25.3.2021

Forum Box konstnärer: Kaisu Koivisto

  • Kaisu Koivisto. Foto: Ildiko Grant

Forum Box konstnärer är en ny serie där vi introducerar våra underbara medlemskonstnärer. Kooperativet Forum Box skapades över 25 år sen, och nuförtiden har vi över hundra medlemmar som representerar flera generationer och genrer av förstklassig konst.

Den första konstnären som introduceras är bildkonstnären Kaisu Koivisto och hennes senaste installationsverk Siirrettävä monumentti.

Kärnan i Kaisu Koivistos arbete är de särdragen i det nordliga landskapet och förändringar i samhällen. De överraskande kombinationerna av ämne och material är karakteristiska för Koivistos verk, där hon reflekterar över gränssnitten mellan natur, teknik och kultur. Kaisu Koivistos verk har utställts t.ex. på följande platser: Kiasma, Aboa Vetus & Ars Nova-museum, Reina Sofia Museum (Madrid), PS 1 (New York), Estonian Art Museum Kumu (Tallinn), Tokyo Metropolitan Museum, Porin taidemuseo, Galleria Sculptor, Forum Box.

http://www.kaisukoivisto.com
@kaisukoivisto
Facebook

Kaisu Koivisto: Siirrettävä monumentti, 2021.

Kaisu Koivisto: Siirrettävä monumentti
Installation (textil, säkerhetsstängsel), 2021.
250 x 450 cm

Jag följer världens nyheter noga. Proteströrelser förstör monument som är stötande ur vår tids perspektiv. Vissa protesterar för demokrati, andra för andra motiver. Den förenande faktorn är säkerhetsstängsel som begränsar eller försöker begränsa rörelsen för människor. Siirrettävä monumentti är en idé om ett fridfullt monument som kan flyttas från en plats till en annan. Textildelen av arbetet viks mjukt över strukturen jag gjorde av säkerhetsstängsel till en tältliknande form.