6.10. — 29.10.2023

Kristoffer Ala-Ketola:
Infatuation with the Never Ending Past (2022)

Infatuation with the Never Ending Past

2022
HD-Video
19 min 50 sek

Infatuation with the Never Ending Past koostuu sadoista kohtauksista, jotka luovat assosiatiivisen matkan, absurdin tarinan ja ehdotuksen muokatusta henkilökohtaisesta historiasta.

Ala-Ketola yhdistelee näkymiä elämästään studiossa rakennettuun liikkuvaan kuvaan esittääkseen queerin matkan, joka rinnastaa henkilökohtaisen ja jaetun, symbolisen ja dokumentaarisen, rakennetun ja intuitiivisen, sekä arkistoidun ja muokatun. Tarkastellessaan aiemmin kuvattuja videoitaan ja järjestäessään niitä uudeksi kokonaisuudeksi, joka pyrkii esittämään eräänlaisen fantasian menneisyydestä, Ala-Ketola pohtii tekemisen erilaisia rooleja toimiessaan teoksen ohjaajana, editoijana, esiintyjänä, katsojana, subjektina sekä objektina yhtäaikaisesti.

Videoteos viittaa ystävyyteen, iloon, yhteisöllisyyteen, juhlimiseen, luontoon, eläimiin, hyönteisiin ja muistoihin, joita ihmiset tallentavat laitteilleen, herättääkseen ajatuksia ihmisten välisistä yhteyksistä, jaetusta tietoisuudesta, elämästä sekä tunnistettavista emotionaalisista tiloista.

Kristoffer Ala-Ketola on Oulusta kotoisin oleva Helsingissä asuva ja työskentelevä monialainen kuvataiteilija, joka valmistui Yale University School of Art -yliopistosta maisteriksi vuonna 2019. Hänen teoksiaan on esitetty muun muassa Shin galleriassa New Yorkissa sekä Helsingin taidehallissa. Ala-Ketola on osallistunut videoteoksillaan myös Rakkautta ja Anarkiaa- sekä VAFT Video Art Festival Turku -videofestivaaleille. Ala-Ketolan teokset käsittelevät usein psykologisia ilmiöitä kuten tunteita, kriisejä sekä unelmointia.

Mediabox on Forum Boxin tila mediataiteelle. Uusinta mediataidetta esittelevä ohjelmisto toteutetaan yhteistyössä AV-arkin kanssa.

Mediabox on esteellinen, mutta videoteos on myös mahdollista katsoa tabletilta Galleria Forum Boxin katutason tiloissa. Voit pyytää tabletin lainaan Forum Boxin henkilökunnalta.