1.7. — 24.7.2022

Joel Karppanen

 A Nature Documentary (2021)
Kortfilm, 10min

 

Finska konstnären är alltid beskrivad naturen av vårt land som mystisk och oåtkomlig. På den här national landskapen skala maskor och soul. 

På Joel Karppanens esså-filmen A Nature Documentary, säsonger ändrar och åren byter, när björnar irrar på naturen och naturfotografer väntar inom deras gömmstånder. På samma tider, landskapen som finska vet och älskar är förvrängd och lämnad; naturen om vårt fantasi är läst i stället, uppstoppad på museer och slås från trådar. Också, ideer om naturs katalog är ifrågasatt av original naturen. Hur kan man veta, var original naturen aldrig existerat?

Välkommna till en stimulerad nationalpark. 

BIO:

Joel Karppanen är en bildkonstnären, som arbetar med dokumentarisk fotografering och empirisk filmen. Hans debut Suomalainen pastoraali var publicerad på Musta Taide -bokserie i 2018. Karppanen har haft mycket konstverken på separat- och grupputställningar på till exempel Helsingfors, London, Wien och Bratislava. Hans konstverken kan man hitta på flera separat- och offentlig utställningen. Karppanen bor och arbetar i Helsingfors.