28.9. — 21.10.2018

Dave Berg:
Paratiisi

  • Paratiisi, 2018, still kuva

Paratiisi / Paradise

Paratiisi on melkein tunnin mittainen video, jossa puhutaan paljon ja kuvat vaihtuvat nopeasti. Juonta videossa on vain nimeksi, mutta monet sen nähneet ovat sanoneet, että Paratiisi ei silti ole ollenkaan tylsä. Aiheita Paratiisi-videossa on monenlaisia. Ensin puhutaan rotubiologiasta, sitten miehestä, jota oman puolison emansipaatio pelottaa, kohta psykoterapiasukupolvesta ja Suomen historiasta ja lopulta siitä, kuinka kulttuuri-ihminen voi olla ärsyttävä tai kapitalismi ei aina ole kaikille kivaa. Aiheista puhutaan siten, että videossa sanotaan jotakin ja todellisuudessa tarkoitetaan ehkä jotakin muuta. Esimerkiksi kun sanotaan ”jos sä tilaat Seiskaa, sä oot tyhmä”, tarkoitetaankin, että on tyhmää päätellä ihmisestä juuri mitään ja vielä tyhmempää yleistää kaikki Seiskan tilaajat tyhmiksi. Aiheita yhdistävät niitä esittelevät hahmot, jotka eivät koskaan tunnu ymmärtävän tai haluavan ymmärtää muita ihmisiä.

Koska Paratiisi-video on tarkoitettu katsottavaksi alusta kohti loppua, on Mediaboxissa erikoisuutena nappi, josta voi painaa ja Paratiisi-video lähtee alusta.

Dave Berg 2018

Rooleissa:
Juha Lagström
Marja Myllylä
Joonas Ranta
Elina Reinikka

Ohjaus ja käsikirjoitus
Dave Berg

Teosta ovat tukeneet Alfred Kordelinin säätiö, Taiteen edistämiskeskus, AVEK ja Suomen kulttuurirahasto

Mediaboxi on Forum Boxin tila mediataiteelle. Ohjelmisto suunnitellaan yhteistyössä suomalaisen mediataiteen levityskeskus AV-ARKIN kanssa. Yhteistyössä AV-arkin kanssa kuratoimme vuodeksi eteenpäin uusinta mediataidetta esittelevän ohjelmakokonaisuuden. Tila toimii nyt yhtenä tärkeänä kanavana mediataiteelle.