18.9. — 11.10.2020

Nina Lassila:
Laitos

Laitos / Verket / The Plant, HD -video 12.45min,  2019

Laitos on kertomus kaupungista ja sen historiasta. Samanaikaisesti se on kertomus lapsesta, joka pelkää ydinvoimaa ja muita kauheita asioita.

Lapsi voisi olla kuka tahansa lapsi. Kaupunki voisi olla mikä tahansa kaupunki.

Tämä voisi olla tv-sarjan käsikirjoitus.

Kertomus on sekoitus fiktiota ja todellisuutta. Suurin osa on totta.


Kuvataiteilija Nina Lassila on syntynyt Helsingissä vuonna 1974. Vuoden 2000 jälkeen hän on asunut Göteborgissa, Berliinissä ja Belgiassa.

Nina Lassilan teokset ovat usein video-, teksti- ja performanssipohjaisia. Hän käsittelee monissa teoksissaan identiteettiin, sukupuoleen ja normin käsitteisiin liittyviä asioita. Häntä kiinnostavat myös yhteiskunnalliset, yliluonnolliset ja poliittiset asiat.

Lassila on osallistunut ryhmänäyttelyihin ja festivaaleihin kansainvälisesti mm.
The Istanbul Biennial, Rencontres Internationals Paris / Berlin / Madrid, SHE DEVIL V Macro Museum Rome, XV Art Fair Mänttä, Madatac Festival Madrid, Reykjavik Arts Festival, Kassel Documentary & Video art festival, Reality Check TSSK Trondheim, LOOP Barcelona, Une Chambre à soi, Gallery Christophe Gaillard Paris, Bristol Biennial UK, Arctic Heat Film Festival Jyväskylä, Tampere Film Festival, FAIR video art festival Miami.

Opinnot: Uudenkaarlepyyn Taidekoulu FIN 1994-1997, Högskolan för Fotografi och film Göteborg SE  2000-2002, Konsthögskolan Valand (MFA) 2004-2006, Vaihto ENSAD Paris 2009.