TAIDE EDELLÄ JO 20 VUOTTA – GALLERIA FORUM BOX

Vuonna 1999 ovensa avannut galleria Forum Box täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Juhlavuoden keskiössä ovat osuuskunnan taiteilijat.

Näyttelyohjelmasta on mm. vapautettu monta aikaa osuuskunnan jäsenille ja juhlavuotena Forum Boxissa esittäytyykin ennätyksellisen monta osuuskunnan jäsentaiteilijaa: Petteri Cederberg, Markus Konttinen, Sampo Malin, Pauliina Turakka Purhonen ja Antti Ruuhela. Jokainen näyttely on yksityisnäyttely. Perustajajäseniä juhlitaan syyskuussa omalla näyttelyllään ja oheisohjelmistolla.

Galleria Forum Boxin tie ei ole ollut suora eikä tasainen, mutta sitäkin värikkäämpi ja mukaansatempaava. Osuuskunnan historiasta voit lukea lisää täältä. Tänä päivänä Osuuskunta Forum Boxilla on yli 90 jäsentaiteilijaa eri kuvataiteen alueilta. Forum Box on energinen ja ennakkoluuloton kaksikymppinen, jonka toiminta jatkuu rohkeana, kiinnostavana ja monitaiteellisena.

 

JUHLAVIIKKO JA PERUSTAJÄSENTEN NÄYTTELY 10.9.15.9.2019

Syyskuun 10. päivä alkaen vietämme Forum Boxin juhlaviikkoa. Viiden päivän aikana galleriassa on esillä perustajajäsenten näyttely Taiteella on väliä – Forum Box 20-vuotta!, joka nostaa esiin teoksia Forum Boxin alkuajoilta. Monet teoksista näkevät päivänvalon pitkän ajan jälkeen. Kiinnostavaa onkin, miten nämä teokset näyttäytyvät nyt 20 vuoden jälkeen. Miten teokset ovat kiinni nykyhetkessä ja minkälaisia ajatuksia ne meissä tänä päivänä herättävät?

Forum Boxin toiminnan keskiössä on ollut alusta lähtien taiteellinen vapaus ja taiteen vapaus. Taide edellä on edelleen yhteisömme keskeinen toiminta-ajatus, jonka takaa vahva kollegiaalisuus osuuskunnan jäsenten välillä. Juhlanäyttely kertoo, että Forum Box on luonteikas, Helsingin vaikuttavimmaksi kutsuttu näyttelytila, mutta se on myös jäsenistönsä moniääninen yhteisö. Osuuskunnan jäsenyyttä ei myönnetä tietyn tyyli, ismin tai ajattelutavan perusteella, vaan se saadaan taiteen alalla tapahtuneiden ansioiden perusteella. Taide ei tässäkään yhteydessä ole yksi, vaan se on monta.

Juha-Heikki Tihinen

Näyttelyssä mukana teoksia seuraavilta taiteilijoilta:

Susanne Gottberg, Radoslaw Gryta, Outi Heiskanen, Tapio Junno, Pekka Kauhanen, Markus Konttinen, Jukka Mäkelä, Pirkko Nukari, Pekka Pitkänen, Ulla Rantanen, Teemu Saukkonen, Seppo Saves, Kain Tapper, Maija Vainonen, Hannu Väisänen.

Tervetuloa avajaisiin tiistaina 10.9. kello 18–20!
Näyttelyn avajaissanat:
Arto Jurttila, Osuuskunta Forum Box, hallituksen puheenjohtaja
Marja Sakari, Ateneumin taidemuseo, museonjohtaja

Näyttely on avoinna 11.–15.9.2019
Ti 10.9. 18–20 (avajaiset)
Ke 11.9. 12–20
To 12.9. 12–17
Pe 13.9. 12–17
La 14.9. suljettu yksityistilaisuuden vuoksi
Su 15.9. 12–16

 

Juhlaviikon ohjelma

Tiistai 10.9. kello 1820
20-vuotisjuhlanäyttelyn avajaiset.
Näyttelyn avajaissanat:
Arto Jurttila, Osuuskunta Forum Box, hallituksen puheenjohtaja
Marja Sakari, Ateneumin taidemuseo, museonjohtaja

Keskiviikko 11.9. kello 1316
Juhlaviikolla käynnistämme Forum Box Talks -keskustelusarjan, jota luotsaa taidehistorioitsija Juha-Heikki Tihinen. Olemme kutsuneet taidekentän ammattilaisia keskustelemaan ajankohtaisista ilmiöistä nykytaiteessa 20 vuoden aikajänteellä. Loppuvuoden keskustelujen teemat, puhujat sekä tarkemmat ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin.

Kahvituksen vuoksi pyytäisimme ystävällisesti ilmoittautumiset ennakkoon perjantaihin 6.9. mennessä sähköpostiosoitteeseen . Keskustelutilaisuus on kaikille avoin.

Sunnuntai 15.9. kello 1415
Juhlanäyttelyn kuraattori Juha-Heikki Tihisen opastama kierros näyttelyyn. Luvassa myös pientä tarjoilua.

 

Seuraa päivittyvää juhlaviikon ja -vuoden ohjelmistoa verkkosivuillamme sekä Facebookissa ja Instagramissa!