23.7. — 15.8.2021

Elian Mikkola:
Aries

värillinen mykkäelokuva
digitoitu 16mm filmiltä 
3’20

Portaali ikkunankehyksissä. Kun ajan kehämäinen luonne alkaa paljastua, uusi vuosikymmen alkaa.

ARIES on tutkimus ajan pysähtyneisyydestä yhden filmirullan avulla. Tämä elokuva ja minä, elokuvantekijä, jaamme kokemuksen paikallaan pysymisestä yhden kuukauden ajan ensimmäisen sulkutilan aikana keväällä 2020. Meistä toinen 16mm kameran sisällä, jonka suljin avautuu kerran päivässä, ja toinen asunnossa Montréalissa, tarkkaillen päivittäisiä muutoksia ympäristössä ja sen ihmisissä.

Ohjaus: Elian Mikkola


Elian Mikkola (1990) on osittain Kanadan Treaty 4 -alueella Reginassa ja osittain Montréalissa (Tiohtià:ke) asuva suomalainen taiteilija. Liikkuvan kuvan parissa työskentelevä Mikkola on alun perin kotoisin Turusta ja vuonna 2015 hän valmistui journalistiikan opinnoista Tampereelta yhteiskuntaopin kandidaatiksi. Elokuvaopintonsa Mikkola teki Kanadassa, Reginan yliopistossa, josta hän valmistui taiteen maisteriksi (MFA) vuonna 2019.

Mikkola keskittyy työssään analogisen filmin eri muotoihin ja sen yhdistelmiin digitaalisuuden kanssa. Teosten keskeisiä teemoja ovat muisti, vertikaalisuus, aistien välittyminen eri tiloissa ja queer-oleminen. Mikkolan teoksia on esitetty kansainvälisesti eri puolilla Pohjois-Amerikkaa, Aasiaa ja Eurooppaa. Hänen tuoreimmat kaksi elokuvaansa saivat ensi-iltansa Rotterdamin kansainvälisellä elokuvafestivaalilla vuonna 2020 ja Hong Kongin kansainvälisellä elokuvafestivaalilla vuonna 2021.

Mikkola on osa Montréalissa perustettua La Lumière -kollektiivia ja hän istuu Reginassa toimivan Queer City Cineman johtokunnassa.