11.12.2020 — 3.1.2021

Kirjasto / Library

Kirjasto / Library

Miten taideteos jatkaa olemassaoloaan kun se on saatettu valmiiksi; kun viimeinen siveltimenveto, viimeinen muokkaus ja viimeiset harjoitteet on tehty, ja viimeiset pisteet on asetettu paikoilleen? Entä mitä teokselle tapahtuu, jos se jätetään keskeneräiseksi?

Taide tarvitsee aktivointia voidakseen kerätä merkityksiä. Taiteessa kerrostumia luo toistuva esittämisen ja havaitsemisen koreografia. Kerrostumista muodostuva arkisto perustuu jatkuvaan arvon ja merkitysten muodostamaan koneistoon, joka alinomaa tuottaa esityksiä luoden näin sen massan ja nopeuden, jota taideteoksen aura kuluttaa.

KIRJASTO / LIBRARY -näyttely uppoutuu arkistointiprosesseihin ja -tapoihin. Näyttely tutkii rituaaleja, joita toistetaan toimettomina oleville arkistoille, joita taiteilijat muodostavat luonnostaan kaikkialla, missä he työskentelevät: työhuoneillaan, kodeissaan tai missä tahansa taiteellinen työ tapahtuu. KIRJASTO / LIBRARY keskittyy taiteilijoiden henkilökohtaisiin arkistoihin tarkastelemalla, mitä niissä toistuvien ja muuntuvien esitysjärjestelmien prosessit tuovat aktivoituessaan näyttelytilaan.

Tietoa kuraattoreista

Kuraattorit Chih Tung Lin, Jonni Korhonen, Noora Lehtovuori ja Ria Andrews opiskelevat Taideyliopistossa Praxis – taiteen ja esittämiskäytäntöjen maisteriohjelmassa. He ovat kiinnostuneita niistä mahdollisuuksista, joita ryhmädynamiikka tuo luovaan prosessiin ja kuraattorityöhön. Tässä näyttelyssä heidän tavoitteensa on mahdollistaa yleisölle erilaisia tapoja osallistua taideteosten kokemiseen galleriatilassa.