3.11. — 26.11.2023

Liinu Grönlund & Okku Nuutilainen:
Modern Humans (2023)

Videoteoksessa Modern Humans pieni valkoinen koira elää jokapäiväistä elämäänsä kaupunkiasunnossa. Se vaeltaa yksin huoneesta toiseen, torkkuu sohvalla ja odottaa. Sade ropisee hiljalleen ikkunaan.

Koiran olemiseen kerrostuu katkelmia Jean-Luc Godardin elokuvasta Le Mépris. Elokuvan dialogia on tekstitetty osaksi teosta. Ihmisen maailman jännitteet ja toiveet suhteessa toisiin heijastuvat pieneen eläimeen, jolle on langennut rooli ihmisen kumppanina ja uskollisena ystävänä. Sateisen iltapäivän hetki kasvaa merkitysten kyhäelmäksi.

 

Liinu Grönlund ja Okku Nuutilainen työskentelevät työparina kuvataiteen ja elokuvan risteyskohdassa. Heidän teostensa lähtökohdat ovat dokumentaarisia havaintoja ja heitä kiinnostaa useamman aikatason ja näkökulman kerrostaminen yhdeksi kokonaisuudeksi. Taiteilijat törmäyttävät teoksissaan eläimen ja ihmisen todellisuuksia. Tällä hetkellä Grönlund ja Nuutilainen tekevät yhdessä myös pitkää dokumenttielokuvaa.

Edellinen Grönlundin ja Nuutilaisen yhteinen teos Observe these words on ollut viime vuosina esillä Turun Taidemuseon Pimiössä, Forum Boxin Mediaboxissa sekä Genevessä Deimantas Narkevičiuksen kuratoimassa screeningissä Infringements of a species (online) ja Berliinissä Vanina Saracinon kuratoimassa ryhmänäyttelyssä Image to Image: Love Letters from a Burning Building.


Mediabox on Forum Boxin tila mediataiteelle. Uusinta mediataidetta esittelevä ohjelmisto toteutetaan yhteistyössä AV-arkin kanssa.

Mediabox on esteellinen, mutta videoteos on myös mahdollista katsoa tabletilta Galleria Forum Boxin katutason tiloissa. Voit pyytää tabletin lainaan Forum Boxin henkilökunnalta.