10.3. — 2.4.2023

Ninni Korkalo:
The Best Lover (2023)

  • Ninni Korkalo: The Best Lover (2023)

  • Ninni Korkalo: The Best Lover (2023)

The Best Lover

År: 2023
Längd: 00:13:17 min.
Regissör: Ninni Korkalo
Producent: Tuuli Penttinen-Lampisuo

The Best Lover är en kortfilm om att älska sig själv. Den leker med kärleksmyterna i jakten på självkärlekens revolutionära kraft. Feministisk humor bubblar och förvirrar när artificiell intelligens bryter definitionen av den bästa älskaren, och den pensionerade drottningen av galaxerna tilltalar jordens invånare. Liksom i en kärleksscen fokuserar bilden på solnedgångar och vattenfall, och flyttar fokus till att älska naturen. Det viktigaste är att svära en kärleksed – naturligtvis till dig själv.

 

Ninni Korkalo (f. 1982) är bild- och mediekonstnär. Hon studerade Fine Arts vid Imatra Art School, efter att ha tagit examen 2008. Korkalo tog examen som Master of Arts från University of Lapland från Applied Visual Arts Master-programmet. Hon arbetar med rörlig bild. Hennes verk har visats på utställningar i Finland och utomlands sedan 2005. Grunden för Korkalos verk är nyfikenheten på mänskligheten och möjligheten i konsten att föreslå nya eller annorlunda verkligheter.


Det finns tre steg till mediakonstutrymmet Mediabox, men verket finns även tillgängligt för visning på surfplatta på begäran.

Mediabox är Forum Box galleriets utrymme dedikerat till mediekonst. Programmet är samkurerat med AV-arkki.