10.9.2021

Merja Kokkonen:
ISLAJA PÅ FORUM BOX

En del av Companions -utställningens sidoprogram, Islaja tar sin tur fredagen 10.9. med hennes intima konsert. En av Finlands mest utmärkande sångerska, Islaja bjuder oss musik inspirerad av poesi och liv av Ávilan Teresa (1515-1582), en karmelitisk nunna, mystiker och religiös reformator.

Islaja på Forum Box
Fre 10.9. kl 18.00
Längd: (circa) 30 minuter
Konserten är gratis, men antalet platser är begränsat. Boka din plats med e-post:   (‘Islajan konsertti’ som titel)

MERJA KOKKONEN är en kompositör, performanskonstnär och hon har också tagit examen i bildkonst. Sedan hennes debut som ISLAJA 2004 har hon släppt album på Finlands Fonal Records, Thurston Moores Ecstatic Peace och Berlins monika enterprise, samt en serie singlar för Not Not Fun och Root Strata. Hennes senaste album Tarrantulla släpptes på Svart Records 2017. Hon fick snabbt beröm från bland annat The Wire, Pitchfork och Tiny Mix Tapes för sin unika vokalstil och vågande DIY -inställning till musikkomposition. Hon uppträder också med Monika Werkstatt, ett kvinnligt kollektiv som grundades av Gudrun Gut. Denna Berlin-baserade grupp av internationella artister organiserar workshops, paneldiskussioner och samverkans konserter och syftar till att väcka diskussion om kvinnor i elektronisk musik.

Kokkonen har också komponerat musik för en elektroakustisk orkester och en kör. Hon har ställt ut sin ljudkonst och installationer i gallerier och festivaler.

Islaja har uppträtt på arenor och festivaler i Europa, Asien och Storbritannien och har delat scenen med så olika band som Animal Collective, Low, Aiisha Devi, Liima, Skaters och Junip.