11.12.2020 — 3.1.2021

Kirjasto / Library

Kirjasto / Library

Miten taideteos jatkaa olemassaoloaan kun se on saatettu valmiiksi; kun viimeinen siveltimenveto, viimeinen muokkaus ja viimeiset harjoitteet on tehty, ja viimeiset pisteet on asetettu paikoilleen? Entä mitä teokselle tapahtuu, jos se jätetään keskeneräiseksi?

Taide tarvitsee aktivointia voidakseen kerätä merkityksiä. Taiteessa kerrostumia luo toistuva esittämisen ja havaitsemisen koreografia. Kerrostumista muodostuva arkisto perustuu jatkuvaan arvon ja merkitysten muodostamaan koneistoon, joka alinomaa tuottaa esityksiä luoden näin sen massan ja nopeuden, jota taideteoksen aura kuluttaa.

KIRJASTO / LIBRARY -näyttely uppoutuu arkistointiprosesseihin ja -tapoihin. Näyttely tutkii rituaaleja, joita toistetaan toimettomina oleville arkistoille, joita taiteilijat muodostavat luonnostaan kaikkialla, missä he työskentelevät: työhuoneillaan, kodeissaan tai missä tahansa taiteellinen työ tapahtuu. KIRJASTO / LIBRARY keskittyy taiteilijoiden henkilökohtaisiin arkistoihin tarkastelemalla, mitä niissä toistuvien ja muuntuvien esitysjärjestelmien prosessit tuovat aktivoituessaan näyttelytilaan.

KORTISTO
Kutsumme sinut, vieras, kaivautumaan kortistoon. Kortisto esittelee taiteilijoiden ajatuksia heidän taiteellisista käytännöstään, teoksistaan, perusarvoistaan, anekdooteista, jotka liittyvät mm. valmistusprosessiin. Taiteilijoiden henkilöllisyys on kätketty heidän nimiensä lyhenteiden taakse. Etsimisen kautta osallistut hämmentämään kertomuksen paloja kokonaisuudeksi.

TIETOA KURAATTOREISTA
Kuraattorit Jonni Korhonen, Lin Chih Tung, Noora Lehtovuori ja Ria Andrews opiskelevat Taideyliopistossa Praxis – taiteen ja esittämiskäytäntöjen maisteriohjelmassa. He ovat kiinnostuneita niistä mahdollisuuksista, joita ryhmädynamiikka tuo luovaan prosessiin ja kuraattorityöhön. Tässä näyttelyssä heidän tavoitteensa on mahdollistaa yleisölle erilaisia tapoja osallistua taideteosten kokemiseen galleriatilassa.

 

KURAATTORIT

Jonni Korhonen
Työskentelee Suomessa

Lin Chih Tung
Työskentelee Suomessa

Noora Lehtovuori
Työskentelee Suomessa

Ria Andrews
Työskentelee Suomessa

TAITEILIJAT

Anna-Maria Saar
Työskentelee Ruotsissa
Arkistokoodi: AMS

Emilia Tanner
Työskentelee Suomessa
Arkistokoodi: ET

Felix Klee
Työskentelee Saksassa
Arkistokoodi: FK

Jérémie Wenger
Työskentelee Iso-Britanniassa
Arkistokoodi: JW

Joe Keys & Lena Schwingshandl
Työskentelevät Islannissa ja Itävalloissa
Arkistokoodi: JK & LS

Minna Miettilä
Työskentelee Suomessa
Arkistokoodi: MM

Natasha Faye Jensen
Työskentelee Skotlannissa
Arkistokoodi: NFJ

Rea-Liina Brunou
Työskentelee Suomessa
Arkistokoodi: RLB

Xiao Zhiyu
Työskentelee Suomessa
Arkistokoodi: XZ

Mediabox