6.4.2019

KAAOS BOX

6. huhtikuuta kello 19 Forum Boxissa

Argentiinalaista runoutta! Teknoa! Säihkyviä pom-pomeja! Ensembletyöläisen elämää, rytmissä soittamisen taikaa, kevään armottomuutta. Kaaosta boxin sisällä.

Kaaos Ensemblen konsertissa KAAOS BOX kuullaan raikkaita sävellysuutuuksia huilulle, saksofonille, kitaralle ja lyömäsoittimille. Ohjelmassa kantaesitettävät teokset argentiinalaissäveltäjä Alex Nantelta ja suomalaiselta Ilkka Hammolta sekä klassikko: Louis Andriessenin Workers Union!

Alex Nanten Miniaturas Místicas perustuu argentiinalaisen runoilijan José Luis Achavalin runoon. Runon jokainen säe toimii otsikkona teoksen osille:

Buscando a la luz,
en confusa alegría,
encontré en camino extraño,
que me atribulada.
Agitado y sin destino,
toqué a tu puerta;
dulce misterio:
y hasta el más vano recuerdo
se tornó plegaria.

Ilkka Hammon teoksessa A battuta Kaaos Ensemble muuntuu rytmikkääksi teknobilekoneeksi, ja lyömäsoittajamme Jerry pääsee töihin cheerleader-viuhkojen kanssa!

Kantaesitysten lisäksi konsertissa kuullaan Louis Andriessenin Workers Union, joka on tarkoitettu soitettavaksi millä tahansa kovaäänisillä instrumenteilla.

”Teos on yhdistelmä yksilön vapautta ja ankaraa kuria: sen rytmi on tarkkaan ennalta määrätty, kun toisaalta sävelkorkeus on merkitty vain suuntaa-antavasti, yksiviivaiselle viivastolle. On vaikea soittaa ensemblessä ja pysyä mukana askelluksessa, kuten on vaikea organisoida ja jatkaa poliittista toimintaa.” -Louis Andriessen

Alex Nante: Miniaturas Místicas (kantaesitys)
Ilkka Hammo: A battuta (kantaesitys)
Louis Andriessen: Workers Union (1975)

Kaaos Ensemble:
Martta Jämsä, huilu
Anna-Sofia Anttonen, saksofoni
Mikael Rechardt, kitara
Jerry Piipponen, lyömäsoittimet

Liput 10/5€

Konsertti toteutetaan Taiken tuella.