19.6. — 14.7.2019

Masters of Saimaa 2019:
TAITEEN VUOKSI

kuva: Susan Lankinen

MOS19 (Masters of Saimaa) on kymmenen Saimaan ammattikorkeakoulusta valmistuvan kuvataiteilijan (YAMK) lopputyönäyttely. Näyttely on tuotettu kuraattori Veikko Halmetojan ohjauksessa.

Marko Aresalo (Imatra) tutkii puupiirrostekniikalla tehdyissä, värimaailmaltaan pelkistetyissä grafiikanvedoksissaan pelkoa. Tuija Hirvonen-Puhakka (Eno) tuo Forum Boxiin kookkaan maalausinstallaationsa. Vapaaottelukehä -nimeä kantavan teoksen tekemiseen on käytetty muun muassa aiempien opiskeluvuosien aikaisia teoksia polttamalla saatua tuhkaa.

Ella Kettunen (Lappeenranta) pohtii reviirin käsitettä intarsiateoksissaan ja tuo esiin materiaalinsa eli puun myyttisiä puolia. Annamari Kinnunen (Savonlinna) tutkii teoksessaan klassista kuvataiteen menetelmää eli havaintoon pohjautuvaa piirtämistä animaation keinoin.

Susan Lankinen (Imatra) on yhdistänyt animaatiota ja installaatiota teoksessaan, jossa muovi näyttäytyy elävänä kuolleena. Saija Lehtonen (Karstula/Nokia) hyödyntää luonnonmateriaalien hengitystä tutkivassa teoksessaan muun muassa sienistä itse tekemäänsä väripigmenttiä.

Mari Liimatainen (Juva) tuo Forum Boxiin metreittäin vedostettua puupiirrosta ja on tutkijataiteilijana kiinnostunut kulttuuriympäristöistä. Vicky Maaranen (Nurmijärvi) on kiinnostunut luonnon kiertokulusta ja ihmisestä sen osana. Hänen mehiläisvahamaalauksensa tarjoavat välähdyksiä kuoleman ja syntymän välisestä ajasta.

Päivi Sormunen (Pirkanmaa) pohtii teoksessaan vallan rakenteita ja on kiinnostunut muodon merkityksestä osana teoksen tarinaa. Satu Tani (Pieksämäki) yhdistelee autismikirjolla olevan sisarensa Marian kanssa tehdyssä TraumaWear -teoksessa installaatiota ja performanssia.

MOS19 -ryhmän opinnäytetöiden ohjaajana toimivat: William Dennisuk, Radoslaw Gryta, Ville Huhtanen ja Lotta Pyykkönen.

Mediabox