7.8. — 30.8.2020

Kesähorros

Kertomuksessa on aukkoja, mutta huokoisuus ei ole suoraan
yhteydessä vedenläpäisevyyteen.

Ollaan maan tai sillan alla. Rautapitoisen veden kerrotaan ajoittain
tihkuvan takasalin koillisnurkasta.

On esitetty kutsuja, joiden seurauksena on muodostunut ryhmä.

Värilliset kuultopinnat suodattavat katseita ja muutakin.
Uudenaikaiset kuvat liikkuvat, niitä jää loukkuun pyydyksiin.
Ilmassa on sähköä.

Äänelliset hahmot eivät ole poissuljettuja. Akustiikka poukkoilee
materiaaleilla.

Paperiarkit on kirjattu, päivämäärät ja luvut ovat kevyitä, ne
lahoavat tarvittaessa orgaanisesti. Selluloosan hajottaminen
sokeriksi ja vedeksi onnistuu harvoilta vihkiytyneiltä. Nippu
avautuu sattuman varassa, painovoimaisesti:
                                                       Madot: kokonaisuus,
rytmi, arvojärjestys, verkosto (2017).

Kesähorros

nabbteeri + Lau Nau

Tilallisena oliona vanha sillanalusvarasto mahdollistaa mitä oivallisimmin maanalaisten tapahtumaverkostojen tutkimisen ja kuvittelun. Äänielementeistä sekä löydetyistä ja muokatuista esineistä koostuvissa fiktiivisissä pyhäinjäännöksissä ja rituaalisissa kompositioissa ylistetään ja surraan joukkoa muunlajisia olioita.

Ktooniset jumaluudet, kostean ihonsa läpi hengittäjät jalkojemme alla, ovat hylkäämässä maat ja mannut jotka olemme tehneet heille elinkelvottomiksi. Kuviteltujen kulttuurien artefaktit kutsuvat näitä enemmän-kuin-ihmisiä, mutta pysytellen edelleen huoneihmisen suorakulmaisissa tiloissa ja hyödyntäen sen teknologisia välineitä; gallerianäyttelyn potentiaali on vielä kerran luodattava. Alustavasti vaikuttaa kuitenkin siltä, että kulttuurinen muutos ja elintila on muovattava seuraavaksi muualle. Aluksi aistinelimet suuntautuvat kohti kivettyjen hallien ja väylien halkeamia, jotka kärsivällisesti laajenevat, ja joihin vesi aina löytää.

_

nabbteerin monimuotoisissa ja -mediaisissa teoksissa erilaiset, paikkasidonnaisetkin ylijäämät, löytömateriaalit, lainatut kappaleet, 3D-animaatiot ja muut käsityöt limittyvät tilassa ja muuttavat muotoaan hitaissa prosesseissa.  Lue lisää nabbteeristä.

Lau Nau työskentelee elektroakustisen musiikin, kokeellisen popin, elokuva- ja esitysmusiikin sekä ääni-installaatioiden parissa. Hän käyttää teoksissaan laajaa soitinkirjoa analogisista syntetisaattoreista ja perinteisistä soittimista lähtien kenttänauhoituksiin ja soiviin objekteihin objekteihin asti. Lue lisää Lau Nausta.

Työryhmän taiteilijoiden työskentelyä tukee Taiteen edistämiskeskus. Näyttelyn järjestämisen ovat mahdollistaneet SKR:n Etelä-Pohjanmaan rahasto sekä Taike Pohjanmaa.

Mediabox