Opastukset ja työpajat

Taidetapaamisia Forum Boxissa

Galleria ja taidetila Forum Box tarjoaa koululaisryhmille mahdollisuuden vierailla taidenäyttelyissä ja tutustua nykytaiteeseen oppilaslähtöisessä ilmapiirissä.

Kuukausittain vaihtuvien korkeatasoisten taidenäyttelyiden ohella Forum Boxissa järjestetään taiteilijatapaamisia sekä teatteri-, tanssi-, musiikki- ja performanssiesityksiä. Forum Boxin kouluprojekti onkin erinomainen tilaisuus tutustua monipuoliseen ja ajan hermolla elävään galleria- ja taidetoimintaan.

Vierailu galleriassa

Forum Boxissa nykytaiteeseen tutustutaan taidetapaamisissa, jotka voivat sisältää esimerkiksi näyttelyesittelyn, työpajan tai taiteilijatapaamisen. Sisältö voidaan muokata kullekin ryhmälle sopivaksi, jotta oppilaat saavat siitä mahdollisimman paljon iloa ja hyötyä. Mahdollisuuksien mukaan voimme järjestää kuukauden näyttelyn taiteilijan paikan päälle kertomaan näyttelystään oppilaille. Opettajat voivat halutessaan itsekin miettiä tehtäväehdotuksia ja vaikuttaa siihen, miten vierailu räätälöidään juuri tietylle ryhmälle. Kannattaakin olla yhteydessä hyvissä ajoin, jotta voimme sopia vierailun sisällöstä yhteistyössä.

Taidetapaamiset sopivat kaikenikäisille lapsille ja nuorille: ala-aste- ja yläasteryhmille sekä lukiolaisille. Lisäksi Forum Boxissa on vieraillut mm. mediataiteen ja taideterapian opiskelijoita. Forum Boxin näyttelyt vaihtuvat kuukausittain, joten monipuolisesta näyttelykalenterista löytyy valinnanvaraa erilaisille ryhmille.

Vierailu galleriassa kestää n. 45 minuuttia ja se voidaan järjestää sopimuksen mukaan ma–pe klo 9–17. Opaskierros on mahdollista saada suomen ja englannin kielellä. Työpaja kestää n. 1,5 tuntia (sisältäen opastuksen näyttelyyn). Työpajoja voi varata maanantaisin klo 9–17 ja ti–pe klo 9–11.

Forum Box sijaitsee Ruoholahdenrannassa lähellä Hietalahdentoria. Raitiovaunun 6 päätepysäkki on galleriaa vastapäätä ja raitiovaunujen 7 ja 9 pysäkki Länsilinkki on n. 100 metrin päässä galleriasta.

Varaukset ja lisätiedot

Galleriavierailut ovat maksuttomia. Huomioittehan kuitenkin, että varauksien peruutukset tulee tehdä viimeistään 3 vuorokautta ennen vierailua. Peruuttamattomista vierailuista laskutetaan 50 euron sakkomaksu.

 

Forum Box – Tila taiteelle
Käyntiosoite: Ruoholahdenranta 3 a, 00180 Helsinki
Puh. 050 313 9075 tai 050 524 1781

Tervetuloa!