2.12.2023

Kevätkauden 2024 näyttelyohjelmisto julkaistu

Forum Boxin kevätkauden 2024 näyttelyohjelmisto on julkaistu! Lue lisää taiteilijoista ja tulevista näyttelyistä alempaa. Tarkemmat näyttelykohtaiset tiedot päivittyvät verkkosivuillemme kevään aikana.

5.–28.1.2024
Riikka Anttonen, Petri Kaverma, Kasper Muttonen
Mediabox: Risto-Pekka Blom

2.–25.2.2024
Riikka Aihinen, Ewa Górzna & Katarzyna Miron, Sara Pathirane
Mediabox: Kati Roover

1.–24.3.2024
Adel Abidin
Mediabox: Nastja Säde Rönkkö

30.3.–21.4.2024
Tarmo Paunu
Mediabox: Antti Tanttu

24.4.–19.5.2024

Taneli Rautiainen

Mediabox: David Muth

 


 

Riikka Anttonen | 5.–28.1.2024

Riikka Anttonen on Helsingissa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Hän työskentelee kuvanveiston ja maalaustaiteen laajennetuilla alueilla. Tilan, taideteoksen ja taideobjektin välisten kategorioiden tutkiminen ja hälventäminen on Anttosen työskentelylle keskeistä. Teoskokonaisuudet ovat usein tiiviissä vuoropuhelussa ympäristönsä kanssa, välillä sulautuen tai kiinnittyen siihen. Hän on kiinnostunut tarkastelemaan erilaisia, luonteeltaan muuntuvia asioita ja ilmiöitä, tai fantasioimaan maailmoista, jotka pakenevat yksiselitteisiä määritelmiä. Taustalla on halu tutkia ja ylittää erilaisia rajoja, käsitellä vaihtoehtoisia identiteettejä, suhteellisuuksia ja materiaalisuutta koskevia kysymyksiä. Anttonen työstää erilaisia materiaaleja, kuten puuta ja kiveä, yhdistäen kuvanveiston elementtejä maalaustaiteen laajennettuun kenttään. Edellisissä teoskokonaisuuksissaan hän on tutkinut ilmiöitä kuten muutosta ja metamorfoosia muun muassa maalauksen kokeellisen toimijuuden ja tilainterventioiden kautta.

Anttonen on valmistunut Taideyliopiston kuvataideakatemiasta kuvataiteen maisteriksi vuonna 2023 ja Aaltoyliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta taiteen maisteriksi vuonna 2012. Hänen teoksiaan on ollut esillä Suomessa, Saksassa ja Virossa.

www.riikkaanttonen.com

 

Petri Kaverma | 5.–28.1.2024

Petri Kaverma on työskennellyt kuvataiteilijana yli kolmekymmentä vuotta. Tämän lisäksi hän on toiminut Taideyliopiston Kuvataideakatemian tutkijatohtorina ja yliopistonlehtorina sekä erilaisissa yhteistyöprojekteissa, luottamustehtävissä, puhujana, toimittanut ja kirjoittanut alan julkaisuihin. Taiteen tekeminen on Kavermalle käsitteellistä ja tutkivaa. Vuodesta 2020 lähtien hän on työskennellyt ”Ruumis ja rauta” -näyttelytrilogian parissa. Forum Boxiin tammikuussa avautuvan näyttelyn teokset vievät eteenpäin trilogian tulevia osuuksia ja teemoja.

www.kaverma.fi

 

Kasper Muttonen | 5.–28.1.2024

Kasper Muttonen (s. 1979) on helsinkiläinen kuvataiteilija, joka on valmistunut Kuvataideakatemiasta kuvataiteen maisteriksi 2003 maalaustaiteen osastolta. Kuvataiteen ohella hän on opiskellut myös arkkitehtuuria Teknillisessä korkeakoulussa. Taiteen sekä arkkitehtuurin vaikutteiden yhdistäminen on leimannut Muttosen 20-vuotista taiteellista työskentelyä koko ajan opintojen päättymisestä lähtien.

Muttosen taide on kolmiuloitteista eri materiaaleista tehtyä veistoksen, arkkitektonin tai jopa kolmiuloitteisen maalauksen hybridiä. Mittakaavaltaan pienistä teoksista, jopa ihmisen mittakaavaan kasvaviin teoksiin tai julkisen tilan väliaikaisiin monumentteihin. Viime vuosina valo sekä valon ilmiöiden tutkiminen on muuttanut Muttosen taiteen kuvakieltä.

Muttonen on pitänyt säännöllisesti näyttelyitä Suomessa eri gallerioissa sekä ryhmänäyttelyissä, että Euroopassa Ruotsissa, Norjassa, Saksassa ja Sveitsissä kuin myös Yhdysvalloissa. Taiteellisen työskentelyn lisäksi hän on toiminut aktiivisesti Helsingin Lapinlahden yhteisössä että Galleria Huudossa.

