Forum Boxin uudet jäsentaiteilijat

 

Forum Boxin uusiksi jäsentaiteilijoiksi on vuosikokouksessa hyväksytty Riikka Anttonen, Taru Happonen, Kaija Hinkula, Juuso Noronkoski, Leon Ruiz Dubrovin sekä Päivi Takala – tervetuloa Boxiin! Lue alta lyhyt esittely jokaisesta taiteilijasta.

RIIKKA ANTTONEN on helsinkiläinen kuvataiteilija, joka työskentelee kuvanveiston ja maalaustaiteen laajennetuilla alueilla. Hän on valmistunut Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta kuvataiteen maisteriksi ja Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta taiteen maisteriksi. Hänen tilasensitiiviset teoskokonaisuutensa yhdistelevät veistoksellisia elementtejä maalattuihin reliefi- ja marmorimosaiikkipintoihin. Tällä hetkellä Anttonen työstää seuraavaa yksityisnäyttelyään Galleria Sinneen, ja hänen teoksiaan on lisäksi esillä erilaisissa ryhmänäyttelyissä, esimerkiksi Pesula Galleriassa Sipoossa, Kai Art Centerissä Tallinnassa, sekä Helsingin Taidehallissa.

Riikka Anttosen yksityisnäyttely Acorn Hunt oli esillä Forum Boxissa 5.1.—28.1.2024.

Kuva: Arto Marttinen.

 

TARU HAPPONEN (s. 1989, Lahti) on Helsingissä asuva kuvataiteilija, joka työskentelee maalauksen, kuvanveiston ja piirroksen parissa. Hän valmistui maisteriksi vuonna 2023 Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta.

Happonen tarkastelee teoksissaan ympäristöä ja eliöitä mikroskooppisen läheltä ja kaukaa kosmisesta mittakaavasta. Hänen teoksensa ovat saaneet vaikutteita luonnontieteistä ja scifistä. Ilmaisussa on esittäviä piirteitä, jotka hajoavat osittain abstrakteiksi. Teoksissa toistuvat usein luonnossa esiintyvät kuviot eri mittakaavoissa. Hän käyttää töissään laajaa materiaalista palettia, johon kuuluvat esimerkiksi öljyväri, kierrätysmuovi, mineraalihartsi, akryyli, pellava, metalli ja helmiäispigmentit. Orgaaninen ja synteettinen ovat erottamattomasti yhteen kietoutuneita.

Happosen teokset puhuvat ihmettelyn merkityksestä, maailman katsomisesta kompleksisena ja jatkuvasti muutoksessa olevana. Teoksissa eri kuviot, muodot ja materiaalit muodostavat linkkejä toisiinsa – ne korostavat elämän yhtenäisyyttä, jatkuvuutta ja ajan syviä kerrostumia.

Taru Happosen yksityisnäyttely Cosmic Zoom oli esillä Forum Boxissa 11.11.—4.12. 4, 2022.

 

KAIJA HINKULAN (s. 1984) työskentely koostuu veistoksellisista maalauksista, paikkasidonnaisia teoksista sekä videoperformansseista. Hän tutkii taiteellisessa työssään fantasian roolia osana arkista todellisuutta sekä tulevaisuuskuvien rakentumista. Hinkula on valmistunut taiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta. Hänellä on ollut yksityisnäyttelyitä Forum Boxissa, Oulun sekä Helsingin taidemuseossa ja yhteisnäyttely Henna Ahon kanssa, joka esitettiin KCCC -keskuksessa Liettuassa. Yhteisnäyttely tullaan esittämään Tartun raatihuoneella vuoden 2024 aikana. Hinkulan teokset kuuluvat Suomen Valtion Taideteostoimikunnan sekä Helsingin Taidemuseon HAM:in kokoelmiin. Hänet on valittu New Yorkiin Saastamoisen säätiön ja Kuvataideakatemian residenssiohjelmaan vuodelle 2025. Hinkulan seuraava yksityisnäyttely avautuu Turun Taidehallissa vuoden 2024 heinäkuussa.

Katja Hinkulan yksityisnäyttely Fire Hose Bar 50 oli esillä Forum Boxissa 17.9.10.10. 2021. 

 

JUUSO NORONKOSKI (s. 1983) on Helsingissä asuva ja toimiva kuvataiteilija, joka on valmistunut valokuvataiteen maisteriohjelmasta Aalto-yliopistosta vuonna 2015. Valokuvan, paikan sekä ajallisen keston välisellä suhteella on keskeinen rooli taiteilijan työskentelyssä. Noronkosken teokset ovat installaatioita, joissa hän yhdistelee valokuvaa, videota, ääntä, veistoksia sekä tekstikatkelmia. Noronkoski on pitänyt yksityisnäyttelyitä, Suomessa, Saksassa ja Japanissa. Hänen töitään on ollut esillä muun muassa Künstlerhaus Bethanienissä, Berliinissä, Loko Galleryssä, Tokiossa sekä galleria Sinnessä, Galerie Anhavalla, SIC galleriassa, Hippolytessä ja Forum Boxissa, Helsingissä.

Juuso Noronkoskin yhteisnäyttely KAKSI MILJOONAA SEKUNTIA Joonas Sirenin ja Tuomo Rainion kanssa oli esillä Forum Boxissa 8.4.—30.4.2023.

 

LEONOR RUIZ DUBROVIN (s. 1978) on kiinnostunut maalauksen fyysisistä ominaisuuksista. Hänen työskentelynsä keskittyy hyödyntämään maalauksen tarjoamia mahdollisuuksia mahdollisimman monipuolisesti. Dubrovin pyrkii hyödyntämään eri sekoitus- ja kerrostustekniikoita luodakseen teoksiinsa syvyyttä, täydentäviä mutkikkaita yksityiskohtia sekä moniosaisia kuvallisia efektejä. Taiteellisessa työssään Dubrovin sekoittaa eri vastakohtaisuuksia, kuten esittävää ja viitteellistä sekä todellisuutta ja fiktiota.  Hänen maalauksensa kuvaavat yksilön ylistämistä ja todellisen itsen etsimistä erilaisten muotokuvien ja olemuksien kautta. Dubrovin on työskentelyssään kiinnostunut henkilökohtaisen identiteetin muodostumisesta; miten sitä rajoitetaan, miten itse korostamme sitä eri tavoin, sekä kuinka ulkopuolisten ihmisten näkemykset ja ennakkoluulot vaikuttavat meihin.

Dubrovin on valmistunut taiteen maisteriksi  Kuvataideakatemiasta vuonna 2008. Hänen teokset ovat olleet esillä Suomessa sekä ulkomailla, kuten Galleria Modus Operandissa Madridissa, Tool Box -galleriassa Berliinissä sekä Suomen kulttuuri- ja tiedeinstiuutilla, Helsinki Contemporaryssa ja Forum Boxilla Helsingissä.

Hänen teoksensa kuuluvat Wihurin ja Pro Artibus -säätiön, Suomen Valtion Taideteostoimikunnan sekä Suomen taideyhdistyksen kokoelmiin. Sen lisäksi teoksia löytyy Päivi ja Paavo Lipposen kokoelmasta ja yksityisistä kokoelmista Suomessa, Espanjassa, Saksassa, Itävallassa sekä Saksassa. Hänet palkittiin Grönqvistskan säätiön palkinnolla vuonna 2023.

Leonor Ruiz Dubrovinin yksityisnäyttely Bolthole oli esillä Forum Boxissa 10.3.— 2.4.2023.

 

PÄIVI TAKALA (s. 1970) on uransa aikana syventynyt tutkimaan maalausten hajoamista ja muuttumista pitkältä ajalta. Takala on vanginnut maalauksiinsa illuusion murenivista kuvista, jonka jälkeen hän on rei’ittänyt pinnan kolmeuloitteisilla objekteilla. Hänen viimeisimmät teokset tutkivat korjaamisen elettä. Korjaaminen toimii työkaluna maalauksen aineellisen luonteen opettelemiseksi sekä tarjoaa mahdollisuuden tarkastella laajemmin asioiden korjaamisen ja paikkauksen merkityksiä. 

Päivi Takalan, Pia Euron ja Elena Näsäsen ryhmänäyttely pidettiin Forum Boxissa 5.5.—27.5.2007.

 

 

 

 

 

Forum Box suuntaa kesäretkelle Poriin 25.6.–28.7.2024

Forum Box
Kesäretkellä
25.6.–28.7.2024

25-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Forum Box järjestää Porissa Kesäretkellä-nimisen kesänäyttelyn. Galleria 3H+K:n kanssa yhteistyössä toteutettavassa myyntinäyttelyssä on esillä veistoksia, maalaustaidetta, grafiikkaa, valokuvaa ja videotaidetta seuraavilta taiteilijoilta:

Sampo Apajalahti, Petteri Cederberg, Kaisaleena Halinen, Anna Hyrkkänen, Mika Hytti, Kaisu Koivisto, Markus Konttinen, Tiina Elina Nurminen, Milla-Kariina Oja, Pekka Pitkänen, Vesa-Pekka Rannikko, Riikka Puronen, Kati Rapia, Satu Rautiainen, Antti Ruuhela, Antti Tanttu, Nora Tapper, Paula Tella, Kristiina Uusitalo, Mikko Waltari, Timo Wright

 

Näyttelyn avajaisia juhlitaan tiistaina 25.6. klo 18 eteenpäin, vapaa pääsy!

Näyttely on auki 25.6.–28.7.2024, ke–pe klo 12–18 ja la–su klo 12–16.

 

Galleria 3 H + K
Yrjönkatu 4, 28100 Pori

Kesän 2024 näyttelyohjelmisto

Forum Boxin kesäkauden 2024 näyttelyohjelmisto on julkaistu! Lue lisää taiteilijoista ja tulevista näyttelyistä alempaa. Tarkemmat näyttelykohtaiset tiedot päivittyvät verkkosivuillemme kevään aikana.

24.5.–16.6.2024
Vappu Johansson
Marjo Levlin
Tuomas Linna
Mediabox: Azar Saiyar

23.6.–14.7.2024
Anna Fröman
Mari Mäkiö
Jussi Pyky
Mediabox: Ville Koskinen

26.7.–18.8.2024
Maija Helasvuo
Mediabox: Paola Fernanda Guzmán Figueroa

3.8.–15.9.2024
Moderne Ruiner (Astrid Findreng, Elisabeth Engen & Grethe Britt Fredriksen)
Bianca Hisse
Magnhild Opdøl
Tonje Bøe Birkeland
Qi Tan


Vappu Johansson | 24.5.–16.6.2024

Sain pyöreitä kuparilaattoja. Päätin, että näillä mennään.

Taidegrafiikan vedostaminen on ankara laji. Tehtyä ei saa tekemättömäksi.

Värikerros vaatii toista peittämään itsensä. Silmä on harjaantunut etsimään virheitä. Olen tavoitellut täydellistä vedosta mutta joutunut peittämään tahroja.

Työhuone oli välillä ahdas mutta mielessäni oli avaruutta ja etäisyyksiä.

Kuparilevyt olivat painavia käsitellä mutta kun siirsin niillä väriä kellumaan paperin tyhjyydessä olin hetken aikaa kevyt ja onnellinen.

Muistelin elämän alkua ja tein olioita, joista ei tullut kenenkään esi-isiä.

Näyttelyssä on syväpainovedoksia vuosilta 2022–2024. Teokset ovat valmistuneet mietiskellen ja kerros kerrokselta.


Marjo Levlin | 24.5.–16.6.2024

Marjo Levlin (s. 1966) on ruotsinkieliseltä Pohjanmaalta kotoisin oleva, Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija/elokuvantekijä. Teoksissaan hän käsittelee sekä henkilökohtaisia että universaaleja aiheita yhdistäen historiaa ja ajankohtaisia ilmiöitä. Taidemaalarina uransa aloittanut Levlin työskentelee pääosin lyhytelokuvien ja installaatioiden kautta ja rakentaa usein teoskokonaisuudet kerättyjä ja löydettyjä esineitä sekä sattumaa hyödyntäen. Hänen viimeisimmissä teoksissa arkistot, tiede ja tutkimus on saanut yhä vahvemman roolin. Hänen teoksiaan on esitetty yksityis- ja ryhmänäyttelyissä sekä festivaaleilla 1990-luvun lopulta lähtien. Vuonna 2021 Levlin sai Tampereen elokuvajuhlien Risto Jarva palkinnon kokeellisella dokumentilla Ellipsis 2020, jossa kertoja törmää metsässä eläimenmuotoisiin maalitauluihin. Hän lähtee kerimään auki hengästyttävää ja kiehtovaa kulttuurihistoriallista vyyhtiä eläinten ja ihmisten oikeuksista, katseen vallasta, näyttelyobjekteiksi ja toiseuttavan katseen alaiseksi asettamisesta.

Forum Box Parvella esitettävä kaksikanavainen Underdog (2024) on jatkumoa liikkuvan kuvan teoksille joissa Levlin tutkailee eläinten ja ihmisten välistä suhdetta, sekä niitä hierarkkisia, usein ihmisen luomia rakennelmia joita lajien sisällä tai niiden välillä ilmenee, -tällä kertaa lähtökohtana koirat, sekä palanen henkilökohtaista historiaa.


Tuomas Linna | 24.5.–16.6.2024

Tuomas Linna (s. 1985) on Espoossa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Hän on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta vuonna 2019.


Anna Fröman | 23.6.–14.7.2024

Anna Fröman (s. 1973, Fjärås, Ruotsi) asuu ja työskentelee Göterborgissa. Hänen näyttelynsä THE WORLD HAS ENDED Forum Boxissa esittelee kolme eri projektia joissa käsitellään muiston ja menetyksen prosesseja. Projektit Everything has changed here, Sortavala filmit ja THE WORLD HAS ENDED perustuvat hänen omiin sekä hänen perheensä ja sukunsa tarinoihin, jotka käsittelevät hänen lapsuudenkotiaan, kotiseutuaan Karjalassa ja hänen isäänsä. Lue lisää tulevasta näyttelystä.

 


Mari Mäkiö | 23.6.–14.7.2024

Mari Mäkiö (s. 1982) on Helsingissä asuva ja työskentelevä taiteilija. Mäkiön teokset ovat yleensä installaatioita, joiden tekemisessä hän yhdistää erilaisia tekemisen tapoja ja materiaaleja, videosta ja äänestä perinteisempään käsillä tekemiseen, kuten keramiikkaan ja grafiikan menetelmiin. Hän työskentelee usein yhteistyössä eri alojen ammattilaisten ja muiden taiteilijoiden kanssa. Mäkiö on viime aikoina tarkastellut erityisesti ihmisen ja muiden eläinlajien kohtaamisia sekä niihin liittyviä erillisyyden, yhteyden ja empatian kokemuksia. Lisäksi häntä kiinnostaa käsitellä teostensa kautta ihmistä eläinlajina muiden joukossa evoluutiobiologian ja -historian kautta. Mäkiön teoksia on ollut esillä yksityis- ja ryhmänäyttelyissä Suomessa, Euroopassa ja Japanissa. Hän on valmistunut Taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun valokuvataiteen koulutusohjelmasta vuonna 2015 ja toiminut aktiivisesti taiteilijana siitä lähtien.


Jussi Pyky | 23.6.–14.7.2024

Jussi Pyky (s. 1985 Tyrnävä) asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on valmistunut Lahden Taideinstituutista vuonna 2009 ja Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta kuvataiteen maisteriksi vuonna 2016. Pyky on osallistunut aktiivisesti ryhmänäyttelyihin ja pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä Suomessa ja ulkomailla vuodesta 2009 lähtien. Hänen teoksiaan on muun muassa Seppo Fräntin taidekokoelmassa Kiasmassa sekä lukuisissa yksityisissä kokoelmissa.


