3.11. — 26.11.2023

James Prevett:
Yhdessä / Together With

  • Kuva: James Prevett.

  • Kuva: Anna Autio.

  • Kuva: Anna Autio.

  • Kuva: Anna Autio.

  • Kuva: Anna Autio.

  • Kuva: Anna Autio.

  • Kuva: Anna Autio.

 

Näyttely teoksista, jotka taiteilija James Prevett on tehnyt yhdessä muiden kanssa.

Yhdessä on osa Linnamo-palkintoa, joka myönnettiin Prevettille vuonna 2021 omistautuneesta ja avarakatseisesta taiteellisesta työstä. Näyttely sisältää suoria radiolähetyksiä galleriasta ja sen ulkopuolelta, tapahtumia, työpajoja sekä dokumentaatioita viimeisten kahdeksan vuoden aikana tehdyistä teoksista.

James Prevettin taiteellisessa työssä risteävät studiossa tekeminen ja yhteisöllinen toiminta. Molemmat työtavat ammentavat kuvanveistosta ja sen sosiaalisista suhteista. Prevett työskentelee usein muiden ihmisten kanssa tutkiakseen näitä taiteen sosiaalisia ulottuvuuksia sekä tuodakseen avoimen ja moniäänisen lähestymistavan taiteen tekemiseen. Teokset näyttäytyvät vähemmän valmiina tuotteina – pikemminkin ne toimivat katalysaattoreina, jotka tuovat ihmisiä yhteen ennennäkemättömien mahdollisuuksien äärelle. Kun teemme asioita yhdessä, äänestämme tulee kollektiivinen, ja haastamme totuttuja näkemyksiä taiteesta ja luovuudesta.

Yhdessä nostaa jalustalle kollektiivisesti tehdyt teokset ja siten keskittyy Jamesin taiteen yhteisölliseen puoleen. Näyttelyssä nähdään uusia teoksia, kuten OOO (Out of Office) Radio (yhdessä Samantha Lippettin ja Timo Vaittisen kanssa) ja Organic Sound Society (yhdessä Maarit Mustosen ja Stina Saaren kanssa), sekä aiempia teoksia esim. yhdessä tyttärensä kanssa korona-ajan eristyksessä tekemä Isolation Sculptures. OOO Radio on liikuteltava yhteisöradio. Polkupyörän perävaunuun asennettu radio keskittyy kokeellisiin ääni- ja radiolähetyksiin. Radiolla on keskeinen rooli näyttelyssä, sillä se lähettää suoria lähetyksiä galleriasta, toisten taiteilijoiden teoksia, tallenteita ja lisäksi radion ohjelmistossa on avoimia lähetyksiä, jolloin kuka tahansa voi osallistua radion tekemiseen. Organic Sound Society on ryhmä, joka perustettiin tarpeesta leikitellä äänen mahdollisuuksilla yhdessä, ilman painetta musikaalisesta osaamisesta. Ryhmän itse tekemiä soittimia pääsee soittamaan näyttelyssä, joko yhteisissä jameissa tai muuten näyttelyn aukioloaikoina.

Näyttelyssä pidetään myös työpajoja, joihin voi osallistua. Transitional Modeling on ohjattu työpaja, jossa osallistujat muovailevat toisistaan kaksikasvoisia Janus-savipäitä. Helsinki Monument -työpajassa toteutetaan yhdessä uusi nomadinen eli vaeltava julkinen monumentti, joka näyttelyn jälkeen tulee kiertämään Helsingin yksityiskoteja. Lisäksi näyttelyssä on esillä dokumentaatioita jo toteutetuista teoksista, kuten Patsastellaan: Parties for Public Sculpture -teossarjasta. Siinä Prevett kutsuu toisia taiteilijoita tekemään uuden teoksen, jonkin olemassa olevan julkisen veistoksen pohjalta.

Työpajat:

OOO (Out of Office) Radio radiolähetyksiä näyttelytilasta
Katso aikataulu: www.oooradio.live
Radion ohjelmistossa on viikoittaisia avoimia lähetyksiä, jolloin kuka tahansa voi osallistua radion tekemiseen. Ilmoita meille sähköpostilla, mitä haluaisit soittaa tai tehdä radiossa:

Organic Sound Society -jamit (noin 1,5 tuntia):
Ti 7.11.23 klo 10.00  /  Ti 14.11.23 klo 16.00  /  La 25.11.23 klo 12.30
Vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista

Helsinki Monument työpaja (noin 2 tuntia):
La 11.11.23 klo 10:30
Ilmoittautumiset:

Transitional Modelling -työpaja (1 tunti):
La 4.11.23 klo 14.00  /  La 11.11.23 klo 14.00 / Su 19.11.23 klo 13.00 / La 25.11.23 klo 15.00
Vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista

 

Näyttelyä ovat tukeneet Olga ja Vilho Linnamon säätiö, Koneen Säätiö ja Taiteen edistämiskeskus.


https://jamesprevett.com/

Mediabox