8.6. — 13.6.2021

Art Fair Suomi Goes Galleries

Art Fair Suomi sprider sig över konstgallerier i Helsingfors och öppnar sommaren för konst 2021! I år kommer festivalen att lyfta fram olika gallerier och konstsamhällen runt huvudstadsområdet – inklusive Forum Box! Under festivalveckan är vi exceptionellt öppna ti – ons från 12 till 19 (to – sön normalt kl 12 – 17) och programmet inkluderar bl.a. konstnärsmöte och guidade turer.

 

Art Fair Suomi program på Forum Box

En guidad onlinetur på Forum Box och Galleria Huuto 

Hela veckan 8. – 13.6.

Välkommen till en guidad onlinetur av Ida Taavitsainen på Forum Box och Galleria Huuto! Turnén kan ses på galleriernas webbsidor och sociala medier under hela festivalveckan 8. – 13.6. Länken läggs hit före festivalen.

 

Konstnärsmöte på Forum Box 

Tis 8.6. kl 16-19

Välkommen att träffa konstnärerna bakom den aktuella utställningen Sanctuary: Roma Auskalnyte, Suvi Sysi och Inma Herrera! Vi kommer att följa de coronarestriktioner som gäller i juni och säkerställa en virussäker händelse.

 

En ymmärrä (nyky)taidetta (Jag förstår inte (samtida) konst)

Ons 9.6. kl 11
To 10.6. kl 17

En guidad tur som ger tips om hur man närmar sig nutidskonst. En introduktion till Sanctuary-utställningen av fackförfattare, konstexpert och konstnär Krista Launonen. Varaktighet cirka 20 minuter.

Anmäla dig till onsdagens tur.
Anmäla dig till torsdagens tur.

Galleriturer på lätt finska i Galleria Topelius och Forum Box 

Ons 9.6., med start från Galleria Topelius kl 14 och 15

Selkokulttuuri ry arrangerar galleriturer på lätt finska som en del av festivalen. Oavsett din kunskap på finska är du mycket välkommen att delta i turnén!

Anmäla dig till turen som börjar kl 14.
Anmäla dig till turen som börjar kl 15.

Se hela Art Fair Suomi-programmet här!