Maija Helasvuo | 26.7.–18.8.2024

Kuvanveistäjä Maija Helasvuo (s. 1968) työskentelee puun, pronssin, keramiikan ja lasin parissa Hyvinkäällä sekä Riihimäellä. Helasvuo käsittelee teoksissaan elämän rajallisuuden kokemusta sekä sosiaalisia suhteita. Helasvuon mukaan kuvataiteessa juuri veistokset konkretisoivat abstraktit kokemuksemme käsillä kosketettavaksi todellisuudeksi. Näyttelyitä hänellä on ollut vuodesta 1990 sekä Suomessa että ulkomailla.

Helasvuo opiskeli kuvanveistoa Lahden Taideinstituutissa 1990-1994 ja suoritti myöhemmin kuvataiteen maisterin tutkinnon Taideyliopiston kuvataideakatemiassa. Helasvuolle on myönnetty useita palkintoja: Dukaattipalkinto (1999), William Thuring pääpalkinto (2011) ja Hyvinkään Taidepalkinto (2014). Vuonna 2020 Helasvuo voitti Joensuun kaupungin Ylisoutajan aukion taidekilpailun. Teos: Eväät mukaan! valmistui 2021. Vuonna 2022 Helasvuo valittiin Suomen Kuvanveistäjäliiton kunniajäseneksi ja 2023 Helasvuolle myönnettiin Suomen Leijonan Pro Finlandia -mitali.

Helasvuon teoksia on useissa taidekokoelmissa: Suomen Kansallisgalleria, Jenny ja Antti Wihurin Rahaston kokoelma, Hämeenlinnan Taidemuseo, Hyvinkään Taidemuseo, Heinon Taidesäätiön kokoelma, Suomen Taideyhdistys, HUS kokoelmat, Glyndwr University.U.K.  Joensuun Ev.lut Seurakunta, Suomen Liikemiesten kauppaoppilaitos, Uudenmaan Rakennusmestarit Oy, yksityiset kokoelmat.

Hänellä on myös useita julkisia töitä: Joensuun Ylisoutajan aukio, Hyvinkään sairaala, Kipinä talo Hyvinkää, Hyvinkään Ev.lut seurakunta, Studio Donner & Villatehdas Hyvinkää.


Tonje Bøe Birkeland: The Characters (2008 –)

Norjalaista nykytaidetta: Moderne Ruiner (Astrid Findreng, Elisabeth Engen & Grethe Britt Fredriksen), Bianca Hisse, Magnhild Opdøl, Tonje Bøe Birkeland, Qi Tan | 3.8.–15.9.2024

Näyttely on yhteistyö Forum Boxin ja norjalaisen Bærum Kunsthallin kanssa. Forum Boxin jäsentaiteilijoista koostuva raati kuratoi Bærum Kunsthallin järjestämän avoimen hakuun pohjautuvan norjalaista nykytaidetta esittelevän näyttelykokonaisuuden. Jotta näyttely olisi mahdollisimman monipuolinen katsaus norjalaiseen nykytaiteeseen, mukaan valikoitui eri vaiheessa uraansa olevia ja eri taiteen aloilla ja tekniikoilla työskenteleviä taiteilijoita.

Lue lisää taiteilijoista täältä.

Forum Boxin 25-vuotisjuhlavuosi

Vuosi 2024 on Forum Boxin 25-vuotisjuhlavuosi! Taideosuuskunta galleriatoiminnan takana perustettiin jo 1996, mutta ensimmäisen näyttelyn avajaisia vietettiin kesäkuun 17. vuonna 1999.

Juhlavuonna ohjelmassa on näyttelyiden lisäksi esimerkiksi keskusteluja taiteilijoiden kesken ja koira-croquis’ta…

Merkkaa kalenteriin ensimmäiset tapahtumat (lisätiedot päivittyvät myöhemmin tapahtumat-sivulle):

21.2. Koira-croquis
Mallina mahtava Lamppu-koira.

1.3. Mammu ja Pasi Rauhalan performanssi
Mammu ja Pasi Rauhalan Kaiken se kestää -kirjan julkistustilaisuus. Tilaisuuden aluksi nähdään Rauhaloiden kestoltaan määrittelemätön performanssi, joka on suunniteltu tilan jylhä arkkitehtuuri huomioiden ja sitä hyödyntäen.

11.4. Taiteilijakeskustelu
Keskustelemassa Tarmo Paunu ja Katja Tukiainen, Vesa-Pekka Rannikko moderoi.

15.6. Syntymäpäivän kakkukahvit
Tervetuloa juhlimaan 25-vuotiasta Boxia kakun ja kahvin äärelle!

Kevätkauden 2024 näyttelyohjelmisto julkaistu

Forum Boxin kevätkauden 2024 näyttelyohjelmisto on julkaistu! Lue lisää taiteilijoista ja tulevista näyttelyistä alempaa. Tarkemmat näyttelykohtaiset tiedot päivittyvät verkkosivuillemme kevään aikana.

5.–28.1.2024
Riikka Anttonen, Petri Kaverma, Kasper Muttonen
Mediabox: Risto-Pekka Blom

2.–25.2.2024
Riikka Aihinen, Ewa Górzna & Katarzyna Miron, Sara Pathirane
Mediabox: Kati Roover

1.–24.3.2024
Adel Abidin
Mediabox: Nastja Säde Rönkkö

30.3.–21.4.2024
Tarmo Paunu
Mediabox: Antti Tanttu

24.4.–19.5.2024

Taneli Rautiainen

Mediabox: David Muth

 


 

Riikka Anttonen | 5.–28.1.2024

Riikka Anttonen on Helsingissa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Hän työskentelee kuvanveiston ja maalaustaiteen laajennetuilla alueilla. Tilan, taideteoksen ja taideobjektin välisten kategorioiden tutkiminen ja hälventäminen on Anttosen työskentelylle keskeistä. Teoskokonaisuudet ovat usein tiiviissä vuoropuhelussa ympäristönsä kanssa, välillä sulautuen tai kiinnittyen siihen. Hän on kiinnostunut tarkastelemaan erilaisia, luonteeltaan muuntuvia asioita ja ilmiöitä, tai fantasioimaan maailmoista, jotka pakenevat yksiselitteisiä määritelmiä. Taustalla on halu tutkia ja ylittää erilaisia rajoja, käsitellä vaihtoehtoisia identiteettejä, suhteellisuuksia ja materiaalisuutta koskevia kysymyksiä. Anttonen työstää erilaisia materiaaleja, kuten puuta ja kiveä, yhdistäen kuvanveiston elementtejä maalaustaiteen laajennettuun kenttään. Edellisissä teoskokonaisuuksissaan hän on tutkinut ilmiöitä kuten muutosta ja metamorfoosia muun muassa maalauksen kokeellisen toimijuuden ja tilainterventioiden kautta.

Anttonen on valmistunut Taideyliopiston kuvataideakatemiasta kuvataiteen maisteriksi vuonna 2023 ja Aaltoyliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta taiteen maisteriksi vuonna 2012. Hänen teoksiaan on ollut esillä Suomessa, Saksassa ja Virossa.

www.riikkaanttonen.com

 

Petri Kaverma | 5.–28.1.2024

Petri Kaverma on työskennellyt kuvataiteilijana yli kolmekymmentä vuotta. Tämän lisäksi hän on toiminut Taideyliopiston Kuvataideakatemian tutkijatohtorina ja yliopistonlehtorina sekä erilaisissa yhteistyöprojekteissa, luottamustehtävissä, puhujana, toimittanut ja kirjoittanut alan julkaisuihin. Taiteen tekeminen on Kavermalle käsitteellistä ja tutkivaa. Vuodesta 2020 lähtien hän on työskennellyt ”Ruumis ja rauta” -näyttelytrilogian parissa. Forum Boxiin tammikuussa avautuvan näyttelyn teokset vievät eteenpäin trilogian tulevia osuuksia ja teemoja.

www.kaverma.fi

 

Kasper Muttonen | 5.–28.1.2024

Kasper Muttonen (s. 1979) on helsinkiläinen kuvataiteilija, joka on valmistunut Kuvataideakatemiasta kuvataiteen maisteriksi 2003 maalaustaiteen osastolta. Kuvataiteen ohella hän on opiskellut myös arkkitehtuuria Teknillisessä korkeakoulussa. Taiteen sekä arkkitehtuurin vaikutteiden yhdistäminen on leimannut Muttosen 20-vuotista taiteellista työskentelyä koko ajan opintojen päättymisestä lähtien.

Muttosen taide on kolmiuloitteista eri materiaaleista tehtyä veistoksen, arkkitektonin tai jopa kolmiuloitteisen maalauksen hybridiä. Mittakaavaltaan pienistä teoksista, jopa ihmisen mittakaavaan kasvaviin teoksiin tai julkisen tilan väliaikaisiin monumentteihin. Viime vuosina valo sekä valon ilmiöiden tutkiminen on muuttanut Muttosen taiteen kuvakieltä.

Muttonen on pitänyt säännöllisesti näyttelyitä Suomessa eri gallerioissa sekä ryhmänäyttelyissä, että Euroopassa Ruotsissa, Norjassa, Saksassa ja Sveitsissä kuin myös Yhdysvalloissa. Taiteellisen työskentelyn lisäksi hän on toiminut aktiivisesti Helsingin Lapinlahden yhteisössä että Galleria Huudossa.

Riikka Aihinen | 2.–25.2.2024

Riikka Aihinen (s. 1976) on turkulainen taidemaalari. Hän valmistui kuvataiteilijaksi Lahden Taideinstituutista 2004. Taideopintoja hän on lisäksi suorittanut Lahden Muotoiluinstituutissa (Taiteen perusopettajan opinnot) 2005-2006. Uransa aikana hän on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä ja osallistunut ryhmä- sekä yhteisnäyttelyihin Suomessa. Viimeisimmät yksityisnäyttelyt olivat Poriginal Galleriassa Porissa 2023 ja tm-galleriassa Helsingissä 2022.

Taiteessaan Aihinen tarkastelee sisäistä kokemusmaailmaansa ja jäsentää siten olemassaoloaan. Hän pyrkii tunnistamaan mielessä ja kehossa olevia tunteita sekä niiden lähtökohtia ja tuomaan ne
maalauksiinsa. Viime vuosien teoksissa käsitellään kaksijakoisuutta eri tavoin. Tämä näkyy kuvapinnan jakautumisena ja kuvapareina. Ajatuksia taustalla ovat kiinnostus mm. mielen ja kehon suhteeseen sekä mielen sisällä olevat ristiriidat.

 

Ewa Górzna & Katarzyna Miron | 2.–25.2.2024

Ewa Górzna and Katarzyna Miron are visual artists working together in the field of moving image. In their artistic practice they are interested in human relationship with nature and our coexistence with other species. Their artistic methodology balances on the border between observatory documentary and fiction, exploring various forms of visual and sound narratives. Both artists hold Master of Fine Arts degree from the Finnish Academy of Fine Arts. Their films and installations have been shown at various exhibitions in Finland and abroad and screened on numerous international film and video festivals. Currently they live and work in Helsinki.

 

Sara Pathirane | 2.–25.2.2024

Sara Pathirane on helsinkiläinen kuvataiteilija, hän on työskennellyt pian kaksikymmentä vuotta videon ja maalaustaiteen keinoin. Pathirane on käsitellyt teoksissaan usein maisemassa olemista ja etsinyt tapoja luoda tunnustaen taiteen rituaalisen voiman.

Tulevassa näyttelyssä Sapfon eräässä runossa kuvailema hyasintin värinen muna kuoriutuu ja maalaus löytää isäntäkasvin.

www.sarapathirane.com

 

Adel Abidin | 1.–24.3.2024

Adel Abidin (b. 1973)  was born in Baghdad and currently resides between Helsinki and Amman. He received a B.A. in painting from the Academy of Fine Arts in Baghdad (2000) and an M.F.A from the Academy of Fine Arts in Time and Space Art in Helsinki (2005). He works with various media such as videos, video installations, multi media sculptures and sound based installations and photography to explore the issues of the contemporary world that we are living in. His main point of departure is always linked to his intention to explore the complex relationship between visual art and politics & identity. Using a sharp palette of irony and humour he finds himself gravitating towards different social situations dealing with elusive experiences and cultural alienation.

Since his representation of Finland at the Nordic Pavilion in the 52nd Venice Biennale (2007), his work has been the subject of major exhibitions worldwide. Abidin’s work continues to be well represented in both private and public collections.

www.adelabidin.com

 

Tarmo Paunu | 30.3.–21.4.2024

Tarmo Paunu (s. 1971) on helsinkiläinen taidemaalari, joka kasvoi taiteilijaperheessä Suomenlinnassa. Nykyisin Paunu asuu ja työskentelee Pispalassa Tampereella. Paunu on valmistunut Kuvataideakatemiasta maalaustaiteen osastolta vuonna 2008.  Hänelä on ollut yksityisnäyttelyitä Suomessa, Saksassa ja Ruotsissa sekä yhteisnäyttelyitä Suomessa, Baltian maissa, Norjassa, Kyproksella ja Slovakian Bratislavassa. Merkittävimpiä niistä ovat olleet mm. Vuoden taiteilija -näyttely Rakkaudesta (Taidehalli, Helsinki, 2013), yksityisnäyttely Jumala on nainen (Kunstihoone, Tallinna, 2014), yksityisnäyttely Ruotsissa (Galleri21, Malmö, 2007) sekä Oh My God! -yhteisnäyttely Norjassa (Konstlaboratorium, Vestfossen, 2007). Paunun teoksia on useissa suomalaisissa julkisissa ja yksityisissä kokoelmissa sekä julkisissa tiloissa.

 

Taneli Rautiainen | 24.4.–19.5.2024

Taneli Rautiainen (s. 1983) on tullut tunnetuksi teoksillaan, joissa arkiset elementit muuttuvat oudoiksi, muokaten kuvaamme todellisuudesta. Rautiainen hyödyntää teoksissaan kaikenlaisia eri tekniikoita, kuvanveistosta valoon ja ääneen. Rautiaisen teoksia kuuluu useisiin taidekokoelmiin ja hän on toteuttanut monia julkisia taideteoksia.

www.tanelirautiainen.fi

 

 

VUODEN 2023 LINNAMO-PALKINTO MYÖNNETTY KUVATAITEILIJA MERVI KYTÖSALMI-BUHLILLE

Olga ja Vilho Linnamon Säätiö jakaa yhteistyössä osuuskunta Forum Boxin kanssa toista kertaa 15 000 euron suuruisen Linnamo-palkinnon. Palkinto myönnetään kuvataiteilija Mervi Kytösalmi-Buhlille (s. 1948) taiteellisessa työssä osoitetusta avarakatseisuudesta. Palkintolautakunta luonnehtii Kytösalmi-Buhlin työtä seuraavasti:

 

”Mervi Kytösalmi-Buhl on suomalaisen videotaiteen pioneereja, jonka 1970-80-luvuilla tekemää työtä voidaan kiistatta pitää yhtenä alkupisteenä videotaiteelle Suomessa. Düsseldorfin Taideakatemiassa muun muassa Joseph Beuysin ja Nam Jun Paikin opeissa 1970-luvulla koulutuksensa saanut Kytösalmi-Buhl lähestyy varhaisimmissa teoksissaan kehoa plastisena ja veistoksellisena materiaalina, joka on monitahoisessa vuorovaikutus- ja riippuvuussuhteessa hänen tuolloin pääasiallisesti käyttämäänsä mediaan, videoon. Taiteilijan oma keho purkaa ja rakentaa näissä teoksissa sukupuolen ja subjektiviteetin käsitettä performatiivisesti. Uudemmissa teoksissa keho on fyysisesti etäämpänä; se on muistinvarainen, hauras ja läsnä vain symbolisesti, aina suhteessa erilaisiin materiaalisuuksiin. Kytösalmi-Buhlille taide on aina ollut tapa jäsentää suhdetta ympäröivään tilaan ja todellisuuteen, teosten kontekstista tai välineestä riippumatta. Mervi Kytösalmi-Buhlille myönnettävä vuoden 2023 Linnamo-palkinto on tunnustus merkittävälle, omaa polkuaan raivanneelle yksilölliselle äänelle Suomen taiteen kentällä.”

