kutsuttu näyttelytila, mutta se on myös jäsenistönsä moniääninen yhteisö. Osuuskunnan jäsenyyttä ei myönnetä tietyn tyyli, ismin tai ajattelutavan perusteella, vaan se saadaan taiteen alalla tapahtuneiden ansioiden perusteella. Taide ei tässäkään yhteydessä ole yksi, vaan se on monta.

Juha-Heikki Tihinen

Näyttelyssä mukana teoksia seuraavilta taiteilijoilta:

Susanne Gottberg, Radoslaw Gryta, Outi Heiskanen, Tapio Junno, Pekka Kauhanen, Markus Konttinen, Jukka Mäkelä, Pirkko Nukari, Pekka Pitkänen, Ulla Rantanen, Teemu Saukkonen, Seppo Saves, Kain Tapper, Maija Vainonen, Hannu Väisänen.

Näyttelyn kuraattorit ovat kuvataiteilija Arto Korhonen ja FT Juha-Heikki Tihinen. He ovat molemmat osuuskunnan jäseniä.

Näyttely on avoinna 11.–15.9.2019
Ti 10.9. 18–20 (avajaiset)
Ke 11.9. 12–20
To 12.9. 12–17
Pe 13.9. 12–17
La 14.9. suljettu yksityistilaisuuden vuoksi
Su 15.9. 12–16

Lue lisää…