14.3. — 22.3.2020

Mikko Niemistö ja työryhmä:
Astral Projections

HUOM! Performanssityöryhmän jäsen ja esiintyjä Sanna Blennow joutuu valitettavasti lähtemään koronavirus-pandemian takia Tanskaan. Hän esiintyy performanssissa viimeisen kerran tiistaina. Performanssin esitykset tulevat jatkumaan tilanteen kehittymisen ehdoilla. Tiedotamme myöhemmin tarkempia tietoja näyttelyn jatkumisesta. Toistaiseksi galleria on auki normaalisti.

Astral Projections on elävä installaatio ja esitys, joka liikkuu unen ja fiktion rajapinnoilla. Teos inspiroituu kokemuksista, jotka tapahtuvat erillään arkisesta todellisuudesta, materiaalisen kehon nukkuessa tai toimiessa viihteen kuluttajana. Teoksessa erilaiset unikehot ja niiden inkarnaatiot kommunikoivat keskenään surrealistisessa rituaalissa, joka sulauttaa yhteen dokumentoituja unia, mystisismiä ja digitaalisen viihteen tunnelmia.

Työryhmän muodostavat koreografit Mikko Niemistö ja Sanna Blennow, valosuunnittelija Teo Lanerva, tanssija-äänisuunnittelija Olli Lautiola sekä muotisuunnittelija-performanssitaiteilija Justus Kantakoski.

Esitys on nähtävissä kello tiistaina, torstaina ja viikonloppuisin 13-16 ja keskiviikkona kello 17-20. Installaatio on auki gallerian normaaleina aukioloaikoina.

__

Mikko Niemistö on koreografi ja esitystaiteilija, joka työskentelee Helsingissä ja ulkomailla. Hän on toteuttanut sekä sooloteoksia että monialaisia kokonaisuuksia, joissa eri taiteenlajit käyvät vuoropuhelua. Mikko on koulutukseltaan Master of Fine Arts in Choreography (Dans och circushögskolan / New Performative Practices -maisteriohjelma, Tukholma, 2017).

Sanna Blennow on tukholmalaissyntyinen koreografi, joka työskentelee tällä hetkellä Kööpenhaminassa. Blennow’n työskentelymetodeihin kuuluu esitysformaattien haastaminen ja taiteenlajien ristisiitokset. Blennow on koulutukseltaan Master of Fine Arts in Critical & Pedagogical Studies. Hän valmistui Malmön taideakatemiasta vuonna 2019.

Teo Lanerva on helsinkiläinen freelancer valo- ja videosuunnittelija (TeM). Hän työskentelee enimmäkseen nykyesitysten parissa sekä tapahtumissa niin pienillä underground-klubeilla kuin suurilla festivaaleillakin. Hänen suunnittelemiaan teoksia on nähty yli kymmenessä maassa.

Olli Lautiola on freelancetanssija, tanssinopettaja, koreografi sekä äänisuunnittelija. Hän valmistui tanssin kandidaatiksi vuonna 2017 Tukholman Dans och cirkushögskolanista. Opintojensa jälkeen hän on työskennellyt useissa produktioissa sekä Suomessa että kansainvälisesti.

Justus Kantakoski on suomalainen muoti- ja performanssitaiteilija, joka asuu tällä hetkellä Pariisissa. Justus työskentelee muotisuunnittelun, käsityön ja nykytaiteen välillä kuten myös esitystaiteen kentällä.

Teosta tukevat Koneen säätiö ja Pohjoismainen kulttuuripiste.

Astral Projections on henkinen sisarteos Mikko Niemistön tulevalle sooloteokselle Odd Meters, joka saa ensi-iltansa Zodiak – Uuden tanssin keskuksessa syyskuussa 2020. Molemmat teokset tarkastelevat ihmisen suhdetta uniin ja vuorokausirytmiin aikana, jota määrittää fiktion, teknologian ja työn täyttämä hereilläoloaika.

Mediabox