MERVI KYTÖSALMI-BUHL

Mervi Kytösalmi-Buhl on syntynyt Imatralla ja opiskellut Saksassa Kölnin taidekorkeakoulussa ja  Düsseldorfin taideakatemiassa. Jälkimmäisessä opettajakuntaan kuuluivat muun muassa Joseph Beuys ja Nam June Paik. Kytösalmi-Buhl asuu ja työskentelee Kölnissä. Kesät hän viettää Ruokolahdella. Vuosina 1978-84 Mervi Kytösalmi-Buhl työsti laajan videoteosten kokonaisuuden, jota pidetään yleisesti alkupisteenä performanssilähtöiselle videotaiteelle Suomessa. Kytösalmi-Buhlin mukaan teosten keskeisiä osatekijöitä ovat henkilö, liike, tila ja aika. Uudemmat työnsä Kytösalmi-Buhl on tehnyt valokuvina, esinekoosteina ja tekstiiliveistoksina. Kytösalmi-Buhlin teoksia löytyy muun muassa Nykytaiteenmuseo Kiasman kokoelmista.

LINNAMO-PALKINTO

Linnamo-palkinto on joka toinen vuosi jaettava suomalainen kuvataidepalkinto, jonka myöntää Olga ja Vilho Linnamon Säätiö. Palkinto annetaan tunnustuksena taiteellisessa työssä osoitetusta avarakatseisuudesta. Se on suuruudeltaan 15 000 euroa, ja se jaetaan toista kertaa vuonna 2023. Palkinnolla Olga ja Vilho Linnamon Säätiö haluaa antaa tunnustusta kuvataiteen ilmaisuvoimaa elävöittävälle työlle, kokeilevuudelle, joka tapahtuu usein taidemaailman parrasvalojen katveessa.

Linnamo-palkinto myönnetään suomalaiselle tai Suomessa vakituisesti toimivalle kokeneelle kuvataiteilijalle tai taiteilijaryhmälle, jonka työskentelyn voi odottaa johtavan kiinnostaville urille myös tulevaisuudessa. Palkinto myönnetään läheisessä yhteistyössä osuuskunta Forum Boxin kanssa: siihen sisältyy rahallisen tunnustuksen lisäksi mahdollisuus yksityisnäyttelyn pitämiseen Forum Boxissa.

Päätöksen palkinnonsaajasta on tehnyt Olga ja Vilho Linnamon Säätiön hallitus taiteilijoista koostuvan kolmijäsenisen palkintolautakunnan esityksen pohjalta. Vuosina 2021–2023 palkintolautakuntaan kuuluvat taiteilijat Markus Konttinen (s. 1957), Jani Ruscica (s. 1978) ja Man Yau (s. 1991).

Lue lisää: https://linnamonsaatio.fi/linnamo-palkinto/

Vuoden 2025 näyttelyvalinnat tehty

Forum Boxin avoimeen hakuun perustuvat näyttelyvalinnat vuodelle 2025 on saatu päätökseen.

Sekä näyttelypaikan saaneille että tällä kertaa ilman paikkaa jääneille on ilmoitettu päätöksestä henkilökohtaisesti.

Hakemuksia tuli tänä vuonna yli 300, kiitos jokaiselle hakijalle!

Vuoden 2023 Linnamo-palkinnon jakotilaisuus

Vuoden 2023 Linnamo-palkinnon jakotilaisuus

Aika: Torstaina 23.11.2023 klo 18
Paikka: Galleria Forum Box, Ruoholahdenranta 3 a

Lämpimästi tervetuloa toista kertaa jaettavan Linnamo-palkinnon jakotilaisuuteen Galleria Forum Boxiin! Olga ja Vilho Linnamon Säätiö myöntää palkinnon tunnustuksena taiteellisessa työssä osoitetusta avarakatseisuudesta. Palkinto myönnetään läheisessä yhteistyössä osuuskunta Forum Boxin kanssa: siihen sisältyy rahallisen tunnustuksen lisäksi mahdollisuus yksityisnäyttelyn pitämiseen Forum Boxissa. Ensimmäinen Linnamo-palkinto myönnettiin vuonna 2021 taiteilija James Prevettille.

Tilaisuudessa paljastetaan vuoden 2023 Linnamo-palkinnon saaja. Lisäksi James Prevett keskustelee voittajan kanssa heidän töidensä teemoista.

Tilaisuudessa on viinitarjoilu.

Linnamo-palkinto

Linnamo-palkinto on joka toinen vuosi jaettava suomalainen kuvataidepalkinto, jonka myöntää Olga ja Vilho Linnamon Säätiö. Se on suuruudeltaan 15 000 euroa, ja se jaetaan toista kertaa vuonna 2023.

Palkinto myönnetään läheisessä yhteistyössä osuuskunta Forum Boxin kanssa: siihen sisältyy rahallisen tunnustuksen lisäksi mahdollisuus yksityisnäyttelyn pitämiseen Galleria Forum Boxissa.

Palkinnolla Olga ja Vilho Linnamon Säätiö haluaa antaa tunnustusta kuvataiteen ilmaisuvoimaa elävöittävälle työlle, kokeilevuudelle, joka tapahtuu usein taidemaailman parrasvalojen katveessa.

Linnamo-palkinto myönnetään suomalaiselle tai Suomessa vakituisesti toimivalle kokeneelle kuvataiteilijalle tai taiteilijaryhmälle, jonka työskentelyn voi odottaa johtavan kiinnostaville urille myös tulevaisuudessa.

Päätöksen palkinnonsaajasta tekee Olga ja Vilho Linnamon Säätiön hallitus taiteilijoista koostuvan kolmijäsenisen palkintolautakunnan esityksen pohjalta. Vuosina 2021–2023 palkintolautakuntaan kuuluvat taiteilijat Markus Konttinen (s. 1957), Jani Ruscica (s. 1978) ja Man Yau (s. 1991).

Lisää palkinnosta säätiön sivuilla: https://linnamonsaatio.fi/linnamo-palkinto/

Forum Boxin uusi blogi

Forum Boxilla on nyt myös blogi! Linkki blogiin löytyy valikosta.

Kokoamme blogiin Boxin kuulumisia, harjoittelijoidemme tuotoksia sekä näyttelyistämme kirjoitettuja juttuja.

Käy lukemassa harjoittelijoidemme Pon ja Alicen uudet tekstit tästä.

Gallerian valaistus uusittu

Luodaksemme taiteen esittämislle entistä paremmat puitteet, galleriamme vanhat loisteputkivalot on vaihdettu uusiin LED-putkivalaisimiin. Valojen CRI (colour rendering index) on huikeat 96.

Kiitos Lumilab Oy ja Suomen Kulttuurirahasto!

 

Porin Juhlaviikkojen 2023 näyttelyt toteutetaan yhdessä Forum Boxin kanssa

Porin Juhlaviikkojen (22.9.–15.10.2023) näyttelyt toteutetaan tänä vuonna yhteistyössä Osuuskunta Forum Boxin kanssa. Porin Juhlaviikot on porilaisen Taiteilijaseura NYTE ry:n organisoima underground-henkinen ja poikkitaiteellinen festivaali, jota on järjestetty säännöllisesti vuodesta 2007.

Kolmiviikkoisena toteutuva tapahtuma- ja näyttelykokonaisuus pitää sisällään kolmeen eri sijaintiin rakentuvat kuvataidenäyttelyt sekä useampia tapahtumailtoja, joissa nähdään mm. runoutta, musiikkia ja videotaidetta. Koko Juhlaviikkojen ohjelma on yleisölle maksutonta

Forum Boxin jäsentaiteilijoista mukana ovat Mark Niskanen & Jani-Matti Salo, Petteri Cederberg, Mika Hytti, Eemil Karila, Kaisu Koivisto, Milla-Kariina Oja, Nora Tapper, Johanna Väisänen ja Timo Wright.

 

Kuva: Aula, Niskanen & Salo. Juhlaviikoilla työryhmältä nähdään teos Aistiliputus, joka on kuudesta lipusta koostuva julkinen teos Porin kaupunkitilaan.

Forum Boxin avoin haku vuodelle 2025 on nyt käynnissä!

Taiteilijat, kuraattorit tai työryhmät voivat hakea Forum Boxista näyttelyaikaa vuodelle 2025. Tarkemmat tiedot tilasta, hinnoista ja valintaprosessista sekä hakulomake ja ohjeet tarvittavista liitteistä löytyvät näyttelyhakusivulta.

Hakuaika päättyy perjantaina 15.9.2023 klo 15:00 (Suomen aikaa).

Näyttelyt valitsee Forum Boxin jäsenistä koostuva näyttelytoimikunta. Näyttelyhaussa toteutetaan Forum Boxin strategian mukaista ohjelmistopolitiikkaa. Tavoitteena ovat taiteilijoiden työskentelyedellytysten parantaminen sekä entistä joustavampi ja monipuolisempi, taiteellisesti korkeatasoinen näyttelyohjelmisto.

Syyskauden 2023 näyttelyohjelmisto on julkaistu

Forum Boxin syyskauden näyttelyohjelmisto on nyt julkaistu! Lue lisää taiteilijoista ja näyttelyiden teemoista alta. Tarkemmat näyttelykohtaiset tiedot päivittyvät myöhemmin.

❦❦❦

8.9.–1.10.2023
Teemu Saukkonen
Mediabox: Marja Viitahuhta & Ánnámáret

6.–29.10.2023
John Court
Mediabox: Kristoffer Ala-Ketola

3.–26.11.2023
James Prevett
Mediabox: Liinu Grönlund & Okku Nuutilainen

1.–23.12.2023
Noora Nio-Juss
Mediabox: Jade Kallio & Remi Vesala


Teemu Saukkonen

Nyljetty jänis / Skinned rabbit (2020–2021). Kuva: Jouko Järvinen.

Moments of Life -näyttelyn teema ja alkusysäys on kehittynyt useiden vuosien ajan. Osittain maalausten syntymistä on inspiroinut Teemu Saukkosen yli vuosikymmenen jatkuneet säännölliset matkat Kaakkois-Aasiaan, missä suhtautuminen eläimiin ravintona, kuten esimerkiksi koiriin ja lintuihin, on erilaista kuin meillä.

Maalausten sisältö liikkuu merkitysten ”veitsenterällä”, kun ihmisen käsittelemät eläimet kuvaavat paitsi kärsimystä ja elämän loppumista myös ravintoa. Teosten luontokappaleet symboloivat luopumista ja viattomuutta sekä ihmisen valtaa ja vieraantumista luonnosta.

Maalausten anteeksipyytelemätön realismi ja suorasukaiset siveltimenvedot ilmaisevat salaperäistä uhkaa, mutta myös toivoa. Eläimet on maalattu lähes ”eläviksi” herkullisella värin käsittelyllä, ja niiden liioiteltu koko ehdottaa jokaisen luontokappaleen kunnioittamista. Teosten mustalla huumorilla höystetty (sur)rationaalinen tragedia on myötäelävää, ja ihmisen vallassa on päättää, miten itse täydentää maalausten (Moments of life) kertomukset.

Teemu Saukkonen (s. 1954) asuu ja työskentelee Tampereella. Saukkosen uran alku 1978–1982 osui maalaustaiteen nousukauteen. Hänen edustamaansa suuntausta kutsuttiin uusekspressionismiksi, jonka tyylipiirteitä olivat figuratiivisuus ja pyrkimys yksilölliseen tunnevoimaiseen ilmaisuun. Saukkosen aiheena oli aluksi ihminen. Myöhemmin hänen teoksiinsa tuli käsitteellisiä readymade – elementtejä ja ei-esittävyyttä. 2000-luvun alussa Saukkonen hyödynsi maalauksissaan vanhoja ristipistotöitä, joiden kautta hän palasi esittävyyteen. Uusimmissa maalauksissa Saukkosen aiheena on ollut elämän haavoittuvuus ja katoavaisuus sekä ihmisen ja luonnon suhde. Saukkonen on aina hyödyntänyt taiteellisia ja yhteiskunnallisia virikkeitä omassa taiteessaan.


John Court

John Court (b. 1969, Bromley, Kent, UK; lives in Tornio, Finland) produces art that springs from personal experience, focuses on the body and, most importantly, hinges on process and the passage of time.

Court graduated from London’s Camberwell School of Art (1994) and obtained a 1st Class Honours Degree in Sculpture from the Norwich School of Art and Design (1997) and, although the general character of his projects has evolved over time, the artistic footing he developed while a sculpture student continues to be a mainstay of his approach. Colour, for example, never requites consideration, since it is predetermined by the materials he uses. And while he continues to produce sculptural objects and draw, these processes are frequently adapted to respond to specific contexts and/or dovetailed into time-based works. The resulting transformations greatly expand the scope of these artistic approaches and generate outcomes that are unexpected and intrigue. Moreover, Court’s interest in process is so far-reaching that he does not differentiate between work produced in the studio or live before audiences. He considers all to be performative.

Court has exhibited extensively and has been invited to perform at major events such as Navigating North KIASMA Museum of Contemporary Art (2023)  Belfast International Festival of Performance Art Belfast, Northern Ireland, UK (2023, Das Dicke Ende in Bern Art Museum Switzerland (2018), MA, Art Museum in Rouyn-Noranda Canada (2018), UP-ON Live Art festival Chengdu China (2017), SIGNAL Festival in Brussels Belgium (2017), Beijing Live in China (2016), Viva! Art Action festival in Montreal, Canada (2015), 7a*11d in Toronto, Canada(2014), DigitaLive in Guangzhou, China (2014), SpaceX Gallery Exeter in UK (2012), Guangzhou Live Art Festival in China (2010), ANTI Contemporary Art Festival in Finland (2010 and 2018), the Venice Biennale (2005) and the Liverpool Biennial (2004).


James Prevett

James Prevett was born in Cambridge, England and currently lives in Helsinki. He makes things to gather around – objects, events, text, video, often combined together as sculpture, and is interested in sculpture as means to explore the limits of minds and bodies, both personal and collective.

His two intersecting modes of artistic practice, studio based making and a social practice, both explore sculpture and its social relations. James often works with other people as a way of exploring this bringing alternative voices to the work.

He has exhibited widely including in UK, Finland, Thailand, USA, Austria and Brazil, and was part of a team that represented Great Britain at the Venice Biennale of Architecture 2006. His works are in the Kiasma, Finnish National Gallery collection and numerous private collections. James is a Lecturer in Sculpture at the Academy of Fine Arts of Uniarts Helsinki. In 2021 he was awarded the inaugural Linnamo Prize, by the Olga and Vilho Linnamo Foundation for committed exploration shown in artistic practice.


Noora Nio-Juss

Levoton uni (2022), puupiirros, 2,5 x 3 m. Kuva: Noora Nio-Juss.

Noora Nio-Juss (s. 1976) on helsinkiläinen kuvataiteilija. Noora valmistui Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta kuvataiteen maisteriksi vuonna 2017 ja kuvataiteen kandiksi Viron Taideakatemiasta vuonna 2000, pääaineena maalaus.

Nio-Juss on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä ja osallistunut ryhmänäyttelyihin niin Suomessa kuin ulkomailla. Viimeisimmät näyttelyt Turun Taidehallissa, Galleria Sculptorissa Helsingissä, Tallinnan Taidehallin Galleriassa, Riihimäen taidemuseossa ja VS Galleriassa Fiskarsissa. Nio-Jussin teoksia on mm. Suomen Kansallisgallerian, Helsingin kaupungin taidemuseon, Paulon Säätiön, Mäntän kaupungin ja Tampereen taidemuseon kokoelmissa. Noora Nio-Juss oli vuoden 2020 Queen Sonja Print Award -palkintoehdokas ja vuonna 2021 hän sai William Thuring palkinnon.

