12.11. — 5.12.2021

Ewa Górzna & Katarzyna Miron:
Surround

Surround on lyhytelokuva, joka pohtii ihmisen ja luonnon suhdetta sekä rinnakkaiseloamme muiden lajien kanssa.

Se on taiteellinen yritys haastaa tyypillisesti ihmislähtöistä suhdetta ihmisen ja villieläimen välillä rakentamalla eläinkeskeistä tarinankerrontaa sekä korostamalla eläimen läsnäoloa ja näkökulmaa. Luonto ja villieläimet ovat teoksen päähenkilöitä, kun taas ihmisiin viitataan epäsuorasti, vain äänikerroksen kautta.

Teos yhdistää luontodokumentaarista materiaalia laajennettuun kerronnalliseen äänimaisemaan, jossa erilaiset tarinat kietoutuvat yhteen ja resonoivat paljastaen näytön ulkopuolisia tapahtumia ei-inhimillisten päähenkilöiden ympärillä.

Projekti jatkaa ja kehittää ideoita aikaisemmista yhteistyövideotöistämme: Encounter ja From a distance.


Ewa Górzna ja Katarzyna Miron ovat molemmat suorittaneet kuvataiteen maisterin tutkinnon Nicolaus Copernicus -yliopistossa Toruńissa Puolassa ja Suomen Kuvataideakatemiassa Helsingissä. He työskentelevät pääasiassa liikkuvan kuvan kentällä. Heidän videoitaan ja videoinstallaatioitaan on esitetty erilaisissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla, sekä esitetty lukuisilla kansainvälisillä elokuva- ja videofestivaaleilla. Molemmat taiteilijat asuvat ja työskentelevät tällä hetkellä Helsingissä. He ovat aiemmin tehneet yhteistyötä useissa taideprojekteissa.

https://www.av-arkki.fi/artists/katarzyna-miron/

https://www.av-arkki.fi/artists/ewa-gorzna/ www.ewagorzna.com