6.10. — 29.10.2023

John Court:
Now and Now

John Courtin (s. 1969, Bromley, Kent, Iso-Britannia; asuu Torniossa) taide kumpuaa hänen henkilökohtaisista kokemuksistaan ja keskittyy kehoon sekä prosessuaalisuuteen ja ajan kulumiseen. Court valmistui Lontoon Camberwell School of Artista (1994) ja suoritti kuvanveistäjän tutkinnon Norwich School of Art and Designissa (1997). Hänen työskentelynsä on kehittynyt ja muuttunut ajan myötä, mutta hänen taustansa kuvanveistäjänä näkyy edelleen kaikessa hänen tekemisessään; hän ei esimerkiksi ole erityisen kiinnostunut väreistä, vaan antaa hyödyntämiensä materiaalien määrätä värityksen. Samalla kun hän on jatkanut veistoksellisten esineiden tuottamista ja piirtämistä, hän on mukauttanut näitä prosesseja erilaisiin konteksteihin ja/tai liittänyt niitä osaksi aikapohjaisia teoksia. Laajentamalla näiden taiteellisten lähestymistapojen soveltamisalaa on syntynyt odottamattomia ja kiehtovia tuloksia. Courtin kiinnostus prosessia kohtaan on niin laajaa, että hän ei tee eroa studiossa tuotetun tai yleisön edessä suoritetun työn välillä – hän pitää kaikkea performatiivisena.

Court on lukihäiriönsä vuoksi joutunut tutkimaan suhdettaan myös kielelliseen toimintaan. Päästäkseen taidekouluun, Courtin täytyi työskennellä ahkerasti parantaakseen lukutaitoaan. Tämän seurauksena hän löysi ja kehitti uusia tapoja kommunikoida ja ilmaista itseään. Taidekoulun opiskelijana hän alkoi hyödyntää näitä kokemuksia työskentelyssään.

Kaikki Courtin teokset ilmentävät kirjoittamisen ja piirtämisen toisistaan ​​riippuvaisia ​​prosesseja, jotka ovat keskeisiä hänen praktiikalleen; niissä yhdistyvät viiva, liike, aika ja tila. Teokset ovat ainutlaatuisia ja sellaisenaan ilmentävät erottamattomia ja dynaamisia kokonaisuuksia, jotka eivät vain heijasta hänen todellisuuttaan, vaan tarjoavat katsojille kokemuksia, jotka muokkaavat heidän näkemyksiään kielen oppimisesta ja käytöstä.

Performanssit

Lauantaina 7.10. klo 12–17
Lauantaina 28.10. klo 12–17

 

Courtilla on ollut useita näyttelyitä ja hänet on kutsuttu esiintymään mm. seuraaviin tapahtumiin:  Navigating North KIASMA Museum of Contemporary Art (2023)  Belfast International Festival of Performance Art Belfast, Northern Ireland, UK (2023, Das Dicke Ende in Bern Art Museum Switzerland (2018), MA, Art Museum in Rouyn-Noranda Canada (2018), UP-ON Live Art festival Chengdu China (2017), SIGNAL Festival in Brussels Belgium (2017), Beijing Live in China (2016), Viva! Art Action festival in Montreal, Canada (2015), 7a*11d in Toronto, Canada(2014), DigitaLive in Guangzhou, China (2014), SpaceX Gallery Exeter in UK (2012), Guangzhou Live Art Festival in China (2010), ANTI Contemporary Art Festival in Finland (2010 and 2018), the Venice Biennale (2005) ja the Liverpool Biennial (2004).

 www.johncourtnow.com

Mediabox