7.8. — 30.8.2020

Rita Jokiranta:
In the Minds of Others: Fleeting Moments

HD video, 6:51 min, väri, ääni, looppi
Matkalla hetket kiitävät ohi junan likaisen ikkunan läpi – lyhyet pysähdykset asemilla, poistuvat matkustajat, toisia junia odottavat toisilla laitureilla. Ihmiset, jotka sattumalta jakoivat vähän aikaa saman matkan, katoavat ja jäävät muukalaisiksi, vieraiksi, vaikka he kulkisivat yhtä matkaa joka päivä.

Katsomisen kerroksellisuuden havaitseminen ja näkemisen rajallisuus ovat keskeisiä teemoja videoteoksessa, joka käsittelee myös hetkellisyyttä, todellisuuden tulkintaa kuvassa sekä ajan ja tapahtumien epäjohdonmukaisuutta. Fleeting Moments on itsenäinen osa Jokirannan viisikanavaisesta videoinstallaatiosta In the Minds of Others, joka oli esillä Helsingissä Galleria Huudossa syksyllä 2018.

 

Rita Jokiranta on mediataiteilija, joka käyttää taiteellisessa työskentelyssään enimmäkseen liikkuvaa kuvaa ja valokuvaa. Viime vuosina hän tehnyt lähinnä kokeellisia monikanavaisia videoinstallaatioita. Hänen teoksiaan on esitetty niin yksityis- kuin ryhmänäyttelyissä, screeningtapahtumissa, filmifestivaaleilla ja muissa nykytaiteen näyttelyissä Suomessa ja muissa Pohjoismaissa sekä muualla Euroopassa ja Yhdysvalloissa.