5.5. — 28.5.2023

Jukka Silokunnas:
Transporter (2020)

  • Jukka Silokunnas: Transporter 

Transporter (2020)

1 min. 9 sek.
4k 16:9
stereo
editio 2/5

Kelloa katsoessamme, emme oikeastaan katso aikaa. Katsomme ihmismielelle optimoitua, järjestystä tuovaa rakennetta, joka kertoo missä kohdassa aurinko on suhteessa sinuun. 

Termodynamiikan toisen pääsäännön mukaan entropian käyttäytyminen ilmoittaa ajan kulkusuunnan. Entropian, eli epäjärjestyksen kasvu on muodostunut itselleni tärkeimmäksi ajan mittariksi ja inspiraation lähteeksi.

Aika tarkoittaa siis liikettä. Liikettä, joka menee aina eteenpäin. Ajan ollessa asia, joka ei pysähdy koskaan, eikä siihen voi koskea, mitä siitä jää jäljelle? 

Työskentelyni on henkilökohtainen matka tähän näkymättömään liikkeeseen. Teokseni pyrkivät tallentamaan ja tuomaan esiin ajan todellista luonnetta. Leikkiä kaiken katoavaisuudella ja loputtomalla tyhjyydellä. Tyhjyys ei kuitenkaan ole sama asia kuin merkityksettömyys. Jokainen tekomme liikkuu vääjäämättä eteenpäin. Ne aiheuttavat uusia reaktiota, tapahtumia ja ihmeellisiä sattumia. 

Jukka Silokunnas asuu ja työskentelee Jyväskylässä. Hänen taiteellisen ilmaisun keskiössä on usein rikkominen ja sotkeminen.  Hänen teoksiaan on esitetty merkittävissä kotimaisissa näyttelyissä, gallerioissa ja taidetapahtumissa.  Kansainvälisillä videofestivaaleilla hänen purkuanimaationsa ovat saanet kunniamainintoja. Silokunnaan julkisia töitä on useassa kaupungissa ja hänen teoksiaan löytyy myös Jyväskylän kaupungin taidekokoelmista. Tällä hetkellä silokunnas vaikuttaa mm. Jyväskylän katukulttuuriyhdistys Tuff! ry:n hallituksessa ja keskittyy suuren katukulttuuria esittelevän näyttelyn kuratointiin.

https://silokunnas.tumblr.com/


Mediabox on Forum Boxin tila mediataiteelle. Uusinta mediataidetta esittelevä ohjelmisto suunnitellaan yhteistyössä AV-arkin kanssa.

Mediaboxissa esitettävä videoteos on myös mahdollista katsoa esteettömästi tabletilta Galleria Forum Boxin katutason tiloissa. Mikäli Mediabox on sinulle esteellinen, pyydäthän tabletin lainaan Forum Boxin henkilökunnalta.