6.10. — 29.10.2023

Kristoffer Ala-Ketola:
Infatuation with the Never Ending Past (2022)

Infatuation with the Never Ending Past

HD-Video

19 min 50 sek

Infatuation with the Never Ending Past rakentuu sadoista kohtauksista ja otoksista, jotka yhdessä luovat assosiaatiosarjan, absurdin kertomuksen ja ehdotuksen muokatulle historialle.

 

Ala-Ketola yhdistää vinjettejä henkilökohtaisesta elämästään rakennettuihin studiokuviin kuvatakseen queer-matkaa, joka asettaa rinnakkain henkilökohtaisen ja jaetun, symbolisen ja dokumentaarisen, ohjatun ja intuitiivisen, arkistoidun ja editoidun. Ala-Ketola pohtii ohjaajan, leikkaajan, esiintyjän, katsojan, subjektin ja objektin rooleja samanaikaisesti tarkastelemalla päiväkirjamaisia videoleikkeitään, rakentaen niistä menneisyyden fantasian.

 

Video viittaa ystävyyteen, iloon, yhteisöön, juhlimiseen, luontoon, eläimiin, ötököihin ja muistoihin, joita ihmiset tallentavat laitteisiinsa ja jotka ilmentävät ihmisten yhteyttä toisiinsa, jaettua tietoisuusuutta ja elossa olemista.

 

Kristoffer Ala-Ketola on Oulusta kotoisin oleva monialainen taiteilija, joka valmistui Yalen taidekoulusta kuvataiteen maisteriksi vuonna 2019. Hänen teoksiaan on aiemmin ollut esillä 4th Ward Project Spacessa Chicagossa, Shin Galleryssa New Yorkissa ja Helsingin Taidehallissa, minkä lisäksi hän on osallistunut videonäytöksiin Helsingin kansainvälisillä elokuvajuhlilla ja Video Art Festival -tapahtumassa Turussa. Ala-Ketolan töissä toistuvat inhimilliset tunteet, sekä kriisin ja unelmoinnin teemat.

Mediabox on Forum Boxin tila mediataiteelle. Uusinta mediataidetta esittelevä ohjelmisto toteutetaan yhteistyössä AV-arkin kanssa.

Mediabox on esteellinen, mutta videoteos on myös mahdollista katsoa tabletilta Galleria Forum Boxin katutason tiloissa. Voit pyytää tabletin lainaan Forum Boxin henkilökunnalta.