2.6. — 25.6.2023

Artor Jesus Inkerö:
Jab (2020)

Jab (2020)

4K video
8 minuuttia

Artor Jesus Inkerön kahdeksanminuuttisessa videotaideteoksessa Jab on henkilö, joka tekee nyrkkeilymäisiä liikkeitä. Dialogissa kaksi henkilöä pohtivat miltä henkilö tilassa näyttää ja miten hän siinä on, samalla opastaen häntä. Videolla näkyvät haavat ovat keinotekoisia, meikeillä tehtyjä, mutta ikäänkuin taistelussa tulleita. Taustalla kuuluu rinkutus ja kameran tarkentamisen ääni. Teoksen tekemisessä on auttanut Pennie Key.

Artor Jesus Inkerö (s. 1989, Suomi) on kuvataiteilija, joka työskentelee performanssin, keramiikan, valokuvan, maalaamisen, piirtämisen, videon ja äänen kanssa. Hänen teoksiensa aiheet vaihtelevat yhteiskunnallisista aiheista aina henkilökohtaisiin, ja hänen teoksensa luovat usein yhteyksiä ihmisyyden, kulttuurin, ruokavalion ja elämäntyylien maastoihin. Inkerö on ollut residenssitaiteilija Somerset Housessa Lontoossa, Centrale Fiesissä Italiassa ja Rijksakademie van Beeldende Kunstenissa Amsterdamissa vuosina 2019–2023. Inkeröllä on ollut yksityisnäyttelyitä New Museumissa New Yorkissa ja Rijksakademie van Beeldende Kunstenissa Amsterdamissa, sekä hänen teoksiaan on ollut ryhmänäyttelyissä Nykytaiteen museo Kiasmassa Helsingissä, Valokuvataiteen museo CCP:ssä Melbournessa ja Kunsthal Charlottenborgissa Kööpenhaminassa.


Mediabox on esteellinen, mutta videoteos on myös mahdollista katsoa tabletilta Galleria Forum Boxin katutason tiloissa. Voit pyytää tabletin lainaan Forum Boxin henkilökunnalta.

Mediabox on Forum Boxin tila mediataiteelle. Uusinta mediataidetta esittelevä ohjelmisto suunnitellaan yhteistyössä AV-arkin kanssa.