10.2. — 5.3.2023

Pasi Autio:
Feel the Heat (2022)

  • Pasi Autio: Feel the Heat (2022)

Feel the Heat

Kesto: 00:09:06 min
Kuvasuhde: 16:9 4K
Ääni: Stereo

Feel the Heat -videoteoksessa kuvataan öisessä metsässä olevaa yhden miehen discoa jossa meno on parhaimmillaan: Valot välkkyvät, linnut laulavat, tanssi kulkee ja aika katoaa. Juhlatunnelma ja yö eivät voi kuitenkaan jatkua ikuisesti. Aamun valjetessa ympäröivä todellisuus paljastuu, musiikki hiljenee ja liike hidastuu lopulta yhdeksi kuvaksi.

Pasi Autio pyrkii videoteoksessaan herättämään ristiriitaisiakin tunteita yhdistämällä kantaaottavan teeman – ihmisen epätasa-arvoisen vuorovaikutuksen koko ekosysteemiin – huumorin ja musiikin viihdyttävyyteen ja viettelevyyteen. Lintukantojen on uutisoitu romahtaneen maailmanlaajuisesti ja avohakkuiden merkitys luontokadolle on ilmeinen.

Teoksen musiikki on Aution lintujen lauluäänistä työstämää rytmillistä ja psykedeelistä “titityybeat” tanssimusiikkia, johon videoteoksessa esiintyvä tanssija ja koreografi Saku Koistinen on luonut koreografian.

Feel The Heat on osa Aution Lintudisco-teoskonseptia, jonka ensimmäinen teos Lintudisco-performanssi oli koettavissa Helsinki Biennaalissa kesällä 2021. Vuoden 2023 aikana Autiolta ilmestyy Lintudisco-musiikkia sisältävä, LP-levyn muodossa oleva taideobjekti.

Käsikirjoitus, ohjaus, kuvaus, leikkaus, äänet: Pasi Autio
Esiintyjä, koreografia: Saku Koistinen
Laulu: Ive Riihimäki, Mia Hilosuo, Mirella Hautamäki
Äänitehosteet: Yle Arkisto ym.
Valot: Pasi Autio, Saku Koistinen

 

Feel The Heat on toteutettu Koneen säätiön tuella.

Kiitos: Yle Arkisto, Ive Riihimäki ja Nota Bene Nokian kuorolaiset Mia Hilosuo ja Mirella Hautamäki, Valofirma

 

Pasi Autio (s. 1974, Vaasa) on helsinkiläinen mediataiteilija, jonka teoksia on esitetty lukuisissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä vuodesta 2000 alkaen.

Saku Koistinen (s. 1978, Heinävesi) on tanssija ja koreografi, joka on tehnyt omia koreografioita vuodesta 2010 sekä esiintynyt ja kiertänyt Teac Damsan (Michael Keegan-Dolan) sekä Tero Saarinen Companyn kanssa.   


Mediataidetila Mediaboxiin on kolme porrasta, mutta teos on katsottavissa galleriassa myös tabletilta.

Mediabox on Forum Boxin tila mediataiteelle. Uusinta mediataidetta esittelevä ohjelmisto suunnitellaan yhteistyössä AV-arkin kanssa.