18.9. — 11.10.2020

Kirsi Mikkola:
Hautomo, a bit more soul

Kun aloitan kuvan tekemisen, seison tyhjyyden edessä. Minulla ei ole suunnitelmaa. Aivoni ovat materiaalivarasto keskellä vapaapudotusta. Jotain alkaa vyörytä ulos; ehkäpä muistoja etruskien hahmoista, joiden viivat kulkeutuvat Matissen piirroksiin. Kleen soinnillisuus kohtaa Nolden ilmaisuvoiman. Visuaalisuuteen johtavia assosiaatioita on loputtomasti, kautta aikojen ne ovat toimineet maalareiden luovan prosessin inspiraation lähteenä.

Värit alkavat ottaa mittaa toisistaan. Dynaamisesti muuttuvat muodot syntyvät kuin itsestään. En ole syrjäänvetäytyvä maalari. Antaudun luovan prosessin vietäväksi. On luotettava siihen, että jokainen yksittäinen kuva luo oman ulottuvuutensa. Jossain vaiheessa teos on riittävän valmis jatkaakseen omaa eloaan.

Kunnioituksesta kohtuuteen työskentelen yksinkertaisia materiaaleja käyttäen. Tähän näyttelyyn on valikoitunut teoksia, joiden energia ja elinvoima haastavat tämän ajan sieluttomuuden ja sirpaleisuuden.


Kirsi Mikkola (s.1959) syntyi Helsingissä, ja asuu tällä hetkellä Berliinissä ja toimii maalaustaiteen professorina Wienin taideakatemiassa. Hänen vimmaisiksi luonnehditut työnsä muodostuvat sadoista maalatuista paperipalasista.

Mediabox