Forum Boxin uusiksi jäsentaiteilijoiksi on vuosikokouksessa hyväksytty Riikka Anttonen, Taru Happonen, Kaija Hinkula, Juuso Noronkoski, Leon Ruiz Dubrovin sekä Päivi Takala – tervetuloa Boxiin! Lue alta lyhyt esittely jokaisesta taiteilijasta.
RIIKKA ANTTONEN on helsinkiläinen kuvataiteilija, joka työskentelee kuvanveiston ja maalaustaiteen laajennetuilla alueilla. Hän on valmistunut Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta kuvataiteen maisteriksi ja Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta taiteen maisteriksi. Hänen tilasensitiiviset teoskokonaisuutensa yhdistelevät veistoksellisia elementtejä maalattuihin reliefi- ja marmorimosaiikkipintoihin. Tällä hetkellä Anttonen työstää seuraavaa yksityisnäyttelyään Galleria Sinneen, ja hänen teoksiaan on lisäksi esillä erilaisissa ryhmänäyttelyissä, esimerkiksi Pesula Galleriassa Sipoossa, Kai Art Centerissä Tallinnassa, sekä Helsingin Taidehallissa.
Riikka Anttosen yksityisnäyttely Acorn Hunt oli esillä Forum Boxissa 5.1.—28.1.2024.
Kuva: Arto Marttinen.
TARU HAPPONEN (s. 1989, Lahti) on Helsingissä asuva kuvataiteilija, joka työskentelee maalauksen, kuvanveiston ja piirroksen parissa. Hän valmistui maisteriksi vuonna 2023 Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta.
Happonen tarkastelee teoksissaan ympäristöä ja eliöitä mikroskooppisen läheltä ja kaukaa kosmisesta mittakaavasta. Hänen teoksensa ovat saaneet vaikutteita luonnontieteistä ja scifistä. Ilmaisussa on esittäviä piirteitä, jotka hajoavat osittain abstrakteiksi. Teoksissa toistuvat usein luonnossa esiintyvät kuviot eri mittakaavoissa. Hän käyttää töissään laajaa materiaalista palettia, johon kuuluvat esimerkiksi öljyväri, kierrätysmuovi, mineraalihartsi, akryyli, pellava, metalli ja helmiäispigmentit. Orgaaninen ja synteettinen ovat erottamattomasti yhteen kietoutuneita.
Happosen teokset puhuvat ihmettelyn merkityksestä, maailman katsomisesta kompleksisena ja jatkuvasti muutoksessa olevana. Teoksissa eri kuviot, muodot ja materiaalit muodostavat linkkejä toisiinsa – ne korostavat elämän yhtenäisyyttä, jatkuvuutta ja ajan syviä kerrostumia.
KAIJA HINKULAN (s. 1984) työskentely koostuu veistoksellisista maalauksista, paikkasidonnaisia teoksista sekä videoperformansseista. Hän tutkii taiteellisessa työssään fantasian roolia osana arkista todellisuutta sekä tulevaisuuskuvien rakentumista. Hinkula on valmistunut taiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta. Hänellä on ollut yksityisnäyttelyitä Forum Boxissa, Oulun sekä Helsingin taidemuseossa ja yhteisnäyttely Henna Ahon kanssa, joka esitettiin KCCC -keskuksessa Liettuassa. Yhteisnäyttely tullaan esittämään Tartun raatihuoneella vuoden 2024 aikana. Hinkulan teokset kuuluvat Suomen Valtion Taideteostoimikunnan sekä Helsingin Taidemuseon HAM:in kokoelmiin. Hänet on valittu New Yorkiin Saastamoisen säätiön ja Kuvataideakatemian residenssiohjelmaan vuodelle 2025. Hinkulan seuraava yksityisnäyttely avautuu Turun Taidehallissa vuoden 2024 heinäkuussa.
Katja Hinkulan yksityisnäyttely Fire Hose Bar 50 oli esillä Forum Boxissa 17.9.—10.10. 2021.
