25.3.2021

Boxilaiset esittäytyvät: Kaisu Koivisto

  • Kaisu Koivisto. Kuva: Ildiko Grant

Uudessa Boxilaiset esittäytyvät -sarjassa nostamme esiin lähes 25 vuotta sitten perustetun osuuskunta Forum Boxin upeita jäsentaiteilijoita! Boxilaisia on jo yli sata, ja he edustavat eturivin taiteilijoita useasta eri sukupolvesta ja eri taiteenaloilta.

Ensimmäisenä esittelyssä kuvataiteilija Kaisu Koivisto sekä hänen uusin installaationsa Siirrettävä monumentti.

Kaisu Koiviston työskentelyn keskiössä ovat pohjoisen maiseman erityispiirteet ja yhteiskunnalliset muutostilat. Yllättävät aiheen ja materiaalin yhdistelmät ovat leimallisia Koiviston teoksille, joissa hän pohtii luonnon, teknologian ja kulttuurin rajapintoja.

Kaisu Koiviston teoksia on ollut esillä mm. seuraavissa paikoissa: Kiasma,  Aboa Vetus&Ars Nova -museo, Reina Sofia -museo (Madrid), PS 1 (New York), Viron taidemuseo Kumu (Tallinna), Tokyo Metropolitan Museum, Porin taidemuseo, Galleria Sculptor, Forum Box.

www.kaisukoivisto.com
@kaisukoivisto
Facebook

Kaisu Koivisto: Siirrettävä monumentti    
Installaatio (tekstiili, festivaaliaidat), 2021.
250 x 450 cm

”Seuraan tarkkaan uutisia maailman tapahtumista. Protestiliikkeet kaatavat muistomerkkejä, jotka ovat aikamme näkökulmasta loukkaavia. Jossakin protestoidaan demokratian puolesta, toisaalla muiden aiheiden vuoksi. Yhdistävänä tekijänä ovat yleisöaidat, joilla ihmisten liikkumista rajoitetaan, tai yritetään rajoittaa. Siirrettävä monumentti on ajatus paikasta toiseen liikutettavasta, rauhanomaisesta monumentista. Teoksen tekstiiliosa laskostuu pehmeästi yleisöaidoista tekemäni rakennelman päälle teltankaltaiseksi muodoksi.”