Viime vuodet Nio-Juss on työskennellyt suurikokoisten puupiirrosten parissa. Hänen puupiirrokset liikkuvat maalauksen ja puugrafiikan välimaastossa. Noora etsii puugrafiikalle uusia esittämismuotoja sekä tapoja sen tekemiselle ja kokemiselle.

Tulevaa näyttelyä ovat tukeneet Greta ja William Lehtisen säätiö, Taiteen edistämiskeskus ja Stark.

Forum Box mukana Art Fair Suomi Goes Galleries -nykytaidefestivaalilla

Forum Box on jälleen mukana Art Fair Suomi Goes Galleries -nykytaidefestivaalilla. Muut mukana olevat galleriat ja koko ohjelman löydät tapahtuman verkkosivuilta.

Festivaalin avajaisia juhlitaan tiistaina 6.6. jolloin myös Forum Box on poikkeuksellisesti auki klo 19.00 asti, lämpimästi tervetuloa tutustumaan Inka Bellin ja Marianne Sirin yksityisnäyttelyihin! Mediaboxissa on esillä Artor Jesus Inkerön Jab (2020).

Tarjolla festivaalin avajaisillan kunniaksi myös pientä kurkunkostuketta.

Taidehistorijoitsija Jane Vuorisen mm. Jenni Eskolan taiteellista työskentelyä käsittelevä artikkeli julkaistu

Taidehistorijoitsija Jane Vuorisen artikkeli Photography and the Organic Nonhuman: Photographic Art with Light, Chlorophyll, Yeasts, and Bacteria (avoimesti saatavilla) on julkaistu Konsthistorisk tidskrift -julkaisussa. Vuorinen tarkastelee artikkelissa esimerkiksi Jenni Eskolan taiteellista työskentelyä. Jenni Eskolan ja Antti Oikarisen yhteisnäyttely Välissä nähtiin Forum Boxissa loka-marraskuussa 2021.

Verkkokauppa on avattu!

Verkkokauppa on avattu!

Etsitkö nopealla aikataululla esimerkiksi taidelahjaa ylioppilaalle tai syntymäpäiväsankarille? Tai haluatko ilahduttaa itseäsi taideteoksella, joka kestää aikaa?
Tutustu Forum Boxin jäsentaiteilijoiden grafiikan vedoksiin verkkokaupassamme!

Forum Boxin vuoden grafiikan salkun on koonnut taidegraafikko ja Forum Boxin taiteilijajäsen Tapani Mikkonen (1952–2014). Mikkosen ajatus keskenään hyvin erilaisten taiteilijoiden yhdistämisestä yhdeksi kokonaisuudeksi  muuttuu salkkuun tutustuvan silmissä rikkaudeksi. Yhteensä kymmenen kuvanveistäjän, taidegraafikon ja taidemaalarin grafiikan kokoelma puhuttelee juuri erilaisuudellaan. Vedoksia on myynnissä seuraavilta taiteilijoilta: Kain Tapper, Outi Heiskanen, Jukka Mäkelä, Teemu Saukkonen, Tapani Mikkonen, Antti Tanttu, Kirsi Neuvonen, Jukka Lehtinen, Päivi Lempinen ja Kristian Krokfors.

Grafiikan salkkua on valmistettu yhteensä 30 kpl ja jokainen salkku on numeroitu. Verkkokaupassa on myynnissä sekä yksittäisiä vedoksia että kokonaisia salkkuja. Lisäksi osa teoksista on saatavilla myös kehystettyinä.

Verkkokauppa tulee kevään mittaan täydentymään myös taidekirjoilla sekä muilla Forum Box -tuotteilla.

Verkkokauppaan pääset tästä.

Forum Box mukana Valitse vastuullisemmin -palvelussa

Forum Box on nyt mukana Helsingin kaupungin Valitse vastuullisemmin -palvelussa. Palvelu auttaa kaupunkilaisia tekemään kestäviä valintoja esittelemällä toimijoita, jotka ovat läpäisseet vastuullisempien valintojen kriteeristön. Forum Box on sitoutunut toimimaan vastuullisesti ja pyrkii aktiivisesti edistämään ekologisempia ja oikeudenmukaisempia tapoja elää yhteisellä planeetallamme. Voit tutustua palvelun kriteereihin tästä.

Kesän 2023 näyttelyohjelmisto

Forum Boxin kesäkauden näyttelyohjelmisto on nyt julkaistu! Lue lisää taiteilijoista ja näyttelyiden teemoista alta. Tarkemmat näyttelykohtaiset tiedot päivittyvät kevään mittaan.

❀❀❀

5.5.–28.5.2023
Simo Ripatti
Mediabox: Jukka Silokunnas

2.6.–25.6.2023
Inka Bell
Marianne Siri
Mediabox: Artor Jesus Inkerö

30.6.–23.7.2023
Aiko Tsukahara
Mediabox: Arttu Nieminen

11.8.–3.9.2023
dylan ray arnold
Eeva Hannula & Ville Kumpulainen
Pilvi Ojala
Mediabox: Helka Heinonen

 

 

5.5.–28.5.2023

Simo Ripatti: Varjo

Näyttelyni on kooste eräänlaisia tulkintoja hetkistä, jolloin havainto ilman ajattelua voi aiheuttaa epämääräisen tuntemuksen. Poikkeavan tilanteen yllättävyys voi lamaannuttaa ennen varsinaisen tapahtuman ymmärtämistä. Kuin turvallinen tilanne muuttuisi yht’äkkiä uhkaavaksi tai näyttäytyisi erilaisena kuin todellisuudessa. Havainto on perustana todellisuuteen liittymisessä, mutta vasta muistiin vertaaminen, muistin ja havainnon kyseenalaistaminen ja tietoinen ajattelu muodostavat luotettavan kokemuksen. Se on mielestäni monelta osin tämän näyttelyn kokemista määrittelevä ominaisuus. Näyttelyn lähtökohtana on ajatukseni olemassaolon ja tapahtumien sattumanvaraisuuksista ja kuinka ne kohtaavat oman ymmärryksen ja muodostavat sitä kautta näkökulman.

Simo Ripatti (s. 1975) on kuvataiteilija, jonka pyrkimyksenä on havainnollistaa vähäeleisesti ja hienovaraisin keinoin vaikeasti sanallistettavia aiheita. Teoksissa tilankäyttö on lähes poikkeuksetta aktiivisena elementtinä.

http://simoripatti.com/

MEDIABOX

Jukka Silokunnas: Transporter (2020)

 

2.6.–25.6.2023

Inka Bell

Mietin usein teoskokonaisuutta luodessani tilaa, jossa teoksiani esitän. Tila määrittelee teoksilleni jonkinnäköisiä reunaehtoja, kuten esimerkiksi niiden määrää, kokoa, muotoa ja tekniikkaa. Forum Boxiin tulevassa näyttelyssä annan tilan ja ympäristön hahmottamiselle aiempaa suuremman roolin.

 

Inka Bell on valmistunut taiteen maisteriksi Taideyliopiston Kuvataidekatemiasta taidegrafiikan osastolta vuonna 2021. Bellin teoksia on ollut esillä useissa kotimaisissa ja ulkomaisissa näyttelyissä. Viimeaikaisia kotimaisia yksityisnäyttelyitä ovat mm. Porvoon taidehalli (2022), HAM-galleria (2020) ja Galleria Sinne (2017). Hänen teoksiaan on seuraavissa kokoelmissa, mm. HAM Helsingin taidemuseo, Jenny ja Antti Wihurin säätiö, Kiasma, Valtion taideteostoimikunta ja the Tamarind Archive at the University of New Mexico Art Museum.

https://inkabell.fi/

MEDIABOX

Artor Jesus InkeröJab (2020)

 

2.6.–25.6.2023

Marianne Siri: Least Concern

Least concern (LC) on yksi seitsemästä Kansainvälisen luonnonsuojeluliiton IUCN määrittelemistä lajien uhanalaisuusluokista; se kuvaa elinvoimaista lajia, jonka kanta on runsas ja vakaa. Tähän luokkaan kuuluu myös ihminen, jonka populaatio on nisäkkäiden suurimpia. Näyttelyni koostuu realistisen kokoisista ihmisveistoksista. Teokset liikkuvat luonnon katoavaisuuden, pyhyyden ja sosiaalisen median maailmassa. Tarkastelun keskiössä on ihmiskeskeinen asenne, jolle luonto on olemassa vain ihmistä varten.

 

Marianne Siri (s.1985) on itseoppinut kuvanveistäjä ja taustaltaan keramiikan artesaani. Hän on Suomen kuvanveistäjäliiton jäsen. Entiseltä ammatiltaan hän on ympäristötekniikan insinööri, mistä johtuen teokset käsittelevät usein ympäristöön liittyviä kysymyksiä, kuten ihmisen ylivaltaa luontoon ja muihin eläinlajeihin. Sirin veistokset ovat tyyliltään klassisia ja realistisia ja ne ovat vahvasti aikaan sidottuja.

https://mariannesiri.com/

MEDIABOX

Artor Jesus InkeröJab (2020)

30.6.–23.7.2023

Aiko Tsukahara: Scope of Modernity

Be rational; make progress; keep evolving; categorise everything; seek identity; function as a system. The legacy of (Western) modernism maintains order in the modernised society.

What about the aesthetic values in contemporary, modernised life? In the beginning of the 20th century, art and architecture entered into a new relationship with common focus on ‘everyday life’. This modernisation of visual culture transformed everyday life into a new aesthetic world. In other words, the intervention of art and architecture in everyday life has made us to live in defined standards of beauty.

Scope of Modernity is Tsukahara’s ongoing project. It revisions the movements of art and architecture in the era of modernisation, with emphasis on how their visual languages have shaped our life today and why they will continue to do so. The works in the exhibition reflect the artist’s thoughts on the scope of modernity, which once aimed to cover the realms of singularity and universality.

 

Aiko Tsukahara (b.1980) is an artist based in Helsinki. She graduated from Kyoto City University of Arts in 2006 with MFA. Tsukahara’s primary interest is in form and structure of architectural matter when they are viewed with specific aspects. By combining sense of scale, reason for material, and reference to the existing artefacts, she attempts to visualise contexts in the built world we live in.

https://aikotsukahara.com/

MEDIABOX

Arttu Nieminen: Lift Up Your Voices (2023)

11.8.–3.9.2023

dylan ray arnold

Näyttelyn nimeä ei vielä ole, mutta teemat sikiävät seudulta:

Spatial facts about becoming a drawer, folder, a flower
Tilallisia tosiasioita vetolaatikoksi tulemisesta, taitos, kukkia

 

dylan ray arnold on helsinkiläinen Kuvataideakatemiasta valmistunut taitelija, joka työskentelee kuvanveiston, assemblaasin ja piirustuksen parissa. Taiteellisista toimenpiteistä kasautuu pieniä tiloja sekä installaatioita. Oman työskentelynsä lisäksi dylan toimii yhteistyössä taiteilija Océane Bruelin kanssa. Taiteilijan omia sekä yhteisteoksia on ollut esillä yksityis- duo- ja ryhmänäyttelyissä mm. HAM galleriassa sekä P7T taidetilassa Helsingissä, TITANIK galleriassa Turussa, Turun Taidehallissa, Tallinnan Taidehallissa, galleria Glassboxissa sekä Pauline Perplexessä Pariisissa.

dylan ray arnold is a Helsinki-based artist working with sculpture, assemblage and drawing. Their artistic operations accumulate into small spaces and installations. In addition to their individual work, dylan collaborates with artist Océane Bruel. Their works have been exhibited in solo-, duo-, and group-shows at HAM gallery and P7T in Helsinki, TITANIK gallery and Kunsthalle in Turku, Tallinn Kunsthalle and gallery Glassbox and Pauline Perplexe in Paris.

http://dylanrayarnold.com/

MEDIABOX

Helka Heinonen: Heartbeats (2023)

11.8.–3.9.2023

Eeva Hannula & Ville Kumpulainen

Kuvilla on kädet, ne hamuavat pinnoilleen ja sisäänsä esineiden, materiaalien ja käsittelyiden rippeitä ja vetävät itseensä alati uusia jälkien kerroksia. Valokuvien monistetut, puretut ja hajautetut ruumiit etsivät itseään erilaisilta pinnoilta ja heijastelevat toisiaan kipsin, saven, ruumiin fragmenttien ja kirjoitusten kautta.

Olemme kaksi valokuvataiteilijaa, ensimmäinen yhteisnäyttelymme ajattelee, tuntee ja kulkee kuvien purkautumisen, uudelleenrakentumisen, poeettisten eleiden, valokuvien rajojen ja rajattomuuden välillä. Työskentelyämme yhdistää erilaisten fragmenttien hyödyntäminen valokuvakollaasien, veistosten ja tekstiteosten rakennusmateriaalina. Käymme näyttelyssä dialogia, joka osaltaan häivyttää ajatuksen yksittäisestä tekijästä. Asumme yhdessä, joten esille tulevat teokset ovat aloittaneet vuoropuhelunsa jo kauan ennen fyysistä näyttelyä. Kaksi tekijää jakaa epäonnistumisen mahdollisuuden ja toisaalta vastuu jakautuu virittäen tilaa sattumalle, leikkimiselle, improvisaatiolle, assosiaatioiden virralle ja kuvittelulle.

Näyttely muodostaa visuaalisten dialogien virran, jossa kirjoitetaan erilaisilla fragmenteilla visuaalisia sekvenssejä. Kahden tekijän välillä kulkeva kuvien puhe muodostaa teosten välille ja sisään silmukoita ja käännöksiä. Kokemuksien ja katseiden kakofoniaa puretaan auki kierrättämällä, muokkaamalla ja kuuntelemalla materiaalien sekä merkkien puhetta. Työskentelymme liikkuu kuvan eri olomuotojen väleissä. Näyttely ehdottaa tapoja miten rakennettu valokuva, mielikuva, alkukuva ja kirjoituksen sisäinen kuva voivat ilmentyä ja risteytyä. Keskeisiä kysymyksiä ovat toiseksi jatkumisen, muotoutumisen ja hajoamisen prosessit ja miten niitä voi tuoda teoksien muodossa koettaviksi. Näyttelyämme luonnehtii ajatus kuvasta alati muotoutuvana aineksena. Monista sirpaleista koostuvat teokset haastavat kokonaisen ja koherentin kuvan ajatuksen.

Näyttelyssä pohdimme kollaasien, tekstiteosten ja erilaisten materiaalien mahdollisuuksia kyseenalaistaa valmiita ja annetuttuja representaatioita ja niiden kykyä vastustaa rationaalista, jäykkää, yhdenmukaistavaa systeemiä ja sitä myötä kaavoittuneita katsomisen ja ajattelun tapoja.