JUUSO NORONKOSKI (s. 1983) on Helsingissä asuva ja toimiva kuvataiteilija, joka on valmistunut valokuvataiteen maisteriohjelmasta Aalto-yliopistosta vuonna 2015. Valokuvan, paikan sekä ajallisen keston välisellä suhteella on keskeinen rooli taiteilijan työskentelyssä. Noronkosken teokset ovat installaatioita, joissa hän yhdistelee valokuvaa, videota, ääntä, veistoksia sekä tekstikatkelmia. Noronkoski on pitänyt yksityisnäyttelyitä, Suomessa, Saksassa ja Japanissa. Hänen töitään on ollut esillä muun muassa Künstlerhaus Bethanienissä, Berliinissä, Loko Galleryssä, Tokiossa sekä galleria Sinnessä, Galerie Anhavalla, SIC galleriassa, Hippolytessä ja Forum Boxissa, Helsingissä.
Juuso Noronkoskin yhteisnäyttely KAKSI MILJOONAA SEKUNTIA Joonas Sirenin ja Tuomo Rainion kanssa oli esillä Forum Boxissa 8.4.—30.4.2023.
LEONOR RUIZ DUBROVIN (s. 1978) on kiinnostunut maalauksen fyysisistä ominaisuuksista. Hänen työskentelynsä keskittyy hyödyntämään maalauksen tarjoamia mahdollisuuksia mahdollisimman monipuolisesti. Dubrovin pyrkii hyödyntämään eri sekoitus- ja kerrostustekniikoita luodakseen teoksiinsa syvyyttä, täydentäviä mutkikkaita yksityiskohtia sekä moniosaisia kuvallisia efektejä. Taiteellisessa työssään Dubrovin sekoittaa eri vastakohtaisuuksia, kuten esittävää ja viitteellistä sekä todellisuutta ja fiktiota. Hänen maalauksensa kuvaavat yksilön ylistämistä ja todellisen itsen etsimistä erilaisten muotokuvien ja olemuksien kautta. Dubrovin on työskentelyssään kiinnostunut henkilökohtaisen identiteetin muodostumisesta; miten sitä rajoitetaan, miten itse korostamme sitä eri tavoin, sekä kuinka ulkopuolisten ihmisten näkemykset ja ennakkoluulot vaikuttavat meihin.
Dubrovin on valmistunut taiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta vuonna 2008. Hänen teokset ovat olleet esillä Suomessa sekä ulkomailla, kuten Galleria Modus Operandissa Madridissa, Tool Box -galleriassa Berliinissä sekä Suomen kulttuuri- ja tiedeinstiuutilla, Helsinki Contemporaryssa ja Forum Boxilla Helsingissä.
Hänen teoksensa kuuluvat Wihurin ja Pro Artibus -säätiön, Suomen Valtion Taideteostoimikunnan sekä Suomen taideyhdistyksen kokoelmiin. Sen lisäksi teoksia löytyy Päivi ja Paavo Lipposen kokoelmasta ja yksityisistä kokoelmista Suomessa, Espanjassa, Saksassa, Itävallassa sekä Saksassa. Hänet palkittiin Grönqvistskan säätiön palkinnolla vuonna 2023.
Leonor Ruiz Dubrovinin yksityisnäyttely Bolthole oli esillä Forum Boxissa 10.3.— 2.4.2023.
PÄIVI TAKALA (s. 1970) on uransa aikana syventynyt tutkimaan maalausten hajoamista ja muuttumista pitkältä ajalta. Takala on vanginnut maalauksiinsa illuusion murenivista kuvista, jonka jälkeen hän on rei’ittänyt pinnan kolmeuloitteisilla objekteilla. Hänen viimeisimmät teokset tutkivat korjaamisen elettä. Korjaaminen toimii työkaluna maalauksen aineellisen luonteen opettelemiseksi sekä tarjoaa mahdollisuuden tarkastella laajemmin asioiden korjaamisen ja paikkauksen merkityksiä.
Päivi Takalan, Pia Euron ja Elena Näsäsen ryhmänäyttely pidettiin Forum Boxissa 5.5.—27.5.2007.