1.12. — 23.12.2023

Jade Kallio & Remi Vesala:
Laava (2023)

LAAVA (2023)

Kesto: 15 min

se on kuin auringosta saatu valohaava
se räjähtää sydämestä poispäin, suonista ulos

Laava on rakkauskirje asioille, joista ei voi kirjoittaa. Rakkaudesta, kiihottavista risukasoista, kaipauksesta, katoavasta maisemasta, muistoista, joihin ei voi luottaa. Kirjoittaminen joko satuttaa, tai on mahdotonta löytää sanoja.

Laava on jatkoa työryhmän edelliselle teokselle Magmalle (2020). Molemmat teokset käsittelevät ihmissuhteita ja ekologiaa. Magmassa vielä osittain pinnan alla kyteneet toiveet muodonmuutoksesta, monisuhteisuudesta ja rajattomasta rakkaudesta purkautuvat Laavassa, jossa käsitellään parisuhteen päättymistä.

Laavaa on kuvattu Pohjois-Italiassa Bergamon alpeilla, Varsinais-Suomessa Kurjenrahkan kansallispuistossa, Suomenlinnassa ja Mustarindassa, Hyrynsalmella.

 

Teosta on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

 

Remi Vesala on Helsingissä asuva freelance-kuraattori ja taidetyöläinen. Työssään hän pyrkii luomaan tilaa monimutkaisuudelle, teorialle ja tunteille. Häntä kiinnostaa erilaiset rajatilat ja transformaatiot.

Jade Kallio on Helsingissä asuva taiteilija, joka työskentelee liikkuvan kuvan, esitystaiteen ja maalauksen parissa. Teoksissaan Kallio käsittelee usein sukupuolta ja ruumiiseen koodattuja merkityksiä, sekä tiloja joissa näitä merkityksiä luodaan. Omakohtaisten aiheiden käsittelyssä hän yhdistää dokumentaarista fiktiota ja fantasiaa.

Yhdessä Kallio ja Vesala tekevät queer-ekofiktioon keskittyvää trilogiaa. Magman ja Laavan jälkeen he alkavat työstää trilogian viimeistä osaa.


Mediabox on Forum Boxin tila mediataiteelle. Uusinta mediataidetta esittelevä ohjelmisto toteutetaan yhteistyössä AV-arkin kanssa.

Mediabox on esteellinen, mutta videoteos on myös mahdollista katsoa tabletilta Galleria Forum Boxin katutason tiloissa. Voit pyytää tabletin lainaan Forum Boxin henkilökunnalta.