14.7. — 19.7.2020

Piirakkakerho: UNIPULLA

Joonas Hyvönen:
WET PLANET

Piirakkakerho samlas igen! Forum Box fylls av ull, bullor och folk som tar tupplur. Kastruller lyfts fram, ugnen värms och det vänds på dynorna, det är dags att inse vikten av vila och drömmar.

Unipulla (”drömbulle”) är ett happening som erbjuder besökarna chansen att sakta ned i mitten av vardagens brus. Galleriets golv kommer fyllas av madrasser, dynor och täcken. Med hjälp av en sömndryck, olika hjälpmedel och ritualer kan besökarna ta sig en tupplur. Upplevelsen kronas av en varm unipulla.

Piirakkakerho är en konstnärsgrupp som består av varierande kvinnliga bildhuggare. Gruppens mål är att njuta av varandras sällskap, vilket sker genom bakning och annan gemensam aktivitet. Piirakkakerho har varit aktiva i otaliga olika kök och skrattat mycket bland skulpturala piråger. I Unipulla representeras Piirakkakerho av Paula Tella, Sanna Pajunen, Eva-Maija Priha, Anna Hyrkkänen och Liisa Hilasvuori. Läs mer om Piirakkakerho.

Program

tisdag 14.7. utställningen öppen kl 917

kl 9.00 morgongröt, ta med dig djup tallrik och sked

kl 13–14 guidad tupplur

kl 14.00 dagskaffe

onsdag 15.7. utställningen öppen kl 1220

kl 13–14 guidad tupplur

kl 14 dagskaffe

kl 17–19 drömfångar workshop

torsdag 16.7. utställningen öppen kl 1220

klo 13–14 guidad tupplur

klo 14–16 dagskaffe

klo 18 sömnträff

fredag 17.7. utställningen öppen kl 1219

klo 13–14 guidad tupplur

klo 14 dagskaffe

klo 17–19 bekymmersdocka-workshop

lördag 18.7. utställningen öppen kl 1219

klo 13-14 guidad tupplur

klo 14 dagskaffe

klo 18 drömhumppa (solo)

söndag 19.7. utställningen öppen kl 1116

klo 11 morgongröt, ta med dig djup tallrik och sked

klo 12–13 freestyle-tupplur

klo 13 kaffe och auktion

Piirakkakerho stöds av Nylands kulturfond, Fida Botbyhöjden och Huvudstadsregionens Återvinningscentral.

 


Joonas Hyvönen – WET PLANET

Skolan är slut och likaså alla jobb. Hela samhället är bokstavligen i gjyttjan till följd av översvämningar och stigande vattennivåer. Vad kan en hitta på i ett samhälle där civilisationens sociala byggstenar raserat, men där streamingen fortfarande fungerar, kanske till och med bättre än någonsin tidigare.

Visioner om vår framtid verkar delas in i såväl dystopiska apokalyptiska fantasier som teknologiska utopier. I Wet Planet lever en grupp unga genom dessa motstridiga tider som präglas av en otrygg miljö på grund av stigande vattennivåer men samtidigt stora teknologiska framsteg som möjliggör nya världar.

Joonas Hyvönen (f. 1990) bor och jobbar i Helsingfors. Hyvönens digitala konstverk behandlar digital teknologi i relation till andra samtida fenomen i samhället och koncentrerar sig på interaktionen mellan användare och användargränssnitt. Hyvönen tog sin magisterexamen i bildkonst vid Konstuniversitetets Bildkonstakademi år 2016. Hyvönen har deltagit i utställningar i Finland samt internationellt.

Wet Planet kronar Hyvönens sex månader som residenskonstnär för Forum Box och Kunstventures artbetsrumsresidens- och utställningsprojekt. Utsällningen stöds av VISEK och Finska Kulturfonden.

Läs mer om Joonas Hyvönen.

Mediabox