 

Eeva Hannula  (s.1983) on kirjoittava valokuvataiteilija Helsingistä. Hän yhdistää teoksissaan valokuvakollaaseja, veistoksellisia elementtejä ja visuaalista sekä kirjoitettua runoutta. Hän pohtii teoksissaan valokuvan rajoja, tekstin ja kuvan välisiä yhteyksiä sekä digitaalisten ja fyysisten jälkien muodonmuutoksia. Teoksissaan hän käyttää itse otettuja valokuvia sekä löydettyjä kuvia ja kieltä, joita hän muokkaa fyysisesti ja digitaalisesti valokuvakollaaseiksi, joita yhdistää erilaisten materiaalien kanssa. Eeva Hannula on valmistunut kuvataiteilijaksi Turun Taideakatemiasta 2012 ja valokuvataiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta 2017. Hannula on opiskellut myös estetiikkaa ja kirjallisuutta Helsingin yliopistossa (HuK) sekä luovaa kirjoittamista Kriittisessä Korkeakoulussa. Hannulan teoksia on ollut esillä vuodesta 2012 lähtien useissa yksityis -ja ryhmänäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Vuonna 2019 hän julkaisi kirjan Amorphous Writings, joka yhdistää visuaalista ja kirjoitettua runoutta kuvien kanssa.

https://www.eeva-hannula.com/

Ville Kumpulainen (s. 1988, Rovaniemi) on helsinkiläinen kuvataiteilija, joka lähestyy tiloja ja asioita kuvien tekemisen kautta kokeellisesti. Hän tarkastelee erilaisia visuaalisia todellisuuksia valokuvien, sanojen, esineiden ja arkistokuvien kautta. Kumpulainen on valmistunut on kuvataiteilijaksi Turun Taideakatemiasta 2016 ja valokuvataiteen maisteriohjelmasta Aalto-yliopistosta vuonna 2019. Saksalainen kustantamo Hatje Cantz julkaisi vuonna 2017 kirjan Out of Sight. Hänen töitään on ollut esillä useissa yksityis- ja ryhmänäyttleyissä Suomessa ja Saksassa.Vuonna 2019 Kumpulaiselle myönnettiin CHART Art Fairin Artproof Award -palkinto.

https://www.villekumpulainen.com/

MEDIABOX

Helka HeinonenHeartbeats (2023)

11.8.–3.9.2023

Pilvi Ojala

Minua kiinnostaa asioiden esillepano. Lavastaminen, illuusiot, keinotekoisuus ja ”aitous” ovat teemoja, jotka kiehtovat mieltäni. Taidemuseoiden lisäksi minua innostavat esimerkiksi historialliset, luonnontieteelliset ja erilaisia kuriositeetteja sisältävät museot sekä teatteri- ja elokuvamuseot. Kuvataide on tarjonnut minulle mahdollisuuden yhdistää erilaiset kiinnostuksen kohteeni eräänlaiseksi henkilökohtaiseksi kuriositeettikabinetiksi.

Taiteen tekeminen on minulle itseni ilmaisemisen lisäksi myös tapa hahmottaa maailmaa ja asettaa itseni osaksi sitä. Olen utelias kokeilemaan uutta ja vaihdan usein tekotavasta ja mediasta toiseen, mikä saattaa joillekin vaikuttaa keskittymiskyvyttömyydeltä. Minulle se on kuitenkin työskentelyn keskeinen motiivi. Taiteellinen työskentelyni onkin eräänlaista tutkielman tekoa: kerään materiaalia, editoin, referoin ja kokoan asiat yhteen kuvalliseksi teokseksi. Olen ikään kuin keräilijä, joka havainnoi, toteaa ja järjestelee maailmaansa.

 

Pilvi Ojala (s. 1973, Helsinki) on valmistunut vuonna 2001 Kuvataideakatemiasta Taidegrafiikan osastolta. Ojala on pitänyt yksityisnäyttelyitä vuodesta 2000 lähtien ja osallistunut ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin vuodesta 1996. Hänen teoksiaan on julkisissa kokoelmissa muun muassa Amos Andersonin taidemuseossa, HAMissa, Hämeenlinnan taidemuseossa, Jyväskylän taidemuseossa, Valtion taidekokoelmassa ja Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelmassa.

https://www.pilviojala.com/

MEDIABOX

Helka HeinonenHeartbeats (2023)

Bærum Kunsthall’s program for 2023 juried by Forum Box

This is the third year of Bærum Kunsthall’s Nordic look at curating. This year the jury consisted of Antti Oikarinen, Riikka Puronen and Vesa-Pekka Rannikko from Forum Box, and was led by Oda Broch from Bærum Kunsthall. Together they chose a total of 11 artists/artist groups to exhibit at Bærum Kunsthall in 2023.

The chosen artists/artist groups are: Sibylle Eimermacher, Qi Tan, Sissel Fredriksen, Samuel Brzeski, Miguel Rozas Balboa, Sanna Helena Berger, Jens Stegger Ledaal, Clara J:son Borg, Johan Urban Bergquist, Jonas Liveröd, and Gorjeoux Moon.

The first exhibitions opened on January 5th with Sibylle Eimermacher’s Antiomony and Qi Tan’s Cosmic Garden. Both exhibitions are on display until the 29th of January.

Read more: https://finno.no/en/articles/baerum-kunsthalls-program-for-2023-juried-by-forum-box

 

The jury’s work and Baerum Kunsthall’s collaboration with Forum Box is supported by The Finnish Norwegian Cultural Institute.

Kevään 2023 näyttelyohjelmisto

Forum Boxin kevätkauden näyttelyohjelmisto on julkaistu! Lue lisää taiteilijoista ja tulevista näyttelyistä alempaa. Tarkemmat näyttelykohtaiset tiedot päivittyvät verkkosivuillemme kevään aikana.

13.1.–5.2.2023
Ilya Orlov
Mediabox: Sini Pelkki

10.2.–5.3.2023
Markus Konttinen
Mediabox: Pasi Autio

10.3.–2.4.2023
Pekka Niskanen & Mohamed Sleiman Labat
Leonor Ruiz Dubrovin
Jenni Haili
Mediabox: Ninni Korkalo

8.4.–30.4.2023
Noronkoski–Rainio–Siren
Mediabox: Leena Kela

 

ILYA ORLOV – God Out of a Washing Machine (Jumala pesukoneesta)

13.1.5.2.2023

God Out of a Washing Machine is the first large solo exhibition by Helsinki-based artist Ilya Orlov, probably best known in Finland for his conceptualist re-enactment of the former Lenin museum-apartment in Hakaniemi in 2017, the Dadaist intervention into Seurasaari museum display in 2016, and internationally, for participating in Manifesta-10 in 2014, as well as, recently, co-founding and co-editing Shy Plumber, Anti-War Journal of Art and Anti-Art.

In Orlov’s new show, his trademark strategy of hacking traditional exhibition formats, toying with contemporary art clichés, and poeticising art administration jargon is pushed a little further. A solo exhibition looks like a group show of mutually incompatible artists; wall texts that normally explain the exhibits become exhibits themselves, to be explained by the works. Finally, the exhibition statement, instead of telling explicitly what it is all about, offers a piece of ‘international art English’ so convoluted that it makes one nostalgic about the clarity of e-flux announcements:

“Marrying Duchamp’s eroticist mechanics with forgotten baroque landscape painting; scrupulously recreating Malevich’s craquelures (only for the sake of switching on gravity in his weightless utopia); putting the artist’s own witticisms into the mouths of contemporary philosophers like Timothy Morton and Donna Haraway; planting inverted perspective of Byzantine icons into constructivist axonometry; and finally, turning Sol Lewitt’s cube into a ‘metaphysical washing machine’, the exhibition invites the viewer to look at culture and art itself through a psychedelic conceptualist kaleidoscope of sorts.”

The exhibition presents works in varied mediums, including painting, lithography, watercolour, kinetic sculpture, text, readymade, photography, assemblage, installation. The works are available for purchase via Forum Box. Half of the artist’s benefit from the works sold will be directed to charity organisations helping Ukrainian refugees.

Ilya Orlov (b. 1973) is an artist, theorist, journal editor, and Kuvataideakatemia doctoral researcher residing permanently in Finland since 2015. Orlov’s works have been shown as part of Manifesta 10 (2014). In 2018, Orlov was shortlisted for the Finnish Pavilion at the 2019 Venice Biennale (in collaboration with Joanna Warsza, Minna Henriksson, Britta Marakatt-Labba, Ahmed Al-Nawas, Gianni Talamini). Orlov is co-editor of the independent international anti-war art journal Shy Plumber published in Finland (ISSN 2736-8203), presenting artists and writers from Finland and abroad holding a strong anti-war and anti-putinist stance.

https://www.ilya-orlov.com/

MARKUS KONTTINEN – Pohjoisen valossa syntyneet

10.2.5.3.2023

Näyttelyssäni näkyvät valon synnyttämät ja värin energian muovaamat elävät muodot, maalauksen kielen kautta. Teokset ovat öljyvärimaalauksia kankaalle sekä värikynäpiirustuksia ja vesivärimaalauksia paperille.

Markus Konttinen (s. 1957) on toiminut kuvataiteilijana vuodesta 1978. Hänellä on ollut noin satakolmekymmentä yksityis- ja yhteisnäyttelyä yhteensä Suomessa ja ulkomailla vuodesta 1982 lähtien. Konttisen teoksia on kaikissa keskeisissä julkisissa kokoelmissa Suomessa ja sekä monissa suomalaisissa ja ulkomaisissa julkisissa ja yksityisissä kokoelmissa. Hän on valmistunut Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta ja toiminut siellä myös lehtorina, professorina, vararehtorina, rehtorina ja dekaanina. Tunnustuksia: Vuoden Nuori Taitelija (Tampereen Taidemuseo), Pro Finlandia -mitali (Suomen Valtio), Taideyliopiston Kunniatohtori (honoris causa).

www.markuskonttinen.net

PEKKA NISKANEN & MOHAMED SLEIMAN LABAT – Nomadic Seeds

10.3.–2.4.2023

Photo: Sandstorm in Sahrawi refugee camp in Hamada Desert, Sahara by Mohamed Sleiman Labat

Small scale family gardens started to emerge in the Sahrawi refugee camps in the Hamada Desert, southwest Algeria around 2002. Leading figures in the process are Sahrawi agricultural engineers and gardeners who have been researching and developing the garden practices together with the families. The theories and practices have become rulebased knowledge in the community.

Gardens and agricultural knowledge are starting to change the food production for this community where dependency on international aid has been the case since the arrival of the Sahrawi to the refugee camps in 1975. Earlier the Sahrawi were pastoralist nomads in Western Sahara. Pekka Niskanen and Mohamed Sleiman Labat follow in their artistic research project the multi-layered story of phosphate in the Baltic region as well as in the Sahrawi Refugee camps in Hamada Desert. The project deals with phosphate and its effects on two vastly different environments. Phosphate from Western Sahara has ended up in the Baltic Sea to cause eutrophication.

Pekka Niskanen: In the previous research on “Family Gardens, an Emerging Discourse in the Sahrawi Community” Niskanen and Mohamed Sleiman Labat have observed the emergence of small scale family gardens in the Saharawi community in the Hamada Desert. The article appreciates how gardens and agricultural knowledge are starting to change people’s perception about food production and diet. Especially for this community where dependency on international aid has been the case since the arrival of the Saharawi to the refugee camps in Algeria in 1975. Niskanen was an artist in residence at Villa Lante at the end of summer 2022 invetigating community gardens in Rome.

Mohamed Sleiman Laba: Born and raised in the Sahrawi Refugee Camps southwest Algeria, my art draws upon the past and present life of the Sahrawi people. In 2015 I created Motif Art Studio after destructive floods in Samara Camp. The studio was built from the discarded materials and broken furniture. The studio organizes different art collaborations, interactive sessions and art talks. It also includes an experimental garden to grow vegetables and plants next to the studio. The garden provides some food for our family as well as an escape from the harsh desert hot environment. My art practice aims to address pressing social and environmental issues.

LEONOR RUIZ DUBROVIN

10.3.–2.4.2023

The exhibition will consist of oil paintings that will interlock to form installations. It will revolve around the notion of identity and will explore different concepts such uniqueness, sameness, alterity, alienation…

As a whole, the works will form a fictitious social scenario where different roles and idealized identities will interrelate with each other. Oil paintings of different dimensions will represent a series of scenes and portraits that will form a narrative unit that will go beyond the real, promoting the irrational and dreamlike.

My work is formed by the synthesis of a variety of dualities such as the representative and the suggestive, reality and fiction. The paintings collapse these antagonistic dichotomies that dialogue with each other in order to create alternative conceptual spaces.

Leonor Ruiz Dubrovin (b. 1978) lives and works in Helsinki. She graduated (MFA) from the Finnish Academy of Fine Arts in 2008 and has since then been exhibiting her work in collective and individual exhibitions in different galleries and museums in Finland, Spain, Austria, Denmark and Germany. Such as Taidesalonki Husa, Helsinki Art Museum, Korjaamo Galleria, Galleri Elverket (Pro Artibus Foundation), Finland, Galleri Heike Arndt in Berlin and Denmark, Galerie Toolbox, Berlin, Finnish Cultural Institute in Madrid and Espacio Alexandra, Santander, Spain. Her work has been acquired by several Public and Private collections in Finland and internationally such as the Jenny ja Antti Wihuri Foundation Collection, Pro Artibus Foundation Collection , Finnish State Art Deposit Collection, Museum of Contemporary Art Kiasma (deposition) of Päivi and Paavo Lipponen Trust’s Art Collection and the Finnish Art Society, Finland.

https://leonorruizdubrovin.com/

JENNI HAILI – Voyage Out

10.3.–2.4.2023

Jenni Haili: Voyage outFanny (2022), märkälevyambrotyypit, 24 x 18 cm

Jenni Hailin valokuvainstallaation Voyage Out lähtökohtana toimivat hänen iso-isotätinstä Fannyn ja isotätinsä Signen emigroitumismatkat Amerikkaan.

Fanny (s. 1894) oli kotoisin Suurperolta ja Säiniöstä Viipurin maalaiskunnasta. Hän muutti yksin 16-vuotiaana New Yorkiin, meni naimisiin ja työskenteli taloudenhoitajana, miehensä merillä.1930-lopulla hän muutti Kaliforniaan, avioitui vielä kahdesti, kunnes kuoli vuonna 1969 Fresnossa.

Signe (s. 1902) lähti täysin vastakkaiselta puolelta Suomea, länsirannikolta Kaskisista New Yorkin kautta Bostoniin 25-vuotiaana. Hän löysi aviomiehekseen ruotsalaisen Alfredin, jonka kanssa avioitui Manhattanilla. Myös Alfred työskenteli merillä. Heidän viimeisin asuinpaikkansa oli Malmössa Ruotsissa.

Installaation muodostamilla aikajanoilla Hailin kuvaamien kuvien rinnalle lomittuvat kuvat eri lähteistä: arkistoista, verkosta, kirjoista sekä tekoälyohjelmien luomat kuvat. Teoksen kuvat on vedostettu historiallisella märkälevyambrotypia-menetelmällä.

Jenni Haili (s. 1980) on Aalto yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun Valokuvataiteen koulutusohjelmasta valmistunut valokuvataiteilija. Keskeistä hänen tuotannossaan on piilottamisen ja esittämisen tematiikka, kuten myös valokuvahistoria niin tekniikoiden kuin sisältöjen kautta. Hailin teoksia on nähty useissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Taiteellisen työn ohessa hän opettaa pääasiassa valokuvauksen analogisia menetelmiä Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa Helsingissä. 

https://www.jennihaili.com

NORONKOSKI–RAINIO–SIREN

8.4.–30.4.2023

Tuomo Rainio: Space-time Graininess (2022), reaaliaikainen tietokonegrafiikka

Huhtikuussa Forum Box -galleriassa nähdään ja kuullaan Juuso Noronkosken, Tuomo Rainion ja Joonas Sirenin teoksia. Näyttely on taiteilijoiden yhteistyössä toteuttama kokonaisuus, jonka keskeisiä teemoja ovat erilaiset ajalliset kestot ja niiden havainnointi. Näyttelyssä hahmotellaan kuvaa maailmasta, joka rakentuu kappaleiden sijaan tapahtumista. Nopeat ja hitaat tapahtumat – digitaaliset generatiiviset prosessit, kemialliset valokuvat, kivi, vesi ja ääni – lomittuvat yhteen. Kerronnallisen, yhteen suuntaan etenevän aikakäsityksen sijaan, aikaa tarkastellaan kestojen välisten suhteiden kautta.

