15.11. — 8.12.2024

Einari Hyvönen & J.P Köykkä & Juha Vanonen


Einari Hyvösen (s. 1989, Salo) värikkäät maalaukset käyvät vuoropuhelua digitaalisen kuvaston kanssa, ammentaen arkkityyppejä populaarikulttuurista ja sekoittaen teemoja taidehistoriasta nykyaikaisiin viittauksiin. Kuvaston risteäminen mahdollistaa katsojalle uusia tapoja tulkita populaarikulttuurista tuttua kuvastoa ja löytää niille syvempiä merkityksiä. Hänen taiteelliset tavoitteensa pyrkivät käsittelemään ajankohtaisia globaaleja ja henkilökohtaisia kriisejä ja kysymyksiä, kuitenkaan astumatta dystopian ja epätoivon maailmaan.

Hyvönen asuu Helsingissä ja valmistui kuvataiteen maisteriksi Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta vuonna 2021. Hyvösen teoksia on hankittu Kiasman, Valtion, Päivi ja Paavo Lipposen rahaston sekä Oulun ja Tampereen taidemuseoiden kokoelmiin. Kuluneen vuoden aikana hänen teoksiaan on nähty yksityisnäyttelyssä Makasiini Contemporaryssa Turussa sekä ryhmänäyttelyissä Saatchi Galleriassa Lontoossa, Cova Galleriassa Eindhovenissa, Gärna Galleriassa Madridissa ja Tuesday to Friday Galleriassa Valenciassa.


 

JP Köykkä: Finnishwintersports (2023)

 

J.P Köykän maalauksissa sävyt ja muodot muodostavat rytmikkäitä melodioita, jotka taipuvat mekaanisiksi sommitelmiksi, jotka liikkuvat abstraktin ja figuratiivisen välillä. Maalausten installaatiolla on olennainen rooli teosten esittelyssä.

J.P Köykkä (s. 1987 Seinäjoki) on Kyrönlahdessa asuva ja työskentelevä taidemaalari. Hän valmistui Tampereen ammattikorkeakoulun Kuvataideohjelmasta vuonna 2015. Köykällä on teoksia muun muassa Valtion taidetoimikunnan kokoelmissa, Kansallisgalleriassa ja Tampereen taidemuseon kokoelmissa.


 

Juha Vanonen (s. 1980) asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Tampereen AMK:sta vuonna 2006. Vanosen minimalistisissa abstrakteissa maalauksissa sekoittuu spontaani ja harkittu maalausjälki. Hänellä on ollut useita yksityisnäyttelyitä. Hänen teoksiaan on lukuisissa yksityiskokoelmissa ja mm. valtion teostoimikunnan kokoelmissa.

Mediabox