17.5.2019, 18.5.2019

Textual Motion

pe klo 18:30 & la klo 17:30

 

Yleisön tarinat puetaan tanssiksi ensimmäistä kertaa Suomessa – mitä tapahtuu kun teksti ja liike kohtaavat?

Yhteisöllinen tanssi-improvisaatioteos, Textual Motion, pukee helsinkiläisten kohtaamiset runoiksi, runot sanoiksi ja sanat tanssiksi. Kantaesitys järjestetään ensi Forum Box -galleriassa Helsingissä. 17-18.5.2019. Textual Motion on poikkitaiteellinen produktio, jota on rakentamassa joukko tanssijoita, ääninäyttelijöitä, yksi runoilija ja kaksi ohjaajaa – ja, mikä tärkeintä, yleisö, jonka koskettavat tarinat kohtaamisista heräävät nyt eloon paperilla, äänessä, muodossa ja liikkeessä.

Yleisöltä anonyymisti kerätyttyihin tarinoihin pohjaavat runot painetaan myös runoteokseksi. Ääninäyttelijät lukevat runot äänitteelle, jonka tanssijat vasta paikan päällä kuullessaan improvisoivat liikkeeksi.

”Textual Motion tutkii erityisesti tarinoiden, tunteiden ja kokemusten transformaatiota liikkeeksi”, kertoo ohjaaja, tuottaja ja tanssinopettaja Hanna-Maija Pääkkönen. Idea teokseen kumpuaa Hanna Poikosen väitöskirjasta, joka käsittelee tanssijan liikereaktiota. “Lukiessani väitöskirjaa minulla heräsi ajatus siitä, mitä tapahtuu, jos musiikin korvaa ääneen lausutulla tekstillä. Tätä ajatusta olemme nyt lähteneet tutkimaan. Toivomme voivamme toteuttaa konseptin tulevaisuudessa myös ulkomailla”, Pääkkönen toteaa. Produktion apulaisohjaajana toimii meksikolainen koreografi ja tanssija Cano Monroy. Yleisön tarinat runoiksi kokoaa runoilija Henrik Pathirane.

Lisätietoja:
Hanna-Maija Pääkkönen
ohjaaja, tuottaja
040 580 0475

Lue lisää:
www.textualmotion.com
Seuraa:
Facebook