Juuso Noronkoski (s. 1983) on Helsingissä asuva ja toimiva kuvataiteilija, joka on valmistunut valokuvataiteen maisteriohjelmasta Aalto-yliopistosta vuonna 2015. Valokuvan, paikan sekä ajallisen keston välisellä suhteella on keskeinen rooli taiteilijan työskentelyssä. Noronkosken teokset ovat installaatioita, joissa hän yhdistelee valokuvaa, videota, ääntä, veistoksia sekä tekstikatkelmia. Noronkoski on pitänyt yksityisnäyttelyitä, Suomessa, Saksassa ja Japanissa. Hänen töitään on ollut esillä muun muassa Künstlerhaus Bethanienissä, Berliinissä, Loko Galleryssä, Tokiossa sekä galleria Sinnessä, Galerie Anhavalla, SIC galleriassa ja Hippolytessä, Helsingissä.

www.juusonoronkoski.com

Tuomo Rainio (s. 1983) on helsinkiläinen kuvataiteilija, jonka työskentelyssä yhdistyy digitaalinen valokuva, video ja ohjelmointi. Hän on valmistunut Taiteen maisteriksi Valokuvataiteen koulutusohjelmasta Aalto-yliopistosta vuonna 2011. Rainio työskentelee taiteen ja teknologian lehtorina Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa. Hänen teoksiaan on esitetty yksityis- ja ryhmänäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla vuodesta 2005 alkaen. Viimeisimpänä hänen teoksiaan on ollut mukana Riga Photography Festivalilla vuonna 2020. Hänen teoksensa Untitled (Gravitational Waves) on koettavissa osana Nykytaiteen museo Kiasman ARS17+ Online Art verkkotaiteen kokoelmaa. Rainion teoksia on mm. Nykytaiteen museo Kiasman, Suomen valokuvataiteen museon sekä EMMA – Espoon modernin taiteen museon kokoelmissa, sekä Valtion taidekokoelmassa.

www.tuomorainio.fi

Joonas Siren (s. 1983) on helsinkiläinen ääni- ja mediataiteilija. Hän on valmistunut Kuvataideakatemiasta kuvataiteen maisteriksi tila-aikataiteen linjalta vuonna 2013 sekä Nordic Sound Art -maisteriohjelmasta vuonna 2012. Tärkeimpiä Sirenin näyttelyitä ja projekteja ovat mm: yhteisnäyttely “Toinen laji” Milka Luhtaniemen kanssa Forum Boxissa kesällä 2021, Nordic Sound Art -maisterinäyttely Roskilden nykytaidemuseo 2012, Kuvan kevät 2013, ääniteos Jussi Koitelan Skills of Economy –projektissa Kiasmassa 2016, OFF -performanssi-installaatio Tiivistämössä 2018 (yhteistyö Milka Luhtaniemen, Nicolina Stylianoun ja Elena Rekolan kanssa) sekä yksityisnäyttely “Softbed” Kosminen galleriassa 2019. Lisäksi hän tekee kokeellista elektronista tietokonemusiikkia Forces-nimellä, jolla on hän julkaissut lukuisia levyjä sekä remixejä eri kansainvälisillä elektronisen musiikin levy-yhtiöillä.

https://joonassiren.fi/

 

Syksyn 2022 näyttelyohjelmisto

Forum Boxin syyskausi on jälleen monipuolinen kattaus ajankohtaisinta nykytaidetta. Näyttelykohtaiset tiedot päivittyvät nettisivuillemme tarkemmin syksyn aikana. Syyskauden näyttelyohjelmiston avaa Siiri Haarlan ihmisyyttä, kieltä ja näkemistä käsittelevä yksityisnäyttely iiris ≈ siiri.

5.8.–28.8.2022

SIIRI HAARLA

Siiri Haarla: iiris ≈ siiri (2022), öljy kankaalle, 45 x 40 cm

Onko silmittömyys elämistä silmät kiinni, sitä ettei kohtaa maailmaa sellaisena kuin se on? Näyttelyn iiris ≈ siiri maalaukset esittävät kysymyksiä elämän lainalaisuuksista: Miten puusta tulee puu, miten kukasta tulee kukka? Miten ja milloin minusta tuli minä? Mitä tarkoittaa vapaa tahto tai yksilöllisyys, kun silmämme ja aivomme rakentuvat geeniemme ja ympäristön vaikutteiden mukaan? Me näemme vain mitä silmämme kykenevät näkemään. Maailma välittyy ja värittyy meille silmiemme ja kehojemme kautta, jotka on muovannut nähty elämä. Maalauksen synty muistuttaa ihmisen kehämäistä olemista ja elämän jäljet niissä realisoituu elämänkaltaisen prosessin kautta.

Lue lisää
Läs mera
Read more

Siiri Haarla (s. 1986) työskentelee Helsingissä Harakan saaressa ja Berliinin Schöneweidessa. Hän on valmistunut Taideyliopiston Kuvatataideakatemiasta maisteriksi 2011 ja Helsingin yliopistosta hum.kandiksi 2020 pääaineena yleinen kirjallisuustiede.

Mediaboxissa samaan aikaan esillä Valter Tornbergin ääniessee In Medias Res.

16.9.–9.10.2022

PAAVO RÄBINÄ

Paavo Räbinä: Minä taistelen, koska se on ainut turvani (2022)

Paavo Räbinän näyttelyn teoksissa käsitellään sotaa, väkivaltaa ja valtataistelua ja näistä aiheutuvaa kärsimystä. Näyttelyssä olevien teosten avulla katsoja voi purkaa ja tarkentaa ajatuksiaan sodasta, väkivallasta ja kärsimyksestä – tragedian tehtävä on auttaa ymmärtämään, samaistumaan ja tuntemaan myötätuntoa lähimmäistä kohtaan.

Mediaboxissa samaan aikaan Milja Viita.

14.10.–6.11.2022

YASSINE KHALED & ELINA OIKARI

Elina Oikari, still-kuva keskeneräisestä teoksesta (2022)

Yassine Khaled on helsinkiläinen kuvataiteilija. Hänen teoksensa käsittelevät digitaalista viestintää, liikkumisen vapautta ja yhteiskunnallisia valtasuhteita. Khaled pyrkii teoksissaan visualisoimaan virtuaalista viestintää ja yksilön kokemaa turvallisuutta ja turvattomuutta.

Elina Oikari on helsinkiläinen elokuvantekijä. Hän toimii fiktiivisen, dokumentaarisen ja kokeellisen elokuvan parissa sekä valokuvaa. Oikarin teokset käsittelevät usein ajankohtaisia sosiaalisia teemoja yhdistettyinä ajattomiin paikkoihin ja tarinoihin.Hänen teostensa keskeisiä lähtökohtia ovat absurdi huumori ja reflektoiva visuaalinen kerronta.

Mediaboxissa samaan aikaan Timo Bredenberg.

11.11.–4.12.2022

PÄIVIKKI ALARÄIHÄ, HENNA AHO, TARU HAPPONEN

Päivikki Alaräihä tutkii maalauksen ja installaation keinoin paikan, teoksen ja kehon välisiä suhteita. Forum Boxiin valmistuva teoskokonaisuus perustuu huoneen horisontaalisten ja vertikaalisten linjojen peukalointiin sekä jännitteisiin materiaaliyhdistelmiin.

Henna Aho leikittelee taiteessaan maalauksen ominaislaaduilla ja pohtii maalauksen muotoa ja materiaalisuutta. Tällä hetkellä hänen työtään inspiroivat maalauskankaan käsitteelliset ulottuvuudet, Montun näyttelytila, kangaspuut, tekstiiliveistokset, moniaikaisuus, vihreä lakka ja oranssi.

Taru Happonen on Helsingissä asuva kuvataiteilija, joka työskentelee maalauksen laajennetulla kentällä. Hän tarkastelee teoksissaan ympäristöä ja eliöitä mikroskooppisen läheltä ja kaukaa kosmisesta mittakaavasta, teosten synteettisten ja orgaanisten materiaalien kietoutuessa erottamattomasti yhteen. Häntä kiinnostaa luonnossa esiintyvä kompleksisuus ja jatkuva käynnissä oleva muutos. Teoksissa on havaittavissa eri mittakaavojen kuvioita esimerkiksi perhosten siivistä, solujen rakenteesta ja tähtisumusta.

Mediaboxissa samaan aikaan Leda Vaneva.

9.12.2022–8.1.2023

LASSE JUUTI & EMMA JÄÄSKELÄINEN

Lasse Juuti (s. 1990, Tampere) asuu ja työskentelee Espoossa. Juuti työskentelee suuressa ja kokonaisvaltaisessa mittakaavassa pohtien maalauksen mahdollisuuksia ja sen suhdetta kehoon, tilaan ja arkiseen elämään. Teoksissaan hän yhdistää maalausta, kollaasia ja kolmiulotteisia rakennelmia, etäännyttäen tuttua ja turvallista pyrkien luomaan uusia poeettisia kuvia.

Emma Jääskeläinen (s. 1988 Espoo) asuu ja työskentelee Espoossa. Jääskeläinen työstää veistoksia hitailla käsityömenetelmillä pohtien kosketuksen ja ajan merkitystä. Hänen taiteellisen työn keskiössä on usein keho ja sen muistiin tallentuneet tuntemukset. Jääskeläinen on vuoden 2022 Vuoden Nuori taiteilija.

Mediaboxissa samaan aikaan Joonas Hyvönen.

Forum Box kuratoi Pinxinmäen kesänäyttelyn 2022

Pinxinmäen taidenäyttely ja kesäravintola, Sysmä

19.06.–06.08.2022

Pinxinmäen kesätaidenäyttely 2022 aukeaa edellisvuosien tapaan juhannusta edeltävänä sunnuntaina ja on avoinna yleisölle 6 viikkoa. Galleria Forum Boxin kuratoimassa kesänäyttelyssä on esillä taidetta kuvanveistäjä Nora Tapperilta, puupiirrostöistään tunnetulta Antti Tantulta, valokuvia kuvataiteilija Johanna Leckliniltä, sekä tekstiili- ja maalaustaidetta yhdistelevältä Satu Rautiaiselta. Värillistä dramatiikkaa Sysmän luonnonvalaistuihin näyttelytiloihin tuovat lisäksi Jussi Gomanin leikkisät akryylimaalaukset ja keraamiset veistokset sekä Sampo Apajalahden tilallisen havainnoinnin kerrostumia ja ajallisuutta esille tuovat maalaukset.

Pinxinmäen kesäravintola on tunnettu hyvästä ruoastaan. Tänä kesänä ravintolaa luotsaa pariisilaiskaksikko Bruno Hammerle ja Lukas Doulsan, joiden intohimona on ”bistronomia”-ravintolakokemus: mehevää maistuvaa ruokaa välittömässä tunnelmassa, suomalaisia raaka-aineita kunnioittaen ja ammattitaitoisesti valmistaen. Taide, kulttuuri, kädentaidot, vieraanvaraisuus ja Suomen suvi ovat Pinxinmäellä keskiössä – kaikilla aisteilla.  Ravintola on auki kesäkuun alusta elokuun loppuun.

Pinxinmäki sijaitsee Sysmän Suopellossa, Päijänteen rannalla. Se jatkaa jo kahdeksatta vuotta Suvi-Pinxin perinteikkäissä jäljissä. Lisäksi pihapiirin aitoissa on esillä keramiikkaa, taidetta ja suvipuoti. Ravintola sijaitsee entisen kansakoulun kodikkaissa tiloissa, ja terassilta aukeaa näkymä Päijänteelle. Sysmällä on pitkät perinteet kesäisessä kulttuuritarjonnassa, ja Pinxinmäen vierailuun kannattaakin yhdistää myös alueen muita kohteita. Reitti Pinxinmäelle on itsessään elämys: teitse voit saapua Pulkkilanharjun ja Päijänteen kansallispuiston maisemissa, ja vesitse saavut Tehinselältä, vaikkapa Kalkkisten kanavan tai Kelventeen kautta.

Lisätietoja www.pinxinmaki.fi

Inka Uusitalo-Raoult / / www.pinxinmaki.fi / puh: 040 8204289

Kesänäyttelyn taiteilijat esittelyssä

Nora Tapperille läheisimmät materiaalit ovat puu ja keramiikka. Suurikoisten tilallisten veistosten lähtökohtina ovat muistoihin ja muistikuviin perustuvat kokemukset erilaisista ihmisen rakentamista tiloista, vinttikamarista, ruokakomerosta. Maiseman, valon, vuorokauden ja vuodenajan havainnoinnilla on tärkeä osa veistämisessä. Vanhojen valokuvien pohjalta Tapper on veistänyt puufiguureja: ”Veistoksissani haen hetkeä, jossa puun palat muuttuvat pienellä viitteellä inhimillisiksi ihmishahmoiksi ja saavat oman ilmeensä ja asentonsa.”

Nora Tapper (s.1961 Konginkangas) opiskeli ylioppilaaksi tulon jälkeen arkkitehtuuria Oulun yliopistossa. Tarve tehdä omin käsin vei Tapperin Kuvataideakatemiaan 1989, josta hän valmistui kuvanveistäjäksi 1993. Hän asuu ja työskentelee Helsingissä. http://noratapper.net/

 

Antti Tanttu työskentelee useilla eri välineillä, kuten piirustus, grafiikka, valokuva ja filmi/video. Pääpaino on sekatekniikka- ja puupiirrostöissä sekä videoteoksissa. Teoksissa kerroksellisuus on käsitteellisesti, sisällöllisesti että materiaalisesti tärkeässä osassa. Teosten keskeisenä teemana on yksinäisyys ja sen erilaiset ilmentymät. Hän ei kuvaa tai kuvita yksinäisyyttä sinällään, vaan tavoittelee jakamattoman yksinäisyyden tuntemusta. Tanttu tutkii epämääräisiä tuntemuksia, jotka ovat samaan aikaan tuttuja ja outoja.

Antti Tanttu on syntynyt Malagassa, Espanjassa. Hän asuu Espoossa ja työskentelee Helsingissä. Hän opiskeli Kuvataideakatemiassa 1984–1989. Oman taiteellisen työskentelynsä ohella hän on opettanut ja opettaa yhä useissa taidealan oppilaitoksissa, kuten Aalto Yliopistossa ja Kuvataideakatemiassa. Vuosina 2003–2009 hän toimi Kuvataideakatemian taidegrafiikan professorina. https://www.anttitanttu.fi/

 

Johanna Lecklin on helsinkiläinen kuvataiteilija. Hän tekee liikkuvan kuvan teoksia, valokuvia ja yleisöä osallistavia teoksia. Tärkeitä aiheita Lecklinin työskentelyssä ovat kätketyt ja vaietut tarinat, kuten naisten ja lasten kokemukset sisällissodasta, ja kieli- ja kulttuuri-identiteetin käsittely.

Johanna Lecklin valmistui kuvataiteen tohtoriksi Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta vuonna 2018. Hänen tohtoritutkimuksensa Esitettyä aitoutta. Osallistavasta taiteesta ja sen etiikasta käsittelee eettisiä kysymyksiä yleisöä osallistavissa teoksissa. Hän on suorittanut maisterin tutkintonsa Kuvataideakatemian tila-aika taiteen osastolla 2003 ja valmistunut filosofian maisteriksi Helsingin yliopistosta pääaineenaan taidehistoria 2008. Lecklin sai Suomen Taiteilijaseuran vuosipalkinnon vuonna 2001. https://www.johannalecklin.com/

 

Satu Rautiainen tutkii taiteellisessa työskentelyssään taideteollisuuden, käsityöläisyyden ja kuvataiteiden rajapintaa feminismin ja maalaustaiteen näkökulmasta. Hän näkee tekstiilit myös naisten historian kirjoituksena. Osana taiteellista työskentelyään Rautiainen opiskelee tekstiilitekniikoita ja yhdistää maalaukset ja niihin pohjautuvat tekstiilit teoskokonaisuuksissaan. Yksittäiset maalaukset ja niihin pohjautuvat kankaat luovat monitulkintaisia tilallisia kokonaisuuksia.

