2.3. — 25.3.2018

Heidi Romo:
Muisto

  • Heidi Romo, Muisto, 2017, still kuva

Katsomme taiteilijan työhuoneelle, missä muistikuvat maalautuvat eläviksi kuviksi. Liikumme maalauksen maailmassa, kesäisessä Suomessa ja talvessa.

Muisto käsittelee elämän hetkellisyyttä. Kauneimpiin kokemuksiimme läheistemme kanssa liittyy menettämisen pelkoa. Tuokio muuttuu muistoksi, lapsi kasvaa aikuiseksi, vanhenemme.

Teos pohjautuu kahteen muistikuvaan: lapsuuden kesien soutumatkat ja eräs elokuu, jolloin kotini ja lasteni koulun lähellä tapahtui vakava liikenneonnettomuus. Aurinko pimeni.

Heidi Romo asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on opiskellut Cardiff School of Art and Designissa Isossa-Britanniassa. Romon työskentely sijoittuu valokuvan, elokuvan ja performanssitaiteen välimaastoon. Hänen teoksensa ottavat usein kantaa kaupalliseen kuvakulttuuriin tätä humoristisesti uudelleen tulkiten. Romo on osallistunut kansallisiin ja kansainvälisiin ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin vuodesta 1996 lähtien Suomen lisäksi Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa, Ranskassa, Espanjassa, Belgiassa ja Venäjällä. Hänen teoksiaan on nykytaiteen museo Kiasman, Helsingin taidemuseon, Kansallisgallerian sekä Wihurin rahaston kokoelmissa.