Riikka Aihinen | 2.–25.2.2024

Riikka Aihinen (s. 1976) on turkulainen taidemaalari. Hän valmistui kuvataiteilijaksi Lahden Taideinstituutista 2004. Taideopintoja hän on lisäksi suorittanut Lahden Muotoiluinstituutissa (Taiteen perusopettajan opinnot) 2005-2006. Uransa aikana hän on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä ja osallistunut ryhmä- sekä yhteisnäyttelyihin Suomessa. Viimeisimmät yksityisnäyttelyt olivat Poriginal Galleriassa Porissa 2023 ja tm-galleriassa Helsingissä 2022.

Taiteessaan Aihinen tarkastelee sisäistä kokemusmaailmaansa ja jäsentää siten olemassaoloaan. Hän pyrkii tunnistamaan mielessä ja kehossa olevia tunteita sekä niiden lähtökohtia ja tuomaan ne
maalauksiinsa. Viime vuosien teoksissa käsitellään kaksijakoisuutta eri tavoin. Tämä näkyy kuvapinnan jakautumisena ja kuvapareina. Ajatuksia taustalla ovat kiinnostus mm. mielen ja kehon suhteeseen sekä mielen sisällä olevat ristiriidat.

 

Ewa Górzna & Katarzyna Miron | 2.–25.2.2024

Ewa Górzna and Katarzyna Miron are visual artists working together in the field of moving image. In their artistic practice they are interested in human relationship with nature and our coexistence with other species. Their artistic methodology balances on the border between observatory documentary and fiction, exploring various forms of visual and sound narratives. Both artists hold Master of Fine Arts degree from the Finnish Academy of Fine Arts. Their films and installations have been shown at various exhibitions in Finland and abroad and screened on numerous international film and video festivals. Currently they live and work in Helsinki.

 

Sara Pathirane | 2.–25.2.2024

Sara Pathirane on helsinkiläinen kuvataiteilija, hän on työskennellyt pian kaksikymmentä vuotta videon ja maalaustaiteen keinoin. Pathirane on käsitellyt teoksissaan usein maisemassa olemista ja etsinyt tapoja luoda tunnustaen taiteen rituaalisen voiman.

Tulevassa näyttelyssä Sapfon eräässä runossa kuvailema hyasintin värinen muna kuoriutuu ja maalaus löytää isäntäkasvin.

www.sarapathirane.com

 

Adel Abidin | 1.–24.3.2024

Adel Abidin (b. 1973)  was born in Baghdad and currently resides between Helsinki and Amman. He received a B.A. in painting from the Academy of Fine Arts in Baghdad (2000) and an M.F.A from the Academy of Fine Arts in Time and Space Art in Helsinki (2005). He works with various media such as videos, video installations, multi media sculptures and sound based installations and photography to explore the issues of the contemporary world that we are living in. His main point of departure is always linked to his intention to explore the complex relationship between visual art and politics & identity. Using a sharp palette of irony and humour he finds himself gravitating towards different social situations dealing with elusive experiences and cultural alienation.

Since his representation of Finland at the Nordic Pavilion in the 52nd Venice Biennale (2007), his work has been the subject of major exhibitions worldwide. Abidin’s work continues to be well represented in both private and public collections.

www.adelabidin.com

 

Tarmo Paunu | 30.3.–21.4.2024

Tarmo Paunu (s. 1971) on helsinkiläinen taidemaalari, joka kasvoi taiteilijaperheessä Suomenlinnassa. Nykyisin Paunu asuu ja työskentelee Pispalassa Tampereella. Paunu on valmistunut Kuvataideakatemiasta maalaustaiteen osastolta vuonna 2008.  Hänelä on ollut yksityisnäyttelyitä Suomessa, Saksassa ja Ruotsissa sekä yhteisnäyttelyitä Suomessa, Baltian maissa, Norjassa, Kyproksella ja Slovakian Bratislavassa. Merkittävimpiä niistä ovat olleet mm. Vuoden taiteilija -näyttely Rakkaudesta (Taidehalli, Helsinki, 2013), yksityisnäyttely Jumala on nainen (Kunstihoone, Tallinna, 2014), yksityisnäyttely Ruotsissa (Galleri21, Malmö, 2007) sekä Oh My God! -yhteisnäyttely Norjassa (Konstlaboratorium, Vestfossen, 2007). Paunun teoksia on useissa suomalaisissa julkisissa ja yksityisissä kokoelmissa sekä julkisissa tiloissa.

 

Taneli Rautiainen | 24.4.–19.5.2024

Taneli Rautiainen (s. 1983) on tullut tunnetuksi teoksillaan, joissa arkiset elementit muuttuvat oudoiksi, muokaten kuvaamme todellisuudesta. Rautiainen hyödyntää teoksissaan kaikenlaisia eri tekniikoita, kuvanveistosta valoon ja ääneen. Rautiaisen teoksia kuuluu useisiin taidekokoelmiin ja hän on toteuttanut monia julkisia taideteoksia.

www.tanelirautiainen.fi