5.1. — 28.1.2024

Risto-Pekka Blom:
Viimeinen kuulutus (2023)

Kesto: 10 min

 

Ruohonleikkuri, pölynimuri ja raitiovaunu kuluttavat viimeisiä sähköjä ihmisen jälkeensä jättämällä maapallolla. Huonosti käyttäytynyt ihminen on viimeinkin saatu häädettyä Maasta, mikä on muiden lajien kannalta pelkästään hyvä asia.

 

Teosta ovat tukeneet AVEK ja Taiteen edistämiskeskus.

Kuva: Sami Sänpäkkilä.

 

Risto-Pekka Blom (s. 1970) on mediataiteen ja elokuvataiteen välimaastossa liikkuva elokuvantekijä, joka tunnetaan erityisesti hänen omaäänisistä lyhytelokuvistaan. Uransa aikana hän on tehnyt toistakymmentä teosta, joita on palkittu mm. Tampereen elokuvajuhlilla, Kortifilmfestivalenilla ja Cork International Film Festivalilla.

Blom on kiinnostunut muotoon ja kerrontaan liittyvästä kokeellisuudesta, minkä kautta hän pyrkii etsimään ja vahvistamaan omaa ääntään. Hänen teoksiaan yhdistäviä teemoja ovat ulkopuolisuuden ja vierauden kokemukset, sosiaalinen oikeudenmukaisuus, sekä yksilöön ulkoa kohdistuvat vaatimukset siitä, kuinka elämä kuuluisi elää. Useimmissa teoksissa on läsnä myös huumori – joka syntyy pääosin äärettömästä vakavuudesta.


Mediabox on Forum Boxin tila mediataiteelle. Uusinta mediataidetta esittelevä ohjelmisto toteutetaan yhteistyössä AV-arkin kanssa.

Mediabox on esteellinen, mutta videoteos on myös mahdollista katsoa tabletilta Galleria Forum Boxin katutason tiloissa. Voit pyytää tabletin lainaan Forum Boxin henkilökunnalta.