3.11. — 26.11.2023

Liinu Grönlund & Okku Nuutilainen:
Modern Humans (2023)

I videoverket Modern Humans lever en liten vit hund sin vardag i en stadslägenhet. Den vandrar ensam från rum till rum, slumrar i soffan och väntar. Regnet smattrar sakta mot fönstret.

Bilder av hunden är skiktade med fragment från Jean-Luc Godards film Le Mépris. Filmens dialog har textats som en del av arbetet. Människovärldens spänningar och önskemål i förhållande till andra återspeglas i det lilla djuret, som har fallit in i rollen som en människas följeslagare och lojala vän. Ett ögonblick på en regnig eftermiddag växer till en dröm om betydelser.

 

Liinu Grönlund och Okku Nuutilainen arbetar tillsammans i skärningspunkten mellan konst och film. Utgångspunkterna för deras verk är dokumentära observationer, och de är intresserade av att lägga flera tidsskalor och perspektiv i en enhet. I sina verk möter konstnärerna djur- och mänskliga verkligheter. För tillfället gör Grönlund och Nuutilainen också en lång dokumentärfilm tillsammans.


Mediabox är Forum Box galleriets utrymme dedikerat till mediekonst. Programmet är samkurerat med AV-arkki.

Det finns tre steg till mediakonstutrymmet Mediabox, men verket finns även tillgängligt för visning på surfplatta på begäran.