Satu Rautiainen (s.1982) on valmistunut Kuvataideakatemian maalaustaiteen osastolta vuonna 2008. Rautiaisen teoksia löytyy useasta kokoelmista, kuten Valtion, Wihurin ja Saastamoisen säätiöiden, Kiasman, EMMA Espoon modernin taiteen museon ja Helsingin taidemuseon kokoelmista. Hän asuu ja työskentelee Helsingissä. https://www.saturautiainen.com/

 

Sampo Apajalahden maalaukset ovat useimmiten havaintopiirustuksiin perustuvia tilallisia tutkielmia, joiden sisälle asettuu (maalattuja) valokuvia ja piirustuksia. Hänen viime vuosien teostensa lähtökohtina ovat toimineet esimerkiksi 1970–80-lukujen abstrakti maalaustaide, hänen lapsuudenaikaiset valokuvat & lapsuuden kotinsa, sekä esimerkiksi spraymaaleilla ja tusseilla sotketut seinät julkisissa tiloissa.

Sampo Apajalahti (s.1980. Järvenpää) on Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Apajalahti on opiskellut Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa ja Pekka Halosen akatemiassa. Hänen teoksiaan on mm. nykytaiteen museo Kiasman, Suomen valtion, ja Jenny & Antti Wihurin rahaston kokoelmissa. https://www.sampoapajalahti.com/

 

Jussi Goman tunnetaan usein värikkäistä akryylimaalauksista, joissa monipuoliset maalaukselliset elementit ja yllättävät visuaaliset tarinat muodostavat monipuolisen kokonaisuuden. Viime vuosina maalausten maailma on levittäytynyt myös keraamisin veistoksiin.

Jussi Goman (s.1980 Pudasjärvi) Asuu ja työskentelee Riihimäellä. Goman on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Kuvatadeakatemiasta vuonna 2008. Hän on järjestänyt useita yksityisnäyttelyitä ja osallistunut lukuisiin ryhmä ja yhteisnäyttelyihin niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Gomanin teoksia kuuluu useisiin merkittäviin kokoelmiin mm. Kiasma, Saastamoisen säätiö ja Ham. Vuonna 2020 hänelle myönnettiin Suomen taideyhdistyksen William Thuring – pääpalkinto. https://www.jussigoman.com

Forum Box valitsee Bærum kunsthallin 2023 näyttelyt!

Meillä on ilo ja kunnia kertoa, että Forum Box kuratoi oslolaisen taiteilijavetoisen Bærum kunsthallin näyttelyohjelmiston vuodelle 2023! kolme jäsentaiteilijaamme Antti Oikarinen, Riikka Puronen ja Vesa-Pekka Rannikko muodostavat juryn, jota puheenjohtaa BK:n puolesta Oda Broch. Kyseessä on kolmas kerta kun Bærum kunsthallin ohjelmiston kuratoi taiteilijavetoinen toimija jostakin toisesta Pohjoismaasta. Tavoitteena on näin ravistella ja uudella tavalla tarkastella norjalaista ja pohjoismaista taidekenttää. Aiempina vuosina ohjelmiston on Bærum kunsthallille valinnut islantilainen galleria Kling & Bang sekä tanskalainen taiteilijakollektiivi A Kassen.
 
Bærum kunsthallin vuoden 2023 näyttelyiden Open Call päättyy maanantaina 25.4. Lisätietoa täältä.

Mediaboxin teos nähtävillä esteettömästi

Saavutettavuusasiaa!

Olemme silloin tällöin saaneet palautetta Mediabox-mediataidetilamme esteellisyydestä (tilaan johtaa kolme porrasta). Saavutettavuuteen liittyvät teemat ovat myös yksi tärkeä osa asiakaspalvelumme kehittämistä ja gallerian fyysisen, tiedollisen, asenteellisen ja viestinnällisen saavutettavuuden parantaminen ja tehtyjen toimenpiteiden seuranta onkin kirjattu vuonna 2020 julkaistuun ja vuosittain päivittyvään yhdenvertaisuussuunnitelmaamme.

Yhteistyökumppanimme AV-arkin ansiosta kulloinenkin Mediaboxissa esitettävä videoteos on nyt mahdollista katsoa myös esteettömästi tabletilta Galleria Forum Boxin katutason tiloissa. Mikäli Mediabox on sinulle esteellinen, pyydäthän tabletin lainaan henkilökunnaltamme. Vastaanotamme myös mielellämme rakentavaa palautetta ja kehitysehdotuksia gallerian saavutettavuudesta!

Lisätietoa gallerian esteettömyydestä löydät täältä.
Lämpimästi tervetuloa kokemaan teos sinulle sopivalla tavalla!

Kevään 2022 ohjelma

Forum Boxin kevään 2022 ohjelma on nyt julkaistu! Luvassa jälleen huikean monipuolinen kattaus nykytaidetta ryhmä- ja yksityisnäyttelyiden muodossa.

14.1.–6.2.2022
Sampo ApajalahtiHanna Vihriälä
Mediabox: Liinu Grönlund & Okku Nuutilainen

11.2.–6.3.2022
Annette ArlanderJaakko KahilaniemiSaku Soukka
Mediabox: Annette Arlander

11.3.–3.4.2022
Hanne Ivars
Mediabox: Leena Lehti

8.4.–1.5.2022
RestlessmindsMuriel Kuoppala
Mediabox: Axel Straschnoy

6.5.–29.5.2022
Harrie Liveart
Mediabox: Kristoffer Ala-Ketola

3.6.–26.6.2022
Eveliina HämäläinenKim JotuniMilla-Kariina Oja
Mediabox: Flis Holland

1.7.–24.7.2022
Johanna Väisänen
Mediabox: Joel Karppanen

ENSIMMÄINEN LINNAMO-PALKINTO JAMES PREVETTILLE

LINNAMO-PALKINTO JAETAAN ENSIMMÄISTÄ KERTAA – ENSIMMÄINEN PALKINTO MYÖNNETÄÄN KUVATAITEILIJA JAMES PREVETTILLE

Tiedote 24.11.2021 klo 18:00  |  Olga ja Vilho Linnamon säätiö ja osuuskunta Forum Box

Olga ja Vilho Linnamon Säätiö jakaa yhteistyössä osuuskunta Forum Boxin kanssa ensimmäistä kertaa 15 000 euron suuruisen Linnamo-taidepalkinnon. Ensimmäinen palkinto myönnetään helsinkiläiselle kuvanveistäjälle James Prevettille (s. 1977) taiteellisessa työssä osoitetusta avarakatseisuudesta. Palkintolautakunta luonnehtii Prevettin työtä seuraavasti:

”Kuvanveistäjä James Prevettin työskentelyä voi kuvailla nykyaikaiseksi veistokseksi, joka on jatkuvassa muutostilassa. Hän ottaa kiinni siitä mitä hänen ympärillään tapahtuu, ja usein toiminnan lopputuloksena on jotakin ennalta arvaamatonta ja yllättävää. Prevettin taide ei rajoitu keholliseen työskentelyyn materiaalien parissa, vaan näyttäytyy pikemminkin tutkimuksellisena ja yhteisöllisenä toimintana, jonka keskiössä ovat tilanteet, tilat ja niissä toimivat ihmiset. Taustalla on kiinnostus taiteen inhimillistä merkitystä kohtaan, joka syntyy aktivoimalla ja osallistamalla ympäristöä ja sen toimijoita näkemään tuttuja tilanteita ja arkisia asioita toisin. Laajentamalla kuvanveiston tilallista ja sosiaalista ulottuvuutta taidemaailman instituutioista kohti kaupunkitilaa, koteja ja sosiaalista mediaa, James Prevett on tuonut virkistävällä tavalla uudenlaista, ennakkoluulotonta ja kokeilevaa otetta Suomessa tehtävän veistotaiteen kentälle.”

JAMES PREVETT

James Prevett on brittiläinen taiteilija, joka on asunut ja työskennellyt Helsingissä vuodesta 2013 lähtien. Taiteessaan Prevett tekee asioita, joiden ympärille kokoonnutaan – esineitä, tapahtumia, tekstejä ja videoita, jotka usein yhdessä muodostuvat veistokseksi. Hänelle kuvanveisto on ennen kaikkea keino tutkia mielten ja kehojen rajoja, sekä henkilökohtaisella että yhteisöllisellä tasolla.  Prevettin teokset ammentavat monista lähteistä, musiikista runouteen ja monumenttien historiaan. Työskentelyprosessissa hän nauttii eniten yhdessä tekemisen luovuudesta ja siinä piilevästä ennakoimattomuudesta. Prevettin ajatuksena onkin, että jokainen osaa ja jokaisen tulisi “tehdä” –tämä lähtökohta saattaa tuoda maailmaan arvaamatonta kauneutta.

Prevettin teoksia on esitetty laajasti Iso-Britanniassa ja kansainvälisesti muun muassa Suomessa, Thaimaassa, Singaporessa, Yhdysvalloissa, Itävallassa ja Brasiliassa. Hän toimi osana taiteilijoiden, muusikoiden ja arkkitehtien muodostamaa ryhmää, joka edusti Iso-Britanniaa Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa vuonna 2006. Prevettin jatkuva teossarja Patsastellaan: juhlia julkiselle veistokselle kutsuu eri alojen taiteilijoita luomaan uutta Helsingin kaupunkitilassa sijaitsevan veistoksen äärelle. Hän toimii kuvanveiston lehtorina Taideyliopiston kuvataideakatemiassa.

Ladattavat kuvat:

https://drive.google.com/drive/folders/1jujLtPi94E8Eed2UqBLiwXMzOTpBRCzh?usp=sharing

Lisätietoja antaa:

Olga ja Vilho Linnamon Säätiö

Marko Karo
Hallituksen puheenjohtaja

+358 50 547 1836

Palkintolautakunnan edustaja

Jani Ruscica

+358 40 708 5361

Linkit: https://jamesprevett.com/

Forum Box Marketin teokset esillä verkkokaupassa

Forum Box Marketin teokset esillä verkkokaupassamme 30.11.2021 saakka!

Galleria Forum Boxin jäsentaiteilijoiden teoksia oli myynnissä tänä vuonna keskellä kaupunkia: Glasshouse Helsinki tarjosi näyttävät puitteet veistoksille, valokuville, grafiikalle, maalauksille ja mediataiteelle.

Myyntinäyttely oli avoinna 4.-14.11.2021 ma-pe 11-19, la 11-18 ja su 12-16 Glasshouse Helsingin tiloissa osoitteessa Aleksanterinkat13, toinen kerros.

Jos itse tapahtuma jäi kokematta, niin myyntinäyttelyn vielä vapaana olevat teokset esillä myös täällä 30.11.2021 saakka! Vielä ehtii siis tutustumaan jäsentaiteilijoidemme töiden kirjoon ja varaamaan suosikkinsa! Ohjeet teosvarauksen tekemiseen löydät verkkokaupasta.

Myynnissä teoksia mm. seuraavilta taiteilijoilta:

Sampo Apajalahti, Petteri Cederberg (kuvassa toinen vasemmalta), Petri Eskelinen, Kaisaleena Halinen, Mika Hytti, Anita Jensen, Kirsi Jokelainen, Kaisu Koivisto, Markus Konttinen, Arto Korhonen, Raakel Kuukka, Johanna Lecklin, Tiina Elina Nurminen, Thomas Nyqvist (kuvassa ensimmäinen oikealta), Eeva Peura, Pekka Pitkänen, Riikka Puronen, Vesa-Pekka Rannikko (kuvassa toinen oikealta), Satu Rautiainen (kuvassa kolmas vasemmalta), Teemu Saukkonen, Joakim Sederholm, Antti Tanttu (kuvassa vasemmalla), Kain Tapper, Nora Tapper, Fanny Tavastila, Tommi Toija, Pauliina Turakka Purhonen, Samppa Törmälehto, Kristiina Uusitalo, Ilona Valkonen, Timo Wright, Magdalena Åberg.

Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä:

Kersti Tainio

Forum Box Market -myyntinäyttelyn tuottaja
044 298 7546

Forum Boxin syksyn 2021 ohjelma

Forum Boxin syksyn ohjelmisto on julkaistu! Luvassa on jälleen monipuolinen kattaus korkeatasoista nykytaidetta eri sukupolvien ja alojen taiteilijoilta. Syksyn avaa London Feminist Libraryn ympärille kiertyvä, aktivismia ja taidetta yhdistelevä kansainvälinen ryhmänäyttely Companions, ja vuoden 2021 päättää Kaarlo Staufferin maalausten laaja yksityisnäyttely. Päätilan näyttelyjen lisäksi Mediaboxissa nähdään jälleen AV-Arkin ja Forum Boxin yhteistyössä kuratoima sarja nykyhetken mediataidetta.

SYKSY 2021

COMPANIONS 20.8.–12.9.2021

Hanna Saarikoski / Kaija Hinkula / Minna Suoniemi 17.9.–10.10.

Antti Oikarinen ja Jenni Eskola 15.10.–7.11.

Christian Langenskiöld 12.11.–5.12.

Kaarlo Stauffer 10.12.–9.1.2022

Mediaboxissa:

Sasha Huber: The Firsts – Edmonia Lewis 20.8.–12.9.
Aino Aksenja: Small town girl 17.9.–10.10.
Nina-Maria Oförsagd: Arrangement non-existent 15.10.–7.11.
Ewa Górzna & Katarzyna Miron: Surround (Working title) 12.11.–5.12.
Jan Ijäs: Belgrade Forest Incident …and What Happened to Mr.K? 10.12.–9.1.2022

Boxilaiset esittäytyvät: Kaisu Koivisto

Uudessa Boxilaiset esittäytyvät -sarjassa nostamme esiin lähes 25 vuotta sitten perustetun osuuskunta Forum Boxin upeita jäsentaiteilijoita! Boxilaisia on jo yli sata, ja he edustavat eturivin taiteilijoita useasta eri sukupolvesta ja eri taiteenaloilta.

Ensimmäisenä esittelyssä kuvataiteilija Kaisu Koivisto sekä hänen uusin installaationsa Siirrettävä monumentti.

Kaisu Koiviston työskentelyn keskiössä ovat pohjoisen maiseman erityispiirteet ja yhteiskunnalliset muutostilat. Yllättävät aiheen ja materiaalin yhdistelmät ovat leimallisia Koiviston teoksille, joissa hän pohtii luonnon, teknologian ja kulttuurin rajapintoja.

Kaisu Koiviston teoksia on ollut esillä mm. seuraavissa paikoissa: Kiasma,  Aboa Vetus&Ars Nova -museo, Reina Sofia -museo (Madrid), PS 1 (New York), Viron taidemuseo Kumu (Tallinna), Tokyo Metropolitan Museum, Porin taidemuseo, Galleria Sculptor, Forum Box.

www.kaisukoivisto.com
@kaisukoivisto
Facebook

Kaisu Koivisto: Siirrettävä monumentti    
Installaatio (tekstiili, festivaaliaidat), 2021.
250 x 450 cm

”Seuraan tarkkaan uutisia maailman tapahtumista. Protestiliikkeet kaatavat muistomerkkejä, jotka ovat aikamme näkökulmasta loukkaavia. Jossakin protestoidaan demokratian puolesta, toisaalla muiden aiheiden vuoksi. Yhdistävänä tekijänä ovat yleisöaidat, joilla ihmisten liikkumista rajoitetaan, tai yritetään rajoittaa. Siirrettävä monumentti on ajatus paikasta toiseen liikutettavasta, rauhanomaisesta monumentista. Teoksen tekstiiliosa laskostuu pehmeästi yleisöaidoista tekemäni rakennelman päälle teltankaltaiseksi muodoksi.”

Koronarajoitukset Forum Boxissa

Forum Box on avoinna normaalisti ti–su kello 12–17. Gallerian isoon 300 tilaan pääsee vierailemaan max. 6 henkeä kerrallaan, ja pyydämme käyttämään kasvomaskia vierailun aikana. Pidämme myös tarkasti huolta pintojen hygieniasta ja turvaväleistä. Tervetuloa nauttimaan taiteesta turvallisesti!

Taidetta Jätkälle kilpailuehdotusten osoite on muuttunut!

Taidetta Jätkälle -kilpailun kilpailuehdotusten toimitusosoite on muuttunut. Katso kilpailuohjelma.

Jätkäsaaren satama-alueelle etsitään julkista taideteosta avoimella, kaksivaiheisella kilpailulla 28.8.2020­–4.6.2021. Kilpailulla etsitään paikkasidonnaista teosta, joka heijastelee Jätkäsaaren identiteettiä. Ensimmäinen vaihe käynnistyi 28.8.2020 ja päättyy 20.1.2021.

Lue lisää kilpailusta.

Taidetta Jätkälle -FAQ julkaistu!

Ensimmäiset Taidetta Jätkälle -julkisen taideteoksen kilpailuun liittyvät kysymykset ja niihin vastaukset on nyt julkaistu. Kysymyksiä ehtii myös vielä esittää!

Katso kysymykset ja vastaukset sekä muu kilpailuinfo täältä.

Kilpailun ensimmäinen vaihe käynnistyi 28.8.2020 ja se päättyy 20.1.2021. Kilpailun osallistujien tulee esittää kysymykset ensimmäiseen vaiheeseen liittyen 15.11.2020 mennessä sähköpostilla kilpailun yhteyshenkilölle: Virpi Näsänen, virpi.nasanen[at]forumbox.fi. Kysymyksiin vastataan Forum Boxin kotisivujen Taidetta Jätkälle -alasivulla mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 1.12.2020.

Forum Boxin yhdenvertaisuus­suunnitelma

Forum Box on taiteilijavetoinen ja taiteilijalähtöinen toimija, jonka arvoja ovat taiteen vapaus, yhteisöllisyys ja monimuotoisuus.
Pyrimme jatkuvasti kehittämään toimintaamme entistäkin paremmin arvojamme vastaavaksi, ja sitä myöten tarkastelemaan toimintamme vaikutusta yhteiskuntaan.

Yhtenä työvälineenä toiminnan tarkastelun mittaroimiseksi on Osuuskunta Forum Boxin hallitus elokuussa 2020 hyväksynyt gallerialle yhdenvertaisuussuunnitelman.
Suunnitelman tavoitteena on seurata ja edistää yhdenvertaisuuden toteutumista osuuskunnan ja gallerian niin sisäisessä kuin ulkoisessakin toiminnassa.

Suunnitelmassa tarkastellaan miten yhdenvertaisuutta tullaan edistämään seuraavilla toimintamme kannalta relevanteilla osa-alueilla:

  • gallerian saavutettavuus ja esteettömyys
  • yhdenvertainen työyhteisö
  • rekrytointi
  • yhdenvertaisuus viestinnässä
  • yhdenvertaisuus jäsentoiminnassa
  • Yhdenvertaisuus ja diversiteetti näyttelyhaussa sekä Forum Boxin ohjelmistossa

Lue lisää yhdenvertaisuussuunnitelmasta ja sen tavoitteista täältä.
Lisäksi Forum Box lähti mukaan Oikeusministeriön Syrjinnästä vapaa alue -kampanjaan elokuussa 2020.

Uudet aukioloajat!

Uudet aukioloajat!

Elokuusta 2020 alkaen aukioloaikamme yhteinäistyvät.

Olemme vastedes avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 12–17.

Maanantaisin galleria on suljettuna.

Galleria avautuu jälleen 17.6.

Iloisia uutisia! Galleria avautuu koronatauon jälkeen yleisölle keskiviikkona 17.6. klo 12, jolloin esillä on Maija Tammen ja Charles Quevillonin yhteisnäyttely Immortal’s Birthday. Lue lisää näyttelystä.

Emme tällä kertaa järjestä yleisöavajaisia, vaan kävijät pääsevät tutustumaan teoksiin gallerian aukioloaikoina tai sovittaessa myös niiden ulkopuolella. Jos haluat järjestää yksityiskäynnin galleriaan, ole yhteyksissä Forum Boxin henkilökuntaan.

Seuraamme hallituksen ohjeistuksia ja kokoontumisrajoitusta viruksen leviämisen torjumiseksi.
Kiinnitämme galleriassa erityistä huomiota tilojen siisteyteen ja käsihygieniaan sekä turvaväleihin. Galleriakävijöitäme pyydämme ystävällisesti pitämään ainakin kahden metrin verran etäisyyttä muihin tilassa oleviin. Rajoitamme tarvittaessa kävijämäärää.

Kotisivumme ovat nyt myös ruotsiksi!

Haluamme palvella entistä paremmin myös ruotsinkielisiä taiteen ja kulttuurin ystäviä, minkä johdosta Forum Boxin internetsivut ovat nyt myös ruotsiksi!

Ruotsinkielisille sivuillemme pääsee klikkaamalla etusivun vasemmassa yläkulmassa näkyvää SV -linkkiä tai sitten suoraan tästä. Välkommen!

Forum Boxin näyttely Islannissa!

Elämän vesi / Lífsins vatn / Water of Life
25.1.–29.2.2020

Elämän vesi -näyttely on esillä Kling & Bang -galleriassa Reykjavikissa 25.1.–29.2.2020. Näyttelyssä on esillä viiden Forum Boxin jäsentaiteilijan teoksia ja sen on kuratoinut FT Juha-Heikki Tihinen.

Juha-Heikki Tihinen: Elämän vesi

Elämän vesi -näyttelyssä on esillä viiden suomalaisen nykytaiteilijan teoksia. He ovat Petteri Cederberg, Vesa-Pekka Rannikko, Hermanni Saarinen, Kristiina Uusitalo ja Ilona Valkonen. Näyttelyn nimi Elämän vesi (Aqua vitae) voi viitata esimerkiksi Ilmestyskirjan teksteihin, Grimmin veljesten satuihin, tislattuun viinaan tai nuoruuden lähteeseen. Lähestymistavasta riippuen nimi voi olla mystinen, hengellinen tai erittäin faktapohjainen ja maallinen. Valinta on katsojan.

Näyttely on jatkumoa Forum Boxin ja Kling & Bangin yhteistyölle. Vuonna 2016 Pro Artibus -säätiön järjestämässä Veden varassa -näyttelyssä esiteltiin neljäntoista islantilaisen taiteilijan teoksia. Galleria Forum Box toimi yhtenä näyttelytilana. Forum Box on vuonna 1996 perustettu osuuskunta ja taiteilijavetoinen galleria. Forum Boxin kantavana ajatuksena on ollut luoda vapaa tila monimuotoiselle taiteelle ja taiteilijoille.

Näyttely ilmentää Forum Boxin taiteilijoiden monimuotoisuutta ja sitä, kuinka eri tavoin näyttelyn aihetta voidaan lähestyä. Elämän vesi -teeman käsittelyn näkökulmat vaihtelevatkin ylevästä aina karnevalistiseen. Tällainen monimuotoisuus kuvastaa hyvin myös Forum Boxin toimintaa, jossa arkipäiväinen toiminta yhdistyy taiteellisiin käytäntöihin.

Petteri Cederberg (s. 1976) työskentelee monipuolisesti maalausten, piirrosten, animaatioiden ja installaatioiden parissa. Tässä näyttelyssä esillä oleva teos Median life and / or death (2019) on hyvä esimerkki Cederbergin tuotannosta. Hänen teoksensa ovat unenomaisia, kuin jonkinlaisia ilmestyksiä. Cederberg yhdistelee sekä geometrisiä että orgaanisia muotoja, jotka saavat alkunsa abstrakteina, mutta muuttuvat figuratiivisiksi. Animaatioissaan taiteilija luo humoristisia outouden kokemuksia.

Vesa-Pekka Rannikko (s. 1968) tekee installaatioita ja veistoksia, jotka luovat mielleyhtymiä luonnon, materiaalisuuden, yhteiskunnan ja ihmisen kokemusten välillä. Rannikon teos Fall (2020) käsittelee ihmisen ja luonnon sekä pyhän ja maallisen välistä yhteyttä. Teoksessa paperille heijastettu, piirretty animaatio roikkuu installaatiorakenteesta. Fall hahmottelee kertomuksen siirtymäaluetta, ja avaa samalla ei-kenenkään-maan sanojen ja piirrosten sekä niiden edustaman sisällön välille.

Hermanni Saarinen (s.1979) luo veistoksenomaisia esinekollaasi- tai puuinstallaatioita, joiden epätavanomaiset materiaali- ja muotoyhdistelmät saavat aikaan ihmeen tunnun. Installaation, tilan ja valon muodostama dynaaminen kokonaisuus muuttaa näyttelytilan kuin esitykseksi, joka käy vuoropuhelua teoksen representaation kanssa.

Kristiina Uusitalo (s. 1959) on ollut näkyvä toimija Suomen taidekentällä 1980-luvun alkupuolelta saakka. Hänen maalauksensa ovat usein yhteydessä luontokokemuksiin. Uusitalon huomio muovijätteen määrän kasvusta merissämme on ollut viime aikoina aiheena hänen teoksissaan. Näissä, maalauksissa mikromuovi kohtaa valon ja ylevyyden. Teoksissaan Uusitalo osoittaa kuinka maalaukset voivat viitata estetiikkaan, etiikkaan, politiikkaan ja taidehistoriaan sekä samalla kommentoida tämän päivän ympäristökriisiä.

Ilona Valkonen (s. 1980) on suomalainen kuvataiteilija, joka työskentelee sekä perinteisin että kokeilevin menetelmin. Vaikka Valkonen on alun perin taidemaalari, tunnetaan hänet parhaiten performanssiteoksesta nimeltä Vieno Motors, jossa osallistuvat taiteilijat muuttavat yleisön eläviksi veistokseksi pukemalla heidät kukkasiin ja muuhun materiaaliin luoden näin näyttäviä ihmiskukkakimppuja. Teoksessaan Water of Life Valkonen esittelee installaatioversion performanssista, joka toteutetaan näyttelyn avajaisten aikana.

Juha-Heikki Tihinen (FT) työskentelee kuraattorina Pro Artibus -säätiössä. Tihinen on työskennellyt kuraattorina, kriitikkona, tutkijana, opettajana ja kirjoittajana 1990-luvun lopulta alkaen.

 

MAA MEREN TAKANA 25.1.–5.4.2020

Lisäksi samaan aikaan avautuu Maa meren takana –näyttely, joka on esillä Nordens Husetissa Reykjavikissa 25.1.–5.4.2020. Näyttelyn on tuottanut Pro Artibus -säätiö ja sen on kuratoinut säätiön kuraattori Juha-Heikki Tihinen. Näyttelyn taiteilijat ovat: Erik Creutziger, Marjo Levlin, Carl Sebastian Lindberg, Susanna Majuri sekä Pauliina Turakka Purhonen.

Lue lisää näyttelystä täältä.

 

Näyttelyt ovat jatkoa Veden varassa -näyttelylle, joka esitteli islantilaisten nykytaiteilijoiden teoksia Helsingissä ja Tammisaaressa vuonna 2016.

Mediaboxin teosvalinnat 2020!

Forum Boxin Mediaboxin teosvalinnat vuodelle 2020 on tehty!

Tänä vuonna Mediaboxissa nähdään videoteoksia taiteilijoilta Nina Lassila, Rita Jokiranta, Jarkko Räsänen, Risto-Pekka Blom, Benjamin Orlow, Seppo Renvall, Anna Nykyri ja Alisa Javits. Teoskokonaisuuden  on kuratoinut Nina Toppila.

Mediaboxin näyttelyvuoden aloittaa 27.3. Nina Lassila teoksellaan Verket (Laitos, The Plant).

Mediaboxi on Forum Boxin tila mediataiteelle ja ohjelmisto suunnitellaan yhteistyössä suomalaisen mediataiteen levityskeskus AV-arkin kanssa. Yhteistyössä AV-arkin kanssa kuratoimme aina vuodeksi eteenpäin uusinta mediataidetta esittelevän ohjelmakokonaisuuden. Tila toimii nyt yhtenä tärkeänä kanavana mediataiteelle. Lue lisää AV-arkin ja Forum Boxin yhteistyöstä tästä.

Forum Boxin ja Kunstventuresin työhuoneresidenssi- ja projektinäyttelyhankkeen taiteilija on valittu!

Kunstventuresin ja Forum Boxin ensimmäiseen yhteiseen työhuoneresidenssi- ja projektinäyttelyhankkeeseen on valittu kuvataiteilija Joonas Hyvönen.

Työskentelyresidenssi on kuuden kuukauden mittainen ja siihen liittyvä projektinäyttely esitetään Forum Boxissa toukokuussa 2020.

Joonas Hyvönen (s. 1990, Helsinki) työskentelee pääasiassa digitaalisin välinein. Teoksissaan Hyvönen käsittelee digitaalista teknologiaa suhteessa muihin ilmiöihin ja  käyttäjä-käyttöjärjestelmä-tason vuorovaikutukseen.

Lue lisää täältä!

FORUM BOX 20 VUOTTA

Vuonna 1999 ovensa avannut galleria Forum Box täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Juhlavuoden keskiössä ovat osuuskunnan taiteilijat.

Lue lisää päivittyvästä juhlavuoden ohjelmasta ja Forum Boxin historiasta täältä!

TAIDE EDELLÄ JO 20 VUOTTA – GALLERIA FORUM BOX
Juhlan kunniaksi järjestämme perustajajäsenten näyttelyn syyskuussa. Näyttelyn lisäksi galleriassa järjestetään viikon aikana oheisohjelmaa, kuten Forum Box Talks -keskustelusarjan ensimmäinen osa ja Juha-Heikki Tihisen pitämä opastus näyttelyyn.

Näyttelyn avajaisia vietetään tiistaina 10.9. kello 18 alkaen.
Lämpimästi tervetuloa tutustumaan näyttelyyn sekä tapaamaan osuuskunnan jäseniä avajaisillan aikana!

Juhlanäyttely on avoinna 11.9.–13.9. & 15.9.2019.
Ti 18–20 (avajaiset)
Ke 12–20
To-pe 12–17
La suljettu yksityistilaisuuden vuoksi
Su 12–16

Forum Boxilla on uusi toiminnanjohtaja

Forum Boxin toiminnanjohtajana on 20.3.2019 aloittanut Suvi Sivulainen (s. 1981). Sivulainen on työskennellyt aiemmin taidenäyttelyiden, tapahtumien ja erilaisten projektien parissa museossa, kulttuurikeskuksessa sekä säätiö-, ja yhdistysympäristöissä. Hän on kulttuurituottaja ja viimeistelee pro graduaan Turun yliopiston historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitokselle.

“Forum Boxin sydän ovat sen 20-vuotisen taipaleen läpi kantaneet arvot ja upeat jäsentaiteilijat.” Sivulainen toteaa. ”Olen erityisen iloinen päästessäni työskentelemään taiteilijavetoiseen ja alati eteenpäin pyrkivään organisaatioon. Forum Boxilla on hieno, yhteistyöhön pohjautuva tausta ja toimintamalli. Haluamme tehdä jatkossakin monipuolista yhteistyötä kentän erilaisten toimijoiden kanssa.”

 

Kuva: Petteri Cederbergin näyttely Keskiarvoinen ainutkertaisuus. Kuvaaja Maria Sennikova.