26.4. — 19.5.2024

David Muth & Antti Tolvi:
Y-DIVISION [ ]] (2023)

DAVID MUTH : VIDEO | ANTTI TOLVI : MUSIIKKI
VALMISTUMISVUOSI: 2023 | 4K | VÄRI | STEREO | 07’30”

Teoksen musiikki on äänitaiteilija Antti Tolvin sävellys: selväpiirteistä melodista motiivia kerrataan hieman toisistaan poikkeavilla nopeuksilla, mistä muodostuu sekä harmonisesti yksinkertainen että rytmisesti monimutkainen sävellys. Melodian ajoitus kaikuu David Muthin generatiivisessa animaatiossa: minimaaliset muodot asettuvat sisäkkäin jokaisen motiivin kertauksen myötä.

 

David Muth on taiteilija, muusikko ja ohjelmoija. Muth varttui Salzburgissa, Itävallassa ja muutti sieltä Isoon-Britanniaan opiskelemaan Middlesexin yliopistoon, jossa hän suoritti taiteen maisterin tutkinnon (Master in Digital Arts). Hänen taiteellisessa työssään yhdistyvät käsitteelliset ja prosessivetoiset lähestymistavat arkkitehtuuritaustansa pohjalta. Tällä hetkellä hän asuu ja työskentelee Wienissä, Turussa ja Salzburgissa.

Muthin töitä on ollut esillä kansainvälisesti esimerkiksi Musée d’Art Contemporainissa (Montreal), Nykytaiteen museo Kiasmassa (Helsinki), Ars Electronicassa (Linz), Le Cubessa (Pariisi), Laboralissa (Gijón), Museo Reina Sofiassa (Madrid), Museum der Modernessa (Salzburg) ja Belvedere 21:ssä (Wien). Hän on opettanut muun muassa Lontoon Ravensbourne-yliopistossa (2001-2007), Royal College of Art-yliopistossa (2005-2017) ja Lontoon Goldsmiths-yliopistossa (vuodesta 2007).

www.davidmuth.net

Antti Tolvi (s. 1977 Panelia) on turkulainen äänitaiteilija ja esiintyjä. Antti on ollut yksi kokeellisen musiikin kentän merkittävimmistä tekijöistä Suomessa vuodesta 2002 lähtien. Antti on esiintynyt kolmella mantereella ja häneltä on julkaistu 14 soololevyä. Vuosina 2016-2023 Antti on pitänyt 18 yksityisnäyttelyä (joista 15 soolona) ja osallistunut 22 ryhmänäyttelyyn. Vapaus, rauha, kiitollisuus ja minimalistinen estetiikka huokuvat usein Antin teoksissa, joissa yhdistyvät ääni, valo, tuuli, vesi, kehon tuntemukset ja elävät visuaaliset elementit. Teoksia on ollut esillä mm. Sibelius Museo Turku (2023), Flow festivaali (2022), Rovaniemen Taidemuseo (2022), Helsinki Juhlaviikot (2021), Musica Nova -festivaalit (2021), Huuto Galleria HKI (2021), Helsinki Biennaali (Teemu Lehmusruusu -työryhmä 2021), Porin taidemuseo (2020), Titanik Gallery TKU (2019) ja Sinne Galleria HKI (2017) . Antti Tolvin teos Kohina ja muoto on osa Wihurin säätiön kokoelmaa. Antti on myös järjestänyt vuotuista äänitaidefestivaalia Kiilan äänipäivät Kemiönsaarella vuodesta 2014 lähtien ja TalviÄänipäivät Turku festivaalia 2022 lähtien.

www.anttitolvi.com


Mediabox on Forum Boxin tila mediataiteelle. Uusinta mediataidetta esittelevä ohjelmisto toteutetaan yhteistyössä AV-arkin kanssa.

Mediabox on esteellinen, mutta videoteos on myös mahdollista katsoa tabletilta Galleria Forum Boxin katutason tiloissa. Voit pyytää tabletin lainaan Forum Boxin henkilökunnalta.