24.11.2021

Linnamo-palkinnon jakotilaisuus

Kutsu palkinnonjakotilaisuuteen 

Aika: Keskiviikkona 24.11.2021 klo 18
Paikka: Galleria Forum Box, Ruoholahdenranta 3 a

Lämpimästi tervetuloa ensi kertaa jaettavan Linnamo-palkinnon jakotilaisuuteen Forum Boxiin!

Palkinnonjakotilaisuudessa luetaan palkintoperusteet sekä käydään paneelikeskustelu palkittavan taiteilijan kanssa. Keskustelu käydään englanniksi. Kuohuviinitarjoilu. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Pyytäisimme ystävällisesti ilmottautumiset ennakkoon maanantaihin 22.11.2021 mennessä osoitteeseen .

LINNAMO-PALKINTO

Linnamo-palkinto on joka toinen vuosi jaettava suomalainen kuvataidepalkinto, jonka myöntää Olga ja Vilho Linnamon Säätiö. Palkinto annetaan tunnustuksena taiteellisessa työssä osoitetusta avarakatseisuudesta. Se on suuruudeltaan 15 000 euroa, ja se jaetaan ensimmäistä kertaa vuonna 2021.

Palkinnolla Olga ja Vilho Linnamon Säätiö haluaa antaa tunnustusta kuvataiteen ilmaisuvoimaa elävöittävälle työlle, kokeilevuudelle, joka tapahtuu usein taidemaailman parrasvalojen katveessa.

Linnamo-palkinto myönnetään suomalaiselle tai Suomessa vakituisesti toimivalle kokeneelle kuvataiteilijalle tai taiteilijaryhmälle, jonka työskentelyn voi odottaa johtavan kiinnostaville urille myös tulevaisuudessa. Palkinto myönnetään läheisessä yhteistyössä osuuskunta Forum Boxin kanssa: vuodesta 2023 lähtien siihen sisältyy rahallisen tunnustuksen lisäksi mahdollisuus yksityisnäyttelyn pitämiseen Forum Box -galleriassa.

Päätöksen palkinnonsaajasta tekee Olga ja Vilho Linnamon Säätiön hallitus taiteilijoista koostuvan kolmijäsenisen palkintolautakunnan esityksen pohjalta. Vuosina 2021–2023 palkintolautakuntaan kuuluvat taiteilijat Markus Konttinen (s. 1957), Jani Ruscica (s. 1978) ja Man Yau (s. 1991).

Lisää palkinnosta säätiön sivuilla: https://linnamonsaatio.fi/linnamo-palkinto/