Einari Hyvönen
Go Figure
Näyttelyni Go Figure avaa oven uuden ihmissuhteen monisyisiin tunnelmiin. Tutkin ihmissuhteiden dynamiikkaa leikittelevin ja uteliain sävyin, käsitellen tunteiden kirjoa – hämmennystä, rakkautta ja ärtymystä – sekä niiden vuorottelua ja yhteensulautumista. Väririkkaissa maalauksissani korostuvat odottamattomuus ja jatkuva liike, jotka määrittävät ihmisten välistä yhteyttä ja kasvua.
Hyödynnän teoksissani tunnettuja symboleita ja arkkityyppejä, joiden kautta yksilölliset kokemukset kytkeytyvät laajempiin yhteiskunnallisiin ilmiöihin. Postmodernit ajattelijat, kuten Jean Baudrillard ja Gilles Deleuze, ovat vaikuttaneet teosteni taustalla, erityisesti pohdinnat todellisuuden ja keinotekoisuuden rajoista sekä ihmissuhteiden kehityksestä. Näyttelyssä esillä olevat digitaalivaikutteiset maalaukset tutkivat henkilökohtaisten ja kollektiivisten teemojen rajapintoja. Ne rohkaisevat katsojaa pohtimaan inhimillistä vuorovaikutusta, etsimään merkityksiä ja tutkimaan yhteyden vivahteita.
Esillä olevat teokset ovat syntyneet kahden viime vuoden aikana, ja niiden luomista on tukenut Taiteen edistämiskeskus.
Einari Hyvösen (s. 1989, Salo) värikkäät maalaukset käyvät vuoropuhelua digitaalisen kuvaston kanssa, ammentaen arkkityyppejä populaarikulttuurista ja sekoittaen teemoja taidehistoriasta nykyaikaisiin viittauksiin. Kuvaston risteäminen mahdollistaa katsojalle uusia tapoja tulkita populaarikulttuurista tuttua kuvastoa ja löytää niille syvempiä merkityksiä. Hänen taiteelliset tavoitteensa pyrkivät käsittelemään ajankohtaisia globaaleja ja henkilökohtaisia kriisejä ja kysymyksiä, kuitenkaan astumatta dystopian ja epätoivon maailmaan.
Hyvönen asuu Helsingissä ja valmistui kuvataiteen maisteriksi Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta vuonna 2021. Hyvönen on pitänyt näyttelyitä laajasti Suomessa ja eri puolilla Eurooppaa. Hänen viimeisimpiin yksityisnäyttelyihinsä kuuluvat Penultimate Lap Makasiini Contemporaryssa, Turussa (2024) ja It Takes Two Galleria Halmetojassa, Helsingissä (2023). Hyvösen yhteisnäyttelyt ovat esillä kansainvälisissä kohteissa, kuten Kingdom Tuesday to Friday Galleriassa Valenciassa (2024), What Happened? Gärna Galleriassa Madridissa (2024) ja The Way of All Flesh Saatchi Galleryssa, Lontoossa (2024). Hyvösen teoksia on hankittu Kiasman, Valtion taideteostoimikunnan, Päivi ja Paavo Lipposen rahaston sekä Oulun ja Tampereen taidemuseoiden kokoelmiin.
J.P Köykkä
Strugglin for the Abstrakt
J.P Köykälle teosten syntyprosessi on ollut päätös pitäytyä abstraktin maalaustaiteen puolella. Tärkeintä tekijälle on maalaaminen ja sen äärellä loputon uuden oppimisen mahdollisuus. Näyttelyn teokset eivät pyri esittämään mitään. Eri materiaaleilla tehdyt muodot ja maalausten rytmit kertovat kuitenkin tarinoita, jotka katsoja saa itse luoda.
J.P Köykkä (s. 1987, Seinäjoki) on Kyrönlahdessa asuva ja työskentelevä taidemaalari. Hän valmistui Tampereen ammattikorkeakoulun Kuvataideohjelmasta vuonna 2015. Köykällä on teoksia muun muassa Valtion taidetoimikunnan kokoelmissa, Kansallisgalleriassa ja Tampereen taidemuseon kokoelmissa.
Juha Vanonen
Sail to the Moon
Juha Vanosen minimalistisissa abstrakteissa maalauksissa sekoittuvat spontaani ja harkittu maalausjälki. Näyttelyn maalaukset rakentuvat vähäisistä elementeistä, jotka luovat omanlaisensa tilan. Ne vievät katsojan kauas esittävistä konventioista ja sanallisista selityksistä. Jotkin kohdat näyttävät maalatun huolellisesti paikalleen, kun taas toiset ovat siellä täällä hajallaan, luoden dynaamisen ja elävän kokonaisuuden. Näyttelyn nimen mukaisesti purjehditaan kohti kuuta.
Juha Vanonen (s. 1980) asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Tampereen AMK:sta vuonna 2006. Hänellä on ollut useita yksityisnäyttelyitä. Hänen teoksiaan on lukuisissa yksityiskokoelmissa ja mm. valtion teostoimikunnan kokoelmissa